Sari la conținut

amplificator fet200

marius_med

Postări Recomandate

• Răspunsuri 65
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Salut,

Am gasit o eroare la cablajele executate de marius_med si anume, pe cablaje nu sunt conectate punctele notate pe schema cu "A".

Eu intre timp am facut un fet400, functioneaza bine si acum urmeaza cel de-al 2-lea.

post-4028-1240250644_thumb.jpg, Schema_FET200_v.1.0.pdf

nu stiam ca trebuie unite cele 2 puncte......credeam ca reprezinta locul de montare al unor ampermetre pentru a regla diversi parametri. Deci sigur trebuie unite????

Am alimentat montajul meu si i-am reglat bias-ul si s-a comportat bine, iar finalii nu s-au incalzit. Nu am facut o proba cu semnal pentru ca nu am boxe inca..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Deci sigur trebuie unite????

Sigur trebuiesc unite. Iata si doua motive:

1. sa functioneze reactia negativa a amplificatorului sau altfel spus: amplificatorul trebuie sa amplifice si

2. sa functioneze limitarea curentului prin finali la puteri putin mai mari decat cea nominala a amplificatorului.

Numai bine

Link spre comentariu

.... am ceva de comentat la schema propusa , o fi ea facuta de firma ca si KIT dar,

cine a proiectat-o a facut-o in graba .Finalii de tip Mosfet hexfet care se ambaleaza termic au nevoie de o superdioda ,un montaj format din 1,2 rezistori ,un potentiometru trimer (multitura) si un tranzistor tip BD139 etc.Daca se folosesc tranzistori Mosfet laterali ca de ex.2sk1058 si 2sj162 nu mai e necesar montajul cu superdioda. De alimentat se alimenteaza la tensiunea data de producator dar se limiteaza curentul cu doi rezistori montati in loc de sigurante de valoare 10 - 100 ohmi ca sa limiteze curentul in caz ca ceva e in neregula . prankster.gif Numai bine alex mm

Sunt desenate "comercial"...producatorul ofera , contracost, protectiile dotate si cu termostat...

Link spre comentariu

salutari,

domnule geonie, ati incercat sa faceti o punte intre cele 2 puncte pe care eu nu le-am unit in cablajul realizat? Cum se comporta ampliful ?

Dupa cum am scris si mai sus, sunt mai preocupat de FET400 deoarece am reusit sa imi fac unul functional. Momentan nu mai am finali disponibili pentru a face o proba (toti finalii i-am folosit pt FET400 si nu vreau sa-i mai scot de pe cablaj). Zilele acestea imi voi ridica produsele pentru cel de-al 2-lea FET400 si atunci voi avea finali pentru o proba.

Dupa probe voi reveni cu un raspuns.

Editat de geonie
Link spre comentariu

imi poate spune cineva care sunt paramerii reali ai acestui amplificator?? caci pe net am gasit mai multe variante de la distorsiuni de 0.1 % pana 0.01%, iar puterea sinus......

Link spre comentariu

imi poate spune cineva care sunt paramerii reali ai acestui amplificator?? caci pe net am gasit mai multe variante de la distorsiuni de 0.1 % pana 0.01%, iar puterea sinus......
Adevarul despre acest amplificator nu t-il poate spune decit cineva cu experienta si aparatura necesara pentru a verifica performantele lui. Bine-nteles ca trebuie mai intii sa-l construiasca(sau sa-l detina). FET200_print.pdf Editat de Telectualu
Link spre comentariu

multumesc domnului Telectualu pentru ajutor

Am testat si cu semnal ampliful si merge destul de binisor. Se cam incalzesc finalii dar nu foarte tare (cam la 10 min de functionare au ajuns cu tot cu radiator pe la 36 grade C

Am nevoie de sfatul dumneavoastra:

-intrucat am cam dat-o in bara cu protectia (care e pe aceeasi placa cu ampliful) si am omis acel traseu din schema vreau sa refac amplificatorul. Dupa parerea dumneavoastra merita sa fac tot un fet200 (adica merita construit ampliful asta) sau imi recomandati altceva ???

Link spre comentariu

Ce curent ai la mersul in gol? (te-as ruga sa-mi explici exact cum l-ai reglat pentru ca astazi am reusit sa cumpar finalii si as vrea sa fac o proba)

Ai modificat circuitul? (ai pus o punte intre punctele "A"?)

Datorita diferentelor mici de pret, ti-as recomanda un fet 300 sau 400. Eu prefer sa am o rezerva de putere.

Link spre comentariu

Ce curent ai la mersul in gol? (te-as ruga sa-mi explici exact cum l-ai reglat pentru ca astazi am reusit sa cumpar finalii si as vrea sa fac o proba)

Ai modificat circuitul? (ai pus o punte intre punctele "A"?)

Datorita diferentelor mici de pret, ti-as recomanda un fet 300 sau 400. Eu prefer sa am o rezerva de putere.

Am pus o punte intre punctele A, am pus intrarea in scurt si am rotit din Pot 1 care la mine e multitur pana ce am obtinut intre sursa lui Q10 si cea a lui Q12 o tensiune de 30 mV corespunzatoare unui curent de aprox 45-50mA (in ghid era exemplificat 33 mV pt 50 mA).

in legatura cu fet300 sau 400- ele se alimenteaza la 70V iar eu nu am decat 50Vcc. Vroiam sa vad si alte pareri, poate a unora care au fet200

atasez si cablajele corectate si imi cer scuze pentru greseala pe care am facut-o

CiDess.pdf

CiDess1.pdf

Link spre comentariu

Salutare tuturor,marius med am sa reconstituiesc eu cablajul de la FET200, dupa originalul de la "PSC-audio", in programul Eagle. Cand termin si sper cat de curand, am sa il postez aici. Tin sa iti multumesc Telectualu pt. pozele de la FET200 sunt de mare ajutor.

geonie crezi ca ne-ai putea arata si noua o versiune de cablaj de la FET400, bineinteles doar daca binevoiesti.

Numai de bine. biggrin.gif

Link spre comentariu

Salutare tuturor,marius med am sa reconstituiesc eu cablajul de la FET200, dupa originalul de la "PSC-audio", in programul Eagle. Cand termin si sper cat de curand, am sa il postez aici. Tin sa iti multumesc Telectualu pt. pozele de la FET200 sunt de mare ajutor.

dragut din partea ta domnule mducu good.gif Daca nu ma insel cablajul original e in in dublu strat, iar cel facut de mine e intr-un singur strat

Link spre comentariu

geonie crezi ca ne-ai putea arata si noua o versiune de cablaj de la FET400, bineinteles doar daca binevoiesti.

Numai de bine. :biggrin:

Cine doreste informatii despre fet400 (schema, cablaj, pareri) va rog sa-mi trimiteti PM cu fet 400 si adresa dvs. de email.

Link spre comentariu

Salut pe toata lumea de pe forum.Eu am reglat curentul de repaus pe la 40mA si fara sarcina si semnal dupa vreo ora radiatoarele erau foarte putin caldute.FET-urile mele l-am alimentat la +/- 35V prima data si apoi la +/- 45V. La tensiunea de alimentare de +/- 45V parca temperatura era mai scazuta la aceias putere debitata(dupa ureche).Apropo de recomandare pentru refacerea kit Fet 200 : D-nul marius_med puteti incerca si FET 300 facut si experimentet deja de DONPETRU.Am vazut pe forum ca are performante foarte bune raportat la simplitatea schemei si nu trebuie sa va faceti griji in privinta tensiuni de alimentare. Amplificatoarele functioneaza la fel de bine si cu o tnsiune mai mica cu scaderea corespunzatoare a puteri in sarcina.Cel mai bine ar trebui sa cereti ajutorul domnului DONPETRU. O zi buna tuturor.

Editat de Telectualu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock