Sari la conținut

protectie DC cu uPC1237

Adrian_BBS

Postări Recomandate

salutare.....in urma cu ceva vreme am facut urmatoarea schema de protectie la curent continuu http://users.swing.be/edwinpaij/module_de_..._cc_pour_hp.htm si pentru ca nu am stiut cum sa protejez cablajul l-am acoperit cu fludor.......acum am vrut sa inlocuiesc cateva piese si s-au exfoliat traseele....prin urmare nu mai vreau sa fac aceasta schema si am gasit alta solutie, cu uPC1237.....am gasit pe net o schema si mai vazusem odata o poza cam cum ar arata constructia finala si am incercat pe cat posibil sa fie la fel........si m-am gandit sa postez cablajul aici ca sa-mi spuneti mi mie daca este bun?...aaa si inca ceva.....releele la cat sa fie...12V..24V?

in loc de upc1237 am folosit un conector cu 8 pini in linie cu distanta intre ai la fel cu cea a upc-ului

post-257-1211318287_thumb.png

post-257-1211318593_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salutare.....in urma cu ceva vreme am facut urmatoarea schema de protectie la curent continuu http://users.swing.be/edwinpaij/module_de_..._cc_pour_hp.htm si pentru ca nu am stiut cum sa protejez cablajul l-am acoperit cu fludor.......acum am vrut sa inlocuiesc cateva piese si s-au exfoliat traseele....prin urmare nu mai vreau sa fac aceasta schema si am gasit alta solutie, cu uPC1237.....am gasit pe net o schema si mai vazusem odata o poza cam cum ar arata constructia finala si am incercat pe cat posibil sa fie la fel........si m-am gandit sa postez cablajul aici ca sa-mi spuneti mi mie daca este bun?...aaa si inca ceva.....releele la cat sa fie...12V..24V?

in loc de upc1237 am folosit un conector cu 8 pini in linie cu distanta intre ai la fel cu cea a upc-ului

Salut!

uPC1237 poate conduce relee cu Imax=80mA, ceea ce este mai mult decat suficient cam pentru orice releu gasibil in Romania (din categoria electronice, NU electrice de forta), deci, nu ai nevoie de R6, Q1. Daca tot insisti sa le folosesti, regula ar fi cam asa: pentru U alimentare sub 24Vcc, folosesti releu la 12Vcc, pentru U>24Vcc pana la 45Vcc folosesti releu la 24Vcc si peste - releu la 48Vcc. Rezistenta R10 se pune de cateva sute de ohmi (ar fi bine la 1W). Eu fac asa:

cand am ales releul, il alimentez la o tensiune cu vreo 2-4V sub cea disponibila si-i inseriez o rezistenta prin tatonari pana obtin anclansare ferma (plec de la mic spre mare). Tipic: 270ohm....560ohm/1W. Eu as renunta si la C3 si as pune pinul 3 la masa.(asta este functia de latching, trebuie sa faci power off-on daca anclanseaza, asa cum e acum nu reseteaza singur) C1 si C2 sa fie la U cat mai mare, ideal minim 63Vcc.

In ce priveste cablajul, nu te pot ajuta cu verificatul, eu imi fac cablajele dupa scoala veche, cu creion si hartie milimetrica....

II

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 weeks later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock