Sari la conținut

Marirea puterii unui kit de amplificator

radu_razvan2000

Postări Recomandate

imnew.gif Am cumparat un kit de amplificator de 50w pe care l-am montat pe un bass de 10 inch.

Se aude destul de bine,dar prea incet.Am masurat puterea kitului la iesire pe 4 ohmi si scoate cam 40w rms.

As dori,daca se poate sa-mi spuna si mie cineva cum as putea sa-i maresc puterea pe la vreo100-150w. Va multumesc anticipat .

amplif_50w.BMP

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

As dori,daca se poate sa-mi spuna si mie cineva cum as putea sa-i maresc puterea pe la vreo100-150w.

Nu stiu ce tranzistori finali aveti in montaj(nu este specificat)dar daca suporta fara distorsiuni amplificare mai mare montajul.puteti marii R4(rezistenta de reactie negativa)la cca.150K,dar 100W,nu,cu acest montaj,nu cred ca veti obtine.

Link spre comentariu

Ca sa obtineti o putere mai mare va trebui sa mariti tensiunea de alimentare a kitului si sa mai montati in paralel cu actualii finali inca o pereche sau doua de finali. Totusi, acest lucru NU va recomand sa-l faceti deoarece mai mult ca sigur in regim de functionare la putere maxima ve-ti depasi puterea maxim admisa de tranzistoarele BD911 si BD912 dar si tensiunea de alimentare a TDA-ului. In plus, la acest aspect se mai adaoga calitatea acestor tranzistoare, care in cazul dvs. este mai mult ca sigur incerta. Daca doriti un amplificator de calitate atunci puteti incerca unul pe MOSFET sau pe bipolari, cu tranzistoarele finale in capsula TO-247AC sau TO-3. In topicul "Scheme de amplificatoare audio" o sa gasiti mai multe scheme sau va puteti "abona" la doua kituri de amplificatoare audio de 400W in 4 Ohmi pe MOSFET, chiar in aceasta sectiune - vedeti topicul.

P.S. Topicul acesta il voi muta la sectiunea "Amplificatoare audio" deoarece aici nu l-ati postat bine. Va rog mai multa atentie pe viitor.

Link spre comentariu

Am citit topicul kituri de amplificatoare audio si m-ar interesa varianta de 400w ca am vazut ca sunt deja comenzi.

Problema este ca nu am transformator si nici nu stiu ce putere trebuie sa aiba.

Pot sa folosesc doua transformatoare cu o singura infasurare in secundar de 70v??

Link spre comentariu

Pot sa folosesc doua transformatoare cu o singura infasurare in secundar de 70v??

Pentru doua module stereo de 400W/4Ohmi trebuie sa aveti un transformator (preferabil toroidal) de minim un 1kW daca utilizati incinte (boxe) de 8 Ohmi, transformator care sa aiba doua infasurari secundare de 50V~ si o infasurare secundara de curent redus (cca. 0,5...1A) de 12V~.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock