Sari la conținut

amplificator fet200

marius_med

Postări Recomandate

Voi posta si o imagine fara numele componentelor ...

Ar fi suficient,daca zona textului,nu ar acoperii crcuitul,asa cum este in exemplul postat de mine.

(adica R3 sa vina la masa in alta parte a circuitului, iar R2 tot la masa in partea opusa fara a fi unite R2 cu R3 ???)

Trebuie in aceasi zona,fiind,ambele in etajul de intrare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 65
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Off topic D-le marius_med , care este pe o scara de la 1 la 100 nivelul calitativ al programului CIDESS

P.S.-Frumos lucrat pcb-ul ! Felicitari !

Nu stiu la ce va referiti, insa va pot spune ca nu am printat niciodata direct din programul asta (nu pentru ca nu ar merge, ci pentru ca vroiam sa le dau alt aspect cablajelor), ci am prelucrat cablajele in corel si apoi le-am facut o corectie de scala . Nu e un program complicat si cred ca e foarte bun pentru incepatori.

Multumesc pentru apreciere

Link spre comentariu

daca vreau sa folosesc pentru protectia difuzoarelor schema asta, de cati amperi trebuie sa fie releul?

Daca utilizati schema de protectie pe amplificatorul prezentat mai sus si caruia i-ati realizat PCB-ul, atunci un releu bipolar cu doua contacte normal deschise de min. 10A este suficient. Spre exemplu, la amplificatoarele audio de 400W pe care o sa le prezint, releul pe iesire (singur canal) este de 12A sau 16A, cu bobina la 12VDC. La varianta de 200W. contactele releului sunt stas de 10A, iar varianta de 800W voi utiliza releu 12VDC, cu doua contacte care vor lucra in paralel, fiecare de 10A.

Atentie! Valoarea curentului reprezinta valoarea efectiva de regim permanent la o tensiune alternativa de 115VAC sau 230VAC. Daca raportam val. curentului stas a contactelor releului la curent continuu, atunci acel curent il poate comuta releul dar la o tensiune continua pe contact nu mai mare de 30VDC. Este bine atunci cand alegem un releu sa ne uitam sau sa aflam si nr. de cicluri suportat "pana expirarea duratei de viata". Acest indicator ne da informatii cu privire la fiabilitatea releului. Totusi, inainte de contactarea oricarui releu pe PCB nu uitati sa masurati rezistenta de contact a contactelor principale deoarece, mai ales daca releul este incapsulata si nici nu se poate verifica vizual realizarea contactului, operatia de masurare a rez. de contact devine foarte utila si ne scuteste de alte "eforturi suplimentare".

Link spre comentariu

• 1 month later...

Am cumparat un releu pt protectie a carui bobina lucreaza la 12Vcc, iar contactele suporta 10A dar am observat ca cei 10A sunt suportati la o tensiune de 24Vcc sau 120-250Vac. Il pot folosi in schema de mai sus de protectie in cazul in care ampliful il voi alimenta la +/- 35Vcc ?

post-985-1215715673_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am cumparat un releu pt protectie a carui bobina lucreaza la 12Vcc, iar contactele suporta 10A dar am observat ca cei 10A sunt suportati la o tensiune de 24Vcc sau 120-250Vac. Il pot folosi in schema de mai sus de protectie in cazul in care ampliful il voi alimenta la +/- 35Vcc ?

Tinand cont de tensiunea de alimentare a amplificatorului si kitul de amplificare, releu este potrivit aplicatiei cu conditia sa nu utilizati mai mult de doua perechi de finali si impedante ("boxe") mai mici de 4 Ohmi pe amplificator.

Obs.! Mai mult ca sigur nu veti utiliza incinte mai mici de 4 Ohmi dar v-am precizat lucru asta informativ, pentru ca intr-un viitor mai mult sau putin indepartat, daca alti vizitatori sau membri citesc topicul, sa inteleaga toate aspectele cu privire la intrebarea adresata in postul precedent.

Link spre comentariu

• 8 months later...

Salut!

Am si eu ceva probleme cu un amplificator facut dupa schema aceasta. Am facut cablajul dupa fotografia de mai sus si cand il alimentez cu tensiune (pe la +-15V) in difuzor se aude un bazait.

Are cineva idee unde o fi problema?

Link spre comentariu

Salut!

Am si eu ceva probleme cu un amplificator facut dupa schema aceasta. Am facut cablajul dupa fotografia de mai sus si cand il alimentez cu tensiune (pe la +-15V) in difuzor se aude un bazait.

Are cineva idee unde o fi problema?

E tensiunea de alimentare prea mica.

Despre bazait nu stiu ce sa-ti spun!!! S-ar putea sa fie de la sursa de alimentare a lui. Cred ca daca ai posta o imagine as intelege mai exact despre ce e vorba. Nu numai eu.

Toate cele bune

Link spre comentariu

E tensiunea de alimentare prea mica.

Despre bazait nu stiu ce sa-ti spun!!! S-ar putea sa fie de la sursa de alimentare a lui. Cred ca daca ai posta o imagine as intelege mai exact despre ce e vorba. Nu numai eu.

Toate cele bune

Eu am incercat sa fac o proba pe un traf mic sa vad daca este kitul OK. Nu am vrut sa ma reped cu tensiune nominala de prima data, ca in cazul in care sunt probleme sa nu se arda nimic. In week-end o sa pun mana pe traful de la care intentionam sa le alimentez.

post-4028-1238730315_thumb.jpg

Link spre comentariu

Vizitator alex mm

.... am ceva de comentat la schema propusa , o fi ea facuta de firma ca si KIT dar,

cine a proiectat-o a facut-o in graba .Finalii de tip Mosfet hexfet care se ambaleaza termic au nevoie de o superdioda ,un montaj format din 1,2 rezistori ,un potentiometru trimer (multitura) si un tranzistor tip BD139 etc.Daca se folosesc tranzistori Mosfet laterali ca de ex.2sk1058 si 2sj162 nu mai e necesar montajul cu superdioda. De alimentat se alimenteaza la tensiunea data de producator dar se limiteaza curentul cu doi rezistori montati in loc de sigurante de valoare 10 - 100 ohmi ca sa limiteze curentul in caz ca ceva e in neregula . prankster.gif Numai bine alex mm

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock