Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01/10/2019 in all areas

 1. 1 point
  Ca si in cazul corectorului de ton a amplificatorului Omnitronic A1500 si in cazul partii de amplificare, dupa comparatia: "realitate - manual de service", am gasit o gramada de inadvertente, cum ar fi: valori de piese si/sau lipsa piese in manualul de service. Schema am atasat-o mai jos. In schema nu am folosit finalii originali ci o alternativa care intentionez sa o folosesc in forma finala a proiectului DP0148. Omnitronic A1500 - Power Audio Amplifier.pdf NOU - SCHEMA ACTUALIZATA: Omnitronic A1500 - Power Audio Amplifier - update 13-01-2019.pdf Urmeaza ca in perioada urmatoare sa elaborez forma prototip a proiectului DP0148 care se va ocupa doar de partea de amplificare. Intr-o prima faza proiectul nu va fi cu doua tensiuni simetrice de alimentare ci doar cu o tensiune simetrica care va permite etajului de amplificare sa functioneze pana la tensiuni de +/-100Vcc. O sa pastrez si partea de DC Servo care nu este chiar foarte bine optimizata practic (aici ar mai fi cateva lucruri de spus). De fapt, partea de DC Servo eu am s-o prevad optional, ea fiind activata cu ajutorul a doi jumperi. De asemenea, un lucru foarte interesant de remarcat este partea de detectie a suprasarcinii pe iesirea amplificatorului, un asazis circuit de detectie a impedantelor mai mici decat impedanta nominala la care a fost proiectat amplificatorul. In cadrul testarii prototipului o sa verific si aceasta parte. Cred ca o sa merg cu 6 perechi de finali. Iata si cateva imagini cu placa electronica de unde am extras schema prezentata mai sus. Placa contine doua canale audio care pot functiona in regim stereo sau un punte.
 2. 1 point
  La minerul meu placile sunt fixate doar cu suruburi, dar stiu sigur ca materialul ABS se poate lipi cu adezivi Bizon Plastic, cu adezivi 3M, poate cu acetona pura, sau la cald cu baghete de ABS care se gasesc la Hornbach si Dedeman. PS. Forma minerului este speciala, deoarece pe el infasor cablul de retea. @gsabac
 3. 1 point
  3. ... Citeste singur si formeaza-ti o parere... s-ar putea ca in multitudinea de informatii primite sa se fi strecurat anumite erori... https://ro.wikipedia.org/wiki/Impedanță_electrică http://iota.ee.tuiasi.ro/~evremera/6_1.pdf Ce e mai important, este faptul ca TU sa intelegi ca: - atunci cand setezi multimetrul pe domeniul marcat cu "dioda", masori caderea de tensiune intre doua puncte (exprimata in Volt). - atunci cand setezi multimetrul pe domeniul in care masori rezistentele, pe ecranul (sau scala) acestuia vei citi valoarea rezistentei (exprimata in Ohm). Atunci cand compari cele doua valori care (normal!) sunt diferite, de fapt compari cai cu magari si probabil te astepti la un rezultat in catâri...
 4. 1 point
  Pilele din poza lui @flomar60 sunt pile de otel obisnuite, pilele diamantate arata ca in poza urmatoare: In poza sunt si unele detalii de constructie. Am acest set de pile de vreo 20 de ani, cumparate la un pret foarte mic si le-am folosit la ascutit burghie de otel, rectificat sticla, am ajustat miezuri de ferita, tole silicioase si de fiecare data am constatat ca sunt foarte rezistente. Se pot folosi la lucrari comune de ajustaj pentru materiale dure, in care intra si sticlotextolitul, material mincator de pile si pinze de ferastrau sau traforaj. praful rezultat din pilirea, smirgheluirea, gaurirea sau polizarea acestui material este daunator sanatatii si trebuiesc luate masuri corespunzatoare , mai ales la o productie de serie. Pentru o bucata mai treaca mearga si se poate folosi o masca antipraf dar pentru lucrul indelungat in atmosfera cu acest praf, trebuiesc folosite aspiratoare si masti profesionale. Personal am o problema, sticlotextolitul, chiar bine finisat, are o suprafata care imi deranjeaza pielea miinii si mai ales la incheieturile degetelor unde pielea este mai fina, de aceea cred ca puteti folosi un alt material pentru miner, care sa fie si putin mai gros. Un maner facut de mine din straturi de ABS, pentru un transformator de sudura de 15Kg, este in poza. Succes! @gsabac
 5. 1 point
  Era bine daca ar fi fost facuta o fotografie cu cele doua conectoare detasate fata de panoul amplificatorului, sa se vada si contactele (nu imi dau sema daca sunt plate sau circulare).
 6. 1 point
  Am vazut sistemul asta audio la un amic si l-am rugat sa-mi trimita niste imagini cu partea din spate a unitatii centrale a sistemului audio, imagini pe care le-am atasat mai jos. Mi-aduc aminte ca conectorii respectivi sunt construiti dintr-un "plastic" destul de robust, rezistent la temperatura. Sunt niste conectori destul de buni. Sistemul are la baza o sursa in comutatie iar partea de amplificare din pacate nu am inspectat-o (fiind produsul in garantie nu este dispus sa-i dea capacul jos !!!). Oricum, se pare ca fiecare boxa este atacata cu doua amplificatoare audio care primesc semnal de la niste filtre active. Dupa dimensiunea radiatorului - ce am putut sa vad din exterior prin fantele de aerisire - se pare e vorba de un etaj final audio cel mai probabil in clasa D. De fapt, in ultima perioada am observat o tendinta a producatorilor de audio sa foloseasca, in produse audio home fara mari pretentii, amplificatoare audio clasa D.
 7. 1 point
  Trebuie sa recunoastem cu toti ca placa Omnitronic nu este cea mai tare placa audio de amplificare vazuta dar pentru domeniul D.I.Y este de o complexitate acceptabila. Are cate putin din toate in etajul de amplificare si lucru asta, coroborat cu performantele care se pot obtine, va face proiectul destul de cautat si interesant deopotriva. Spre exemplu, etajul diferential de intrare in foarte multe scheme electronice il vedem alimentat prin niste diode Zener de 15V lucru care presupune o pierdere destul de mare de putere de rezistoarele de balast a diodelor. Schema omnitronic vine cu un artificiu foarte bun, divizor rezistiv cu acele rezistoare de 68kOhm, care inlatura dezavantajul mentionat anterior. Etajul amplificator in tensiune (VAS) conceput sa lucreze complementar la tensiune redusa este ceva foarte uzual, fara prea mari pretentii, desi personal as incerca sa folosesc un dublet acolo, pe plus si minus alternate. Circuitul DC Servo, nu stiu ce sa spun, incercati sa implementati si un reglaj manual offset pentru ca solutia asta este mult mai agreeata in lumea audio D.I.Y. Sarbatori cu bine tuturor!
This leaderboard is set to Bucharest/GMT+03:00
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.