Sari la conținut

LABVIEW


Barbos Radu

Postări Recomandate

LabView este un mediu de simulare asemenea Matlab folosit cu precadere in cercetare si invatamant. Daca mi-aduc bine aminte l-am folosit si la facultate la o materie inditulata parca... "Metode numerice". Oricum, stiu ca se pot face multe lucruri cu acest program, inclusiv crea anumite modele matematice care ulterior pot fi transpuse sau implementate in monitorizarea si controlul anumitor procese, ca de exemplu:

http://www.labsmn.pub.ro/%7Esavu/INOE/Miclos.htm

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 10 months later...

@RADU,

 

Ultima interventie a ta imi aduce aminte de un interviu luat lui Adi Despot de o reporterita de la Music Channel:

http://www.youtube.com/watch?v=uTegZ0Vx3mc

 

La ce foloseste LabView ?

 

LabVIEW graphical programming has revolutionized the development of test, measurement, and control applications. Regardless of experience, engineers and scientists can rapidly and cost-effectively interface with measurement and control hardware, analyze data, share results, and distribute systems.

 

Deci, LabView poate fi folosit doar pe partea de simulare PC sau se pot creea usor programe cu acesta care sa interactioneze cu alte subansamble hardware. Bineinteles, ca sa faci asta iti trebuie o placa de achizitie de date.

 

Numai bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 years later...
...LabView poate fi folosit doar pe partea de simulare PC sau se pot creea usor programe cu acesta care sa interactioneze cu alte subansamble hardware. Bineinteles, ca sa faci asta iti trebuie o placa de achizitie de date...
Se intelege cumva ca un laptop care ruleaza un asemenea program se poate folosi ca osciloscop?! Daca da, atunci ce anume trebuie procurat ca echipament aditional si cam care ar fi costul acestui echipament? Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In primul rand va recomand sa cititi:

http://www.ni.com/la...re-integration/

Dupa aceea, urmatorul pas, cel mai important e sa studiati biblioteca LabView pentru a vedea ce hardware suporta (spre exemplu, ce tipuri de osciloscoape digitale). O sa constatati ca foarte multe din acest dispozitive hardware pe care le suporta LabView nu sunt deloc ieftine. Si cand am spus asta m-am referit in special la osciloscoape si diverse placii de achizitie a caror pret porneste de la 500 Euro.

Deci, daca va ganditi sa apelati la un mediu de cercetare / dezvoltare a aplicatiilor cu programul LabView, pe langa licenta propriu zisa a programului vor trebui achizitionate una sau mai multe placi de achizitie. Spre exemplu, puteti cumpara LabView si cel mai ieftin osciloscop digital suportat de program. Dar chiar si asa, asta tot inseamna peste 1000 Euro.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca nu m-am facut inteles. Eu intrebam de posibilitatea eliminarii osciloscopului. Achizitia datelor in timp real, facuta direct pe laptop prin intermediul - eventual - al unui hard ieftin. Aici fie prin intermediul programului LabView, fie al unui alt program sa se faca analiza acestor date si afisarea lor intr-o forma grafica apropiata de ceea ce suntem obisnuiti sa vedem pe osciloscop. Deci problema este tocmai inlocuirea osciloscopului, care reprezinta o investitie mare pentru orice buzunar.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

din pacate hardware-ul de achizitie bun, nu e ieftin, la fel cum nici ocsiloscoape bune (cu interfete externe, de ex. lab view) nu sunt ieftine nici ele.

Multe firme (pe aici) folosesc softul de la NI pentru testare automata si calibrare. Un amic cercetator (roman si el) foseste frecvent LabView ca sa scrie interfete pentru experimetele (fizica plasmei) pe care le face in cadrul programului de cercetare. Pactic are conectate generatoare de semal, surse de alimentare, si multimetre care le comanda dintr-o interfata grafica facuta de el, datele le proceseaza offline din fiserele in care a le-a capturat de la aparate.

La un moment dat am fost interesat sa-mi fac un "tester automat" pentru calibrarea digitala a DSP-ului din contorul de energie pe care-l fabricam, dar s-a dovedit a fi prea scump s-o fac eu (era mai ieftin sa dau la altii s-o faca pentru mine)

Aparatele nu sunt ieftine iar softul nu-i chiar ieftin nici el.(nu stiu prea multi hobby-isti sa-l folosescsca)

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock