Sari la conținut

Controlul unui motor de CC. Posibilitati.

vladtrs

Postări Recomandate

Salut,

Dezvolt la facultate ( automatica ) un sistem de reglare automata. ( ceva de genul asta). Ca element de executie se va folosi un motor de curent continuu de la Harmonic Drive, daca nu ceva foarte asemanator. Reglarea se va face prin calculator, folosind o placa de achizitie de la National Instruments.

Problema este urmatoarea : legat de controlul motorului... cu ce ma puteti ajuta. Ideea e ca e prima data cand lucrez cu asa ceva, si nu stiu de unde sa apuc problema. Am inteles ca nu se face direct, ci printr-o anumita placa electronica, care genereaza un semnal "cu factor de umplere variabila", sau ca acest semnal paote fi generat si prin porturile de iesire de la modulul de achizitie de date si control, deci prin calculator. Deasmenea, in functie de cerintele motorului, de semnalul care trebuie generat se alege si placa de achizitie.

Intrebarile mai clare :

- cum se controleaza corect un astfel de motor ?

- cu ce imi influenteaza alegerea placii de achizitie si control ?

- ce documentatie/curs/site imi recomandati ?

Sper ca m-am facut inteles, va multumesc :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 3 months later...

Ups... topicul asta chiar ca nu il vazusem. scratch_one-s_head.gif

vladtrs, sper ca nu este prea tarziu raspunsul dar trebuie sa faci un chopper sau un convertor DC DC a carui comanda sa o izolezi optic fata de placa de comanda (achizitie de date). Atentie, iti trebuie o placa de achizitii care sa aiba un numar de iesiri egal cu numarul de semnale de c-da. Daca e un motor de c.c. poti utiliza un chopper care lucreaza in doua sau patru cadrane, deci iti trebuie una sau doua iesiri pe placa de achizitii. Mare probleme e realizarea soft-ului care sa-ti genereze pe cele doua iesiri sau una semnalul PWM.

Ceva teorie de despre convertoare DC DC:

http://en.wikipedia.org/wiki/DC_to_DC_converter

Pe post de comanda poti utiliza si portul paralel a PC-ului. Astfel, nu iti mai trebuie placa de achizitie dedicata si mai simplifici lucrurile.

O sa mai revin cu detalii daca mai este de actualitate subiectul.

Inca o data, scuze pentru raspunsul dat asa tarziu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock