Sari la conținut

Vreau un amplificator de 200w pe 8 ohm

florin muzica

Postări Recomandate

Am o statie pe stk 4044 si vreau sa o modific, Eu nu sunt electronisT dar daca nu ma insel tranformatorul scoate undeva la 60-65 v. as dori un linkunde pot gasi un kit ptr min 200 Watts 8 ohm, dar ma intereseaza foarte mult fidelitatea claritatea sunetului(o folosesc ptr cantari live). Daca este nevoie modific si traf-ul dar da-ti cateva sfaturi adica sa iau kitul "cutare" care se alimeteaza la x volti etc.

Va multumesc ptr ajutor

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

60..65V este alimentare simpla sau simetrica ? Si ce putere are transformatorul ?

Pentru 2x200W in 8 Ohmi iti trebuie un transformator de circa 1000W, asta ca sa-ti mearga cat de cat bine amplificatorul si in 4 Ohmi. Alimentarea kitului va trebui sa o faci la cel putin +/- 70Vdc sau 140V.

Exemple de scheme:

- pe MOSFET-uri AV400 sau kiturile de aici (var cu 8 finali de 400W in 4 Ohmi, cu preamplificator, protectii, softstart):

http://www.tehnium-azi.ro/index.php?showt...t=0&start=0

- pe bipolari ai putea sa incerci o schema de la PSSAudio sau varianta pe bipolari tot din pagina web de mai sus.

Totusi, nu ne-ai spus, vrei sa faci tu kiturile sau sa le cumperi ?

Link spre comentariu

60..65V este alimentare simpla sau simetrica ? Si ce putere are transformatorul ?

Pentru 2x200W in 8 Ohmi iti trebuie un transformator de circa 1000W, asta ca sa-ti mearga cat de cat bine amplificatorul si in 4 Ohmi. Alimentarea kitului va trebui sa o faci la cel putin +/- 70Vdc sau 140V.

Exemple de scheme:

- pe MOSFET-uri AV400 sau kiturile de aici (var cu 8 finali de 400W in 4 Ohmi, cu preamplificator, protectii, softstart):

http://www.tehnium-azi.ro/index.php?showt...t=0&start=0

- pe bipolari ai putea sa incerci o schema de la PSSAudio sau varianta pe bipolari tot din pagina web de mai sus.

Totusi, nu ne-ai spus, vrei sa faci tu kiturile sau sa le cumperi ?

sa le cumpar.dar nu ma intreba de tranf ca-s bata la electronica stiu doar ca etajele finale vechi au stk4044 II

Link spre comentariu

Dl. florin muzica, vazand raspunsul dvs. dat la recomandarile lui releu, nu imi ramane altceva de facut decat sa va invit sa studiati abecedarul electronicii (adica un mic curs de electronica in care sa va familiarizati cu notiunile elementare). Daca doriti, va puteti inscrie pentru o comanda de kituri 400W in legatura web postata de releu mai sus. Pana voi scoate acele kituri, adica in maxim 3 - 4 luni, aveti tot timpul sa invatati putina electronica. Dupa aceea, veti stii macar cat de cat ce trebuie sa faceti, adica: cum sa montati un kit, proba cu tensiune redusa in cazul amplificatoarelor audio etc. Un punct util de plecare il poate reprezenta sectiunea "Intrebarile incepatorilor" din forum si chiar cele doua articole de la "Notiuni teoretice" de pe site-ul revistei.

Link spre comentariu

Dl. florin muzica, vazand raspunsul dvs. dat la recomandarile lui releu, nu imi ramane altceva de facut decat sa va invit sa studiati abecedarul electronicii (adica un mic curs de electronica in care sa va familiarizati cu notiunile elementare). Daca doriti, va puteti inscrie pentru o comanda de kituri 400W in legatura web postata de releu mai sus. Pana voi scoate acele kituri, adica in maxim 3 - 4 luni, aveti tot timpul sa invatati putina electronica. Dupa aceea, veti stii macar cat de cat ce trebuie sa faceti, adica: cum sa montati un kit, proba cu tensiune redusa in cazul amplificatoarelor audio etc. Un punct util de plecare il poate reprezenta sectiunea "Intrebarile incepatorilor" din forum si chiar cele doua articole de la "Notiuni teoretice" de pe site-ul revistei.

3-4 luni deja este prea mult. eu am nevoie de ele cat mai repede. vreau doar niste sugetii traf trebuiesa sa scoata atata iei kit-ul asta s.a.m.d.

Link spre comentariu

In cazul in care optati pentru 2 X AV400 (schema o gasiti si cablajul aferent in topicul "Scheme de amplificatoare audio") atunci va trebui sa achizitionati cel putin un transformator de 1000VA cu doua tensiuni secundare de 2x50V~. O punte redresoare de 35A 400V este suficient iar condensatoarele electrolitice pe filtraj trebuie sa fie (solutie optima) de circa 2x22000uF 80V sau 100V. Trebuie sa achizitionati apoi si doua radiatoare cu rez. termica de cca. 2 grade Celsius per watt, folie de mica intre capsulele tranzistoarelor finale si radiator, pasta termoconductoare...

Kiturile le puteti realiza sau va trebui sa gasiti pe cineva care sa le realizeze in locul dvs. De fapt, tinand cont de cunostintele dvs. in electronica, mai mult ca sigur o sa aveti nevoie de un electronist pe care sa-l platiti s-a va faca modificarile.

Link spre comentariu

In cazul in care optati pentru 2 X AV400 (schema o gasiti si cablajul aferent in topicul "Scheme de amplificatoare audio") atunci va trebui sa achizitionati cel putin un transformator de 1000VA cu doua tensiuni secundare de 2x50V~. O punte redresoare de 35A 400V este suficient iar condensatoarele electrolitice pe filtraj trebuie sa fie (solutie optima) de circa 2x22000uF 80V sau 100V. Trebuie sa achizitionati apoi si doua radiatoare cu rez. termica de cca. 2 grade Celsius per watt, folie de mica intre capsulele tranzistoarelor finale si radiator, pasta termoconductoare...

Kiturile le puteti realiza sau va trebui sa gasiti pe cineva care sa le realizeze in locul dvs. De fapt, tinand cont de cunostintele dvs. in electronica, mai mult ca sigur o sa aveti nevoie de un electronist pe care sa-l platiti s-a va faca modificarile.

cu siguranta am sa platesc pe cineva.apropo nu esti amator de afacerea asta?

Link spre comentariu

cu siguranta am sa platesc pe cineva.apropo nu esti amator de afacerea asta?

1. Mometan nu prea am timp iar din aceasta cauza realizarea kiturilor poate sa-mi ia si 1 luna (pana vin piesle de la distribuitori, pana imi gasesc timp sa fac cablajele, pana una alta...).

2. Nu v-ati completat in profilul din forum localitatea sau orasul unde stati.

3. Nu stiu daca o sa va convina pretul, deoarece modificarea unei statii inseamna ... multa munca.

Link spre comentariu

1. Mometan nu prea am timp iar din aceasta cauza realizarea kiturilor poate sa-mi ia si 1 luna (pana vin piesle de la distribuitori, pana imi gasesc timp sa fac cablajele, pana una alta...).

2. Nu v-ati completat in profilul din forum localitatea sau orasul unde stati.

3. Nu stiu daca o sa va convina pretul, deoarece modificarea unei statii inseamna ... multa munca.

deci mi-e imi trebuie etajele finale cu indeicatii de alimentare .atata tot

Link spre comentariu

spunetimi si mie o parere despre:

Va rog sa nu mai postatii PDF-uri unde se prezinta produsele unor firme.

Kitul AD-020VN7 nu este de 2x200W si nici nu se recomanda utilizarea sa pe 4 Ohmi. Se alimenteaza la +/-35Vcc iar puterea debitata pe 8 Ohmi este maxim 50W.

P.S. Atasamentul PDF al dvs. de mai sus am sa-l sterg. Daca doriti sa aflati informatii despre kiturile electronice ale anumitor firme, nu va recomand sa consultati producatorul deoarece acesta va face tot posibilul sa-si vanda produsul si astfel sa va informeze gresit. Dar nici noi aici nu putem promova produselor altor firme. E suficient sa postati o imagine JPG cu kitul si eventual codul producatorului, in cazul dvs. AD-020VN7, asta daca doriti niste informatii despre calitatea si performantele produsului unei anumite firme. Tot pe aceasta cale rog toti membri acestui forum sa procedeze precum am spus.

Multumesc de intelegere.

Link spre comentariu

Va rog sa nu mai postatii PDF-uri unde se prezinta produsele unor firme.

Kitul AD-020VN7 nu este de 2x200W si nici nu se recomanda utilizarea sa pe 4 Ohmi. Se alimenteaza la +/-35Vcc iar puterea debitata pe 8 Ohmi este maxim 50W.

P.S. Atasamentul PDF al dvs. de mai sus am sa-l sterg. Daca doriti sa aflati informatii despre kiturile electronice ale anumitor firme, nu va recomand sa consultati producatorul deoarece acesta va face tot posibilul sa-si vanda produsul si astfel sa va informeze gresit. Dar nici noi aici nu putem promova produselor altor firme. E suficient sa postati o imagine JPG cu kitul si eventual codul producatorului, in cazul dvs. AD-020VN7, asta daca doriti niste informatii despre calitatea si performantele produsului unei anumite firme. Tot pe aceasta cale rog toti membri acestui forum sa procedeze precum am spus.

Multumesc de intelegere.

imi cer scuze .nu am stiut reg.

Link spre comentariu

florine, mai bine vorbesti cu cineva sa-ti faca un AV400 sau IP400 decat sa cumperi catastrofele alea de kituri de la a**********. Pe langa faptul ca nu scot puterea aia mai sunt si de proasta calitate, adica in 4 Ohmi iti intra in protectie (mute) si cate si mai cate. Deci, cauta un AV400, poti sa incerci si schema de la PSS, dar am inteles ca nu vrei sa le faci ci sa le cumperi gata construite. Un kit de vreo 400W, var. IPA400 (AV400), fara protectii si releu de softstart, costa 150 -200 lei/bucata. Pt. doua bucati trebuie sa ai 400lei in buzunar. Apoi transformatorul de 1kW costa si el vreo 300lei unul nou. Deci trebuie sa ai bani daca vrei 2x200W in 8 Ohmi. Cu mai putin faci un 2x50W, dar repet nu cu kiturile de la a**********. Nu am nimic cu oamenii astia dar kiturile astea ale lor fac parte dintr-un stoc mai vechi. Din auzite, vreau sa-ti spun ca ei incearca acum sa scape de ele urmand ca intr-un viitor apropiat sa nu mai faca asa ceva. Asa ca, nu cadea in plasa.

BAFTA :134:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock