Sari la conținut

preamplificator

Adrian_BBS

Postări Recomandate

salutare......imi puteti da si mie o schema de preamplificator audio stereo de preferabil cu alimentare asimetrica 12V.....imi trebuie pentru o masina......va multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mai am si eu 2 intrebari:

1) la TL072 trebuie pinul 4 la minus si pinul 8 la plus......plusul il iau de la 12V dar minusul de unde il iau....sau il conectez la masa?

2)acel 6V il obtin din cei 12V?....daca da cu ce anume...cu un stabilizator zener sau cu un stabilizator gen LM7805?

Link spre comentariu

mai am si eu 2 intrebari:

1) la TL072 trebuie pinul 4 la minus si pinul 8 la plus......plusul il iau de la 12V dar minusul de unde il iau....sau il conectez la masa?

Da.

2)acel 6V il obtin din cei 12V?.

Da,

daca da cu ce anume...cu un stabilizator zener sau cu un stabilizator gen LM7805?

Acei 6V,sunt debitati de IC U2,care asigura pe iesire,1/2 din cei 12V.

Link spre comentariu

Tu ai alimentare simpla 0V +12V.

+6V obtinuta este masa virtuala care o folosesti cand alimentezi preamplificatorul.

Fata de aceasta masa vituala ai noile tensiuni:

+12V se transforma in +6V

+6V se transforma in 0V (masa virtuala)

0V se transforma in -6V

Rezulta deci alimentare +/-6 V.

TL072 merge alimentat la doar +/-6V?

Link spre comentariu

mai gasii si eu putin timp liber ca sa mai postez si sa-mi verific mesajele pe forum

referitor la ce a spus SIG mai sus, la TL072 pinul 4 trebuie conectat la - (la 0V dupa cum spune sig) si pinul 8 trebuie conectat la + (la 12 dupa spusele lui sig).......sper ca am inteles bine....daca nu, va rog corectati-ma!

acel 0V care devine -6V este de fapt masa masinii?

Link spre comentariu

am vazut ca mai scrie acolo ca :<<Note 1 - There is quite a lot of filtering, because the vehicle supply is notoriously noisy. In some instances it might be necessary to replace R3 with a suitable noise filter module, an inductor, or both.>>....imi puteti spune si mie cum pot face acel inductor si acel filtru, pentru ca vor fi montate pe o dacie 1310(nu este masina mea) si presupun ca o sa apara acel zgomot si nu prea as mai sta dupaia sa modific......va multumesc

Link spre comentariu

am vazut ca mai scrie acolo ca :<<Note 1 - There is quite a lot of filtering, because the vehicle supply is notoriously noisy. In some instances it might be necessary to replace R3 with a suitable noise filter module, an inductor, or both.>>....imi puteti spune si mie cum pot face acel inductor si acel filtru, pentru ca vor fi montate pe o dacie 1310(nu este masina mea) si presupun ca o sa apara acel zgomot si nu prea as mai sta dupaia sa modific......va multumesc

Confectionati o bobina pe un miez de ferita,cca.30sp.ferita poate fi si o portiune dintr-o antena sau un miez de la un bec economic(stricat) si montati in locul rezistentei R3.Puteti incerca si o bobinare conform schitei(tot pe un miez).

post-9-1212177359_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock