Sari la conținut

constructie boxe

Vizitator danutz0119

Postări Recomandate

Vizitator danutz0119

salutare. am si eu 2 perechi de difuzoare de 10w/8ohmi fiecare.nus cine stie ce, 2 dif sunt rotunde cu diam=10 cm si 2 sunt dreptunghiulare: 13.5x5 cm, si nu as vrea sa le arunc. vreau sa construiesc 2 boxe cu ele si nu mar deranja niste sugestii

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai daca sunt de 10W si pe 8 Ohmi, atunci cea mai potrivita incinta pentru ele este o incinta inchisa. Alea care a spui tu ca sunt dreptunghiulare nu cumva le-ai scos dintr-un TV, ceva ?

Apropo, membra difuzoarelor din ce e (hartie, cauciuc, kevlar) ? Sau mai bine postai niste imaginii cu difurile ca sa-ti spunem noi exact din ce e.

Niste dimensiuni orientative la cutii pt un difuzor (boxa): inaltime = 20cm; latime = 15cm; adancime = vreo 12cm. Daca au membrana de cauciuc, la alea nu ar strica sa bagi niste material fonoabsorbant in boxele astea. Putin, eventual niste lana sintetica (parca asa ii spune). :b1: :a6:

Link spre comentariu

Vizitator danutz0119

ba da. toate 4 sunt luate dintr-un TV.membrana lor e din cauciuc.am atasat si pozele cu ele. si inca un lucru, un program sau vreun site cu care sa calculez valorile pieselor unui filtru pt un difuzor oarecare?

Link spre comentariu

Difuzoarele din imaginile de mai sus, postate de dvs., si pe care ati spus ca sunt "luate dintr-un TV", sunt difuzoare asazis de banda larga, tipic: 100Hz...15kHz. Ca urmarea, aceste difuzoare se pot include in niste incinte pe trei caii, de putere corespunzatoare si numai pt. reproducerea frecventelor medii. Pt. celalalte caii de auditie (joase si inalte) trebuie sa achizitionati alte difuzoare (potrivite scopului si puterii incintei). In nici un caz NU trebuie sa va ganditii la "joase" si "inalte", deoarece nu se potrivesc deloc. De regula, dintr-un asemeneaa difuzor se poate construi o singura incinta iar in majoritatea cazurilor sa fie o incinta inchisa. Dimensiunile orientative postate de releu sunt bune, asa ca le puteti lua pe acelea in considerare.

Link spre comentariu

Vizitator danutz0119

mam hotarat sa construiesc o pereche d boxe in care sa integrez si difuzoarele astea, ceva discret cat sa ascult linistit la calculator. ce difuzoare de inalte si joase miar trebui si cum e mai bine, sa folosesc ambele perechi, sau sa folosesc numai una, si cealalta sa o folosesc la alt set (vreau sa mai capat si oleaca de experienta in domeniu :b1: )? si niste sfaturi in privinta dimensiunii si tipului de incinta?

va sunt recunoscator!

Link spre comentariu

1. Va trebui sa folositi numai o pereche de difuzoare din cele doua postate (va recomand varianta cu difuzoarele care au membrana "rotunda");

2. Dupa aceea va trebui sa alegeti doua difuzoare pentru frecvente joase si doua difuzoare pentru frecvente inalte. In functie de caracteristicile difuzorului de joase se va adopta si tipul constructiv al incintei. Pentru alegerea difuzoarelor de joase si inalte va trebui sa ne spuneti:

- bugetul disponibil si pretentiile dvs. vis-a-vis de calitatea auditiei ?

- experienta dvs. anterioara la realizarea incintelor acustice, care conform spuselor dvs. pare a fi la inceput dar va trebui sa-mi confirmati ?

LATER EDIT: Dupa ce o sa-mi raspundeti la cele doua intrebari, o sa va recomand cateva solutii.

Link spre comentariu

mam hotarat sa construiesc o pereche d boxe in care sa integrez si difuzoarele astea, ceva discret cat sa ascult linistit la calculator. ce difuzoare de inalte si joase miar trebui si cum e mai bine, sa folosesc ambele perechi, sau sa folosesc numai una, si cealalta sa o folosesc la alt set (vreau sa mai capat si oleaca de experienta in domeniu 003.gif )? si niste sfaturi in privinta dimensiunii si tipului de incinta?

va sunt recunoscator!

ai putea sa incerci sa folosesti pe partea de medii difurile alea rotunde de 10W in 8Ohmi. Un proiect interesant, facut tot de donpetru si postat pe aici, si in care s-ar potrivi bine difurile alea sunt boxele de 100W, numai ca tu trebuie sa achizitionezi varianta de 8 Ohmi a difurilor de joase si inalte. Uite aici legatura:

http://www.tehnium-azi.ro/index.php?showtopic=53

:d6: thumbup.gif BAFTA

Link spre comentariu

Vizitator danutz0119

1. o sa folosesc perechea de dif rotunde;

2.nam mai construit pana acum nici o incinta, cat despre buget, nu vreau sa dau mai mult de 150 ron pe 2 perechi de dif (joase + inalte).

cum am mai spus, sunt la inceput si vreau sa experimentez, sa vad c iese, oricum nu ma astept sa iasa perfect din prima.

despre linkul postat de releu, difuzoarele de medii pe care le am eu nus cam slabe fata de restul difuzoarelor? eu vreau ca incintele sa iasa echilibrate.

mam uitat putin p forum aici si am gasit un post legat de raportul dintre difuzoare http://www.tehnium-azi.ro/index.php?showtopic=8 .mie mi se pare cam dubios, insa in realitate ce raport ar trebui pastrat intre joase/medii/inalte?

ps:c parere aveti despre http://www.telecomenzi.ro/image.php?id=2121

Link spre comentariu

1. o sa folosesc perechea de dif rotunde;

2.nam mai construit pana acum nici o incinta, cat despre buget, nu vreau sa dau mai mult de 150 ron pe 2 perechi de dif (joase + inalte).

Pai ca sa te incadrezi in bugetul asta va trebui sa cumperi niste chinazarii, asemenea celor care le-a adoptat donpetru in proiectul "BOXA de 100W". In ceea ce priveste raportul intre difurile de joase/medii/inalte, eu intodeauna am mers pe urmatorul raport: 1/5/10. Adica, in cazul tau un difuzor de bass de 50-60W AES este suficient. Ai putea sa mergi chiar foarte bine si pe o varianta de 80Wrms AES pt. diful de bass. Diful de inalte nu trebuie sa fie mai mare de 10W, dar deja si atata este mult.

Constructiv, incinta sau boxa audio pe 3 caii ai putea sa o faci:

- dupa exemplu prezentat de donpetru in cele doua proiecte "BOXA 100W";

- luand ca reper incinte acustice de magnetofon pe 3 caii de 40VA sau 40W dar nu AES.

In ceea ce priveste boxele de pe telecomenzi.ro, aceste sunt niste chinazarii care te scutesc de efortul realizarii unei incinte acustice. Nu pot sa-ti spun sa le cumperi deoarece nu reprezinta alegerea cea mai potrivita iar in al doilea rand sunt suparat tare pe patronul firmei alea care pe forumului firmei fraiereste toti neavizati. De ce? Din motive comerciale. In fine, mai mult nu vreau sa intru in detalii ca nu e frumos. :b1:

Link spre comentariu

releu, stabilirea unui raport general intre puterile difuzoarelor (joase, medii si inalte) nu prea se poate face deoarece acest lucru depinde de:

- sensibilitatea nominala la 1W a fiecarui difuzor din lant;

- tipul si ordinul filtrului pasiv din incinta etc.

Alte detalii cu privire la acest subiect s-au scris deja intr-un topic tot din aceasta sectiune.

Dl. danutz0119, daca nu doriti sa cheltuiti mai mult de 150 pe difuzoare atunci mai bine cumparati incintele de 250lei/perechea. Oricum, va recomand acest lucru deoarece, chiar daca cumparati difuzoare Made in China, efortul si rezultatul o sa fie cam acelasi. O solutie putin mai buna fata de incintele de 250lei perechea o reprezinta unul din proiectele de 100W 4Ohmi dar acest lucru implica sa renuntati la difuzoarele de medii pe care le aveti. Ati putea, sa zicem, sa realizati o varianta mai mica a acestor incinte de 100W utilizand difuzoarele de medii care le aveti dar e o solutie care necesita alt calcul, alta distractie si nu stim daca sunteti dispus la asa ceva. Spunea releu mai sus sa faceti niste incinte asemenea celor de magnetofon de 40W. E si asta o idee buna doar daca gasiti SH boxele astea intr-o forma care sa necesite schimbarea numai a difuzoarelor de medii.

In ceea ce priveste boxele de pe telecomenzi.ro, aceste sunt niste chinazarii care te scutesc de efortul realizarii unei incinte acustice. Nu pot sa-ti spun sa le cumperi deoarece nu reprezinta alegerea cea mai potrivita iar in al doilea rand sunt suparat tare pe patronul firmei alea care pe forumului firmei fraiereste toti neavizati. De ce? Din motive comerciale. In fine, mai mult nu vreau sa intru in detalii ca nu e frumos.

releu, te-ai cam pripit putin cu afirmatia aici. Era suficient prima jumatate din fraza!!! rolleyes.gif :sleep:

Link spre comentariu

Vizitator danutz0119

cred k o sa suspend proiectul pana in vara.cat despre boxele de pe telecomenzi.ro, leam luat si sunt multumit de felul cum se aud, isi merita banii.

din intamplare nu aveti cumva vreo schema pentru un amplificator de 2x15w -2x20w pe 8ohmi?

Link spre comentariu

din intamplare nu aveti cumva vreo schema pentru un amplificator de 2x15w -2x20w pe 8ohmi?

Accesati va rog topicul cu Scheme de amplificatoare audio din sectiunea "Amplificatoare audio". O sa gasiti acolo mai multe scheme. Va puteti decide asupra uneia si sa deschideti un topic unde sa discutam pe marginea ei, asta daca doriti.

Numai bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock