Sari la conținut

Merita traita viata ?

Barbos Radu

Postări Recomandate

Desi am terminat seminarul de teologie ortodoxa unde am facut 5 ani ( practic liceul ) si stiu ca e pacat a gandi asa dar am ajuns intr-o stare "nasoala" de tot , parca nu mai pot uneori , imi vine sa "ma inpusc in cap" ! Imi vine sa plang pe strada , la lucru , acasa , am stari de nervozitate accentuata , ma cert cu toata lumea si simt uneori ca am ajuns la capat ! Imi vine uneori sa ma iau de par si sa urlu cat ma tine gura pe strada ! Stiu ca voi parea un "ciudat" dar asta este , prea multe probleme si necazuri , voi ati patit asa ceva , iar daca da atunci cum v-ati descurcat ? VA ROG DIN SUFLET SA PURTATI O CONVERSATIE IN CUNOSTINTA DE CAUZA SI/SAU DIN PROPRIE EXPERIENTA , NU JUDECATI SI DATI CU PAREREA AIUREA !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Aveti dreptate cu totii , stand uneori , analizand la rece , utilizand ideile voastre si avandu-o alaturi pe sotia mea cred ca poate fii mai bine , azi ; maine cine stie !

Bine nu tot timpul poti avea aceste "stari de bine" dar cand le ai este bine sa vezi ce si cum poti face sa o prelungesti !

Va multumesc !

Link spre comentariu

• 3 years later...

Aveti dreptate cu totii , stand uneori , analizand la rece , utilizand ideile voastre si avandu-o alaturi pe sotia mea cred ca poate fii mai bine , azi ; maine cine stie !

Bine nu tot timpul poti avea aceste "stari de bine" dar cand le ai este bine sa vezi ce si cum poti face sa o prelungesti !

Va multumesc !

Da merita traita !

Este singurul lucru dat de la Dumnezeu , cu bune cu rele , cu greutati , dar ... este un dar ceresc !

Sa nu crezi ca esti singurul care trece prin greutati , toti intampinam greutati in viata 1

Strange din dinti , fruntea sus , gandurile sus , si mergi mai departe !

Viata este unica !

Mai gandeste-te !

PS : Nu esti singur , in astfel de ganduri !

Lupta ! Greutatile ia-le ca pe niste provocari ! Cauta in fiinta ta spiritul de luptator !

Fiecare fiinta lasata pe pamant, de MAMA NATURA sau de BUNUL DUMNEZEU are inscrisa in codul genetic instinctul de supravietuire !

Cauta-l in adancul sufletului tau , si-l ve-i gasi !

I-a aminte si uita-te la documentare cu animale ( nu glumesc ! ) ,sa vezi lupta pentru supravietuire !

Se pare ca la nivelul rasei umane , acest instinct s-a alterat , prin natura evolutiei , sau a involutiei !

Sunt multe de discutat pe aceasta tema , dar nu avem timp pentru asa ceva !

Deh ! Traim in secolul vitezei !

Se pare ca viteza nu ne prieste sau mai rau ne ucide !

Am depasit granitele pentru care am fost proiectati ! Oare ?

Raman deschis pentru astfel de discutii .

Toate cele bune !

Nu uita , fruntea sus , strange din dinti , si mergi mai departe !

Sfatuitor : un om la fel de macinat de ganduri ca si tine !

Link spre comentariu

...la lucru , acasa , am stari de nervozitate accentuata , ma cert cu toata lumea si simt uneori ca am ajuns la capat !...

O asemenea stare nu este buna. Se poate consulta un psiholog. Daca ea este cauzata doar de stres, atunci cel mai bun tratament este odihna. Si pentru ca suntem pe un forum al hobby-istilor, trebuie spus ca nu intotdeauna somnul sau repaosul total este cea mai recomandata forma de odihna. O odihna activa, in care sa te preocupe lucruri care iti fac placere, este mult mai reconfortanta si poate adesea abate atentia de la sursa de stres. Probabil ca o intensificare a activitatii pe acest forum, sau pe altele, ar fi benefica.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu

In urma cu aproape 8 ani mi-a murit sotia.Nu doresc nimanui sa treaca prin ce am trecut eu.Am avut momente cind nu vroiam sa traiesc.Cel mai mult m-a ajutat, sa trec peste momentele dificile,fiul meu care era student anul IV,care venea la fiecare sfirsit de saptamina acasa plus ca vorbeam la telefon cu el de cite ori aveam timp .Ginditi-va ca dintr-o data am devenit si mama si tata in sensul ca trebuia sa fac de mincare, sa spal haine, sa le calc,sa fac curatenie,etc.Apoi a contat foarte mult ajutorul prietenilor, al colegilor de serviciu,nu mai vorbesc de ajutorul surorilor mele si ale rudelor.Cu toate acestea, pot sa spun ca, a trebuit sa treaca aproape 2 ani pina am scapat de gindurile negre care ma bintuiau.Incetul cu incetul m-am obisnuit cu ideea ca cea care mi-a fost sotie nu mai e si ca nu o s-o mai vad vreodata.Sfatul meu ?Nu va izolati. Daca va invita cineva sa-i faceti o vizita nu ezitati sa raspundeti invitatiei.Discutiile purtate fac bine.Evita sa-ti ineci necazul in alcool.Plimbati-va de cite ori aveti ocazia prin parc, pe strada.Nici nu stiti ce bine va face.Faptul ca sinteti inconjurat de oameni face foarte bine,va ajuta sa uitati de necazuri. Gaseste-ti preocupari de orice fel.Evitati sa stati foarte mult in casa fara a face ceva. Uita-te pe programele Discoveri,Animal planet ,National Geografic etc.Inca o data evita alcoolul,care in situatii de acest gen poate sa devina o "pasiune" si nu va ajuta in nici un fel.Si nu uita ca viata trebuie traita indiferent ce ni se intimpla.Faptul ca o ai alaturi pe sotie este nemaipomenit.Viata ne-a fost data sa o traim nu sa ne-o luam.

Toate cele bune

Editat de george b
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock