Sari la conținut

DVD PLAYER DEFECT !

Barbos Radu

Postări Recomandate

In prima faza curata cu un CD cleaning.

Daca nici asa nu citeste vezi de niste reglaje ca si aici:

http://www.tehnium-azi.ro/index.php?showtopic=922

Poate ne spune d-l Miron aici sau la topicul dansului daca i-au reusit reglajele blocului optic.

Ok si daca asa nu functioneaza , atunci cam ce ar fi de facut , inauntru sunt 2 placi , una cu cip-uri iar alta este alimentarea plus cd-romul !

Ce este de facut , cum sa testez mai bine ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Poate ne spune d-l Miron aici sau la topicul dansului daca i-au reusit reglajele blocului optic.

Acum l-am "reparat" cu un EBODA 777,nepotica nu mai avea rabdare si fiul meu a trimis banii pentru alt aparat.L-am luat de la Carrefour cu 199 de lei(201 cu timbru verde),are si facilitatea de a rula filmele si de pe un stick USB.

Link spre comentariu

• 2 weeks later...

La un defect de genul " no disc" pot fi defecte motorul, laserul sau electronica.

Daca incearca sa invarteasca discul dar nu citeste, pot fi defecte laserul sau electronica. Se masoara curentul prin laser la citire, daca e OK atunci e defecta electronica.

De cele mai multe ori se defecteaza motorul. Acesta se poate verifica prin deconectare din circuit cu o baterie de 3-4V ( daca se invarte ).

baza

Link spre comentariu

• 2 years later...

eu am un dvd player seitech ceva mai vechi ,si tot asa numi citeste cd/dvd-uri ,laserul lupa si toata partea mecanica sunt bune ,am inlocuit driverul care invarte motorasul si degeaba ,face la fel ca la inceput se invarte putin cd-ul si apoi no disc ,poate lserul nu primeste destul curent ....

Link spre comentariu

• 1 month later...

eu am un dvd player seitech ceva mai vechi ,si tot asa numi citeste cd/dvd-uri ,laserul lupa si toata partea mecanica sunt bune ,am inlocuit driverul care invarte motorasul si degeaba ,face la fel ca la inceput se invarte putin cd-ul si apoi no disc ,poate lserul nu primeste destul curent ....

Ai facut munca de pomana. Simptomele descrise de tine duc la motorul care roteste discurile. De proba, daca nu ai altul (sau ca reparatie provizorie), dezlipeste firele motorului si supraalimenteaza-l (nu-l demonta de la locul lui, intoarce doar pe dos "mecanismul"). Da-i 12v, odata normal, pe urma inverseaza plusul si minusul, cam un minut in fiecare directie, daca ai, picura vreo doua picaturi de alcool izopropilic la perii, pe urma leaga motorul la locul lui si ai sa vezi cum merge. Uneori solutia e pe termen lung, alteori motorul e uzat mai rau si va trebui schimbat. Dar ai cel putin proba ca nu e defect driverul sau blocul optic. P.S. Sper ca te-ai uitat macar la sursa de alimentare, sa nu aiba condenastori umflati...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock