Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01/07/2019 in all areas

 1. 2 points
  Salutari! Am construit acest dispozitiv pentru ca aveam nevoie de un pistol de lipit mai puternic decat celebrul Radioprogres si,in acelasi timp ,sa poata fi manevrat cu usurinta si sa aiba o greutate cat mai mica cu putinta in conditiile date... Este construit pe un miez de tip 2C+2C recuperat de la un traf de alimentare de la televizorul Sport-primele modele aparute pe piata...lucreaza cu 2 modele de ansa una de 2,8mm diametru (6mm2) si alta de 3,5mm diametru (10mm2)... Date tehnice: -sectiune miez => 6cm2 -bobinaj primar => 860sp cu conductor de 0,55mm diametru cu izolatie -bobinaj secundar => 1 spira din bara de cupru cu sectiunea de 11 x 5mm -greutate => 1,48kg -rezistenta ohmica primar => 11 ohmi -curent de mers in gol => 0,16A la 230V si 0,81A la 245V -tensiune maxima primar => 250V -curent de impuls in momentul pornirii aprox. 1,1A...dupa atingerea temperaturii de lucru 0,75A...masuratori facute cu ansa de 3,5mm diametru si la 230V tensiune retea -putere aparenta =>aprox. 172VA -timp de atingere a temperaturii de topire a fludorului -aprox. 2 secunde cu ansa mai subtire si aprox. 3 secunde cu ansa mai groasa... Va prezint , in poze,etapele constructive incepand de la executia carcasei bobinajului ,etape de montaj si aspectul final inclusiv o schita cu dimensiunile exacte ale carcasei bobinajului si a secundarului... Constructia a fost finalizata pe 02.01,2019 si a fost testata urmatoarele 2 zile timp de 6 ore in fiecare zi...regim activ 2-3 minute si pauza 6-7 minute...o pauza de 1/2 ore la pranz...nu au fost probleme,s-a comportat ok, temperatura carcasei metalice fiind aprox. 50 grade ....
 2. 1 point
  Eu am intrat ocazional pe mai multe forumuri straine, cum este allaboutcircuits.com, si acolo am observat ca posteaza toate natiile, inclusiv indieni la greu si am vazut exprimari in limba engleza destul de diochiate si nimeni nu le-a atras atentia asupra ceea ce au spus. Ba din contra, am amici care lucreaza in UK, unde englezii cu traditie, chiar te incurajeaza sa te exprimi in engleza, chiar daca dezacorduri se fac de straini la greu si nimeni, absolut niciun englez nu l-am auzit sa te corecteze gramatical. Mi se pare un gest de prost gust intr-un forum tehnic cum este allaboutcircuits.com. De fapt, acolo eu nu am vazut pe nimeni care vorbeste engleza sa faca asta. Chiar am intrebat un englez de treaba asta, si mi-a spus ca este o observatie care se adreseaza personal, dar cine face observatii de astea intr-un forum cu tema tehnica, e frustrat de alte nerealizari tehnice personale si se razbuna, vorba lui remus68, prin marcarea unor greseli gramaticale. Spuneam de amici din UK, un englez acolo in cel mai fericit caz iti raspunde corect folosind verbul tau si asa si tu te corectezi in timp, dar niciodata nu iti vor face tam-tam pe chestia asta. Si totusi, dezacordurile intre subiect si predicat mi se par niste greseli grosolane dar uite ca englezul e englez, te intelege, te incurajeaza sa te perfectionezi si uite asa inveti o limba straina. Noi suntem si mai serveri, observ asta in atitudinea lui ola_nicolas, crescut in anumite vremuri unde detaliile gramaticale erau litera de lege, dar uite ca in vremurile actuale unde traim un fenomen de globalizare, incetul cu incetul trebuie sa acceptam ca limba romana trece printr-un proces "de transformare gramaticala" care a existat in evolutia limbii de romane de la Decebal pana in prezent. Problema e ca unii dintre noi suntem prea sensibili si cand ne plictisim de formule matematice si neavand ce face acasa, o dam in diagnostice literare de mare amploare, pentru ca, nu-i asa, retoric vorbind, e singurul lucru care mai lipseste pe forum tehnium-azi, nu! Adica, avem zeci de mii de postari cu diverse montaje, suntem pensionari de 20...30 de ani, plictisiti, si ce ne mai trebuie, un topic carcotas despre exprimari corecte gramaticale, ca pana acum chiar nu ne-a preocupat. Halal de noi!!! dl.Olaru N, puneti mana prieteneste va spun, si ganditi ceva practic util tuturor. Lasati gramatica perfecta ca nu e cazul unui forum si nici nu vad vreun coleg utilizator dornic sa abordeze / detalieze exprimari corecte literare !!! sau literale !!! Va rog sa subliniati cuvantul corect
 3. 1 point
  NU! Atunci ar mai exista offtopic? Fiecare sa balacareasca cum vrea si sa se duca dreaq topicul? TREBUIE sa existe aceleasi REGULI pentru TOTI userii! In topicul deschis pe sectiune tehnica trebuie NUMAI sa se raspunda ON TOPIC! Epoca Ceausescu a apus demult si cine are apucaturile lui se poate duce sa-i duca zilnic coliva in Ghencea!
 4. 1 point
  Salutare tuturor! Diversitatea de opinii este un lucru bun cata vreme nu se ajunge la ofense. Este bine sa ne perfectionam abilitatile de comunicare in limba romana, precum si pregatirea tehnica, forumul are o alcatuire (la membri ma refer) foarte eterogena. Fiind un forum prin definitie tehnic, eu personal nu sunt deranjat prea tare de exprimarile cu unele greseli gramaticale, daca acestea permit intelegerea corecta si fara bataie de cap a mesajului tehnic. Unele postari sunt pentru mine chiar amuzante. Dar sa tinem cont ca pana si banala cratima poate devia sensul unei propozitii, ca in exemplul de mai jos.
 5. 1 point
  Cu atat mai mult nu are rost sa vorbim despre asa ceva. Mai bine ne aratati ce ati construit iar daca postati cu un "i" sau "ii" eu nu ma supar ca suntem in forum. La categoria "Articole" acolo e altceva, acolo chiar ar trebui sa scriem 100% corect gramatical.
This leaderboard is set to Bucharest/GMT+03:00
Terms of Use
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.