Sari la conținut

Ce imi trebuie pentru studiul uC 80C51?

dinucl

Postări Recomandate

Salut!

As vrea sa ma apuc de studiul microcontrollerelor 80C51 si/sau 80C52.

Daca puteti sa ma ajutati, va rog, pe cei care ati lucrat cu ele, sa imi spuneti cam ce imi trebuie, ca software si hardware, ca sa ma apuc de studiul acestora.

Si, bineinteles, daca stiti de unde pot sa le achizitionez/cumpar din Romania...

Va multumesc anticipat! Orice amanunt imi este de folos.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu sunt foarte avansat in microcontrollere, dar va trebuie un soft de scris programe. Acesta poate fi AVRStudio, Mpblab, etc, etc. incercati cu cateva programe simplute, apoi le puteti complica. v-ar ajuta sa stiti un limbaj de programare.

Apoi va trebuie un programator (chestia care incartca programul in uC). Si cam atat.

Daca nu stiti programare (orice limbaj, pentru orice este binevenit, pentru ca, desi va trebui sa invatati alt limbaj, veti sti procedeele de constructie, dum sa cititi o schema logica, un pseudocod, etc.

Link spre comentariu

Daca vrei sa te apuci de studiul microcontrolerelor 80C52 nu este o decizie prea buna.

Arhitectura Harvard a acestui uC este cam depasita, executa instructiunile in 16 ciclii de ceas, in timp ce arhitectura RISC o face doar in una, maxim doua.

De asemenea programarea (fizica) este mai ciudata, programatorul este mai complex (daca nu folosesti sistemul ISP, in cazul in care uC cunoaste asa ceva).

Am lucrat cu familia C51, dar daca nu ai la dispozitie scule profesionale o sa fie mai greu, oricum AVR-urile sunt mult mai flexibile si din punctul de vedere al mnemonicilor folosite in limbajul de asamblare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock