Sari la conținut

Monitor 16:9

SIG

Postări Recomandate

Ne-au inlocuit la servici monitoarele CRT cu monitoare LCD 16:9 .

E superb,ca si cum m-as' uita la un film cand lucrez,nici nu imi dau seama cum zboara timpul.

(glumeam blink.gif )

Chestia este ca Windows-ul,iconitele,imaginile,etc sunt aplatizate(grasute).

Cum si unde se poate seta ceva ptr. ca imaginea sa aiba forma normala ?

Exista normal-Windows(4:3) si wide-Windows(16:9)? biggrin.gif

Mersi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pentru ca detin si eu un monitor de 22inch 16:9, pot sa va spun ca, cel putin in cazul meu, nu am vazut nici o deformare sau aplatizare a "iconitelor" sau "scurtaturilor" pe Desktop. Conteaza foarte mult sa utilizati si rezolutia nativa a monitorului. Imaginile se deformeaza deoarece nu au rezolutia format 16:9, ci 4:3. Celalalte probleme, tin mai degraba de placa audio si propietatile LCD-ului. In proprietati intra si optiunea "Automatic Adjust", care la LCD-urile mai ieftine, nu este prezenta.

Link spre comentariu

LCD-ul nu cred sa fie ieftin.Este un DELL nou nout.

M-am uitat de curiozitate la LCD-ul meu,un IBM vechi,si am urmatoarele

rezolutii (display properties->settings->screen resolution):

800/600 si 1024/768.

Ambele inseamna de fapt 4:3.

In acest caz e OK ptr. ca si monitorul insusi are formatul 4:3.

Am sa ma uit azi la monitorul de la servici ce rezolutii pot sa aleg,dar cea care este actualmente,garantat este echivalenta cu raportul 4:3 ptr. ca totul este aplatizat.

Nu stiu daca am sa gasesc un raport echivalent cu 16:9,dar ma uit azi si va anunt.

Mersi.

Link spre comentariu

Pentru ca detin si eu un monitor de 22inch 16:9, pot sa va spun ca, cel putin in cazul meu, nu am vazut nici o deformare sau aplatizare a "iconitelor" sau "scurtaturilor" pe Desktop. Conteaza foarte mult sa utilizati si rezolutia nativa a monitorului. Imaginile se deformeaza deoarece nu au rezolutia format 16:9, ci 4:3. Celalalte probleme, tin mai degraba de placa audio si propietatile LCD-ului. In proprietati intra si optiunea "Automatic Adjust", care la LCD-urile mai ieftine, nu este prezenta.

Aceste probleme se rezolva din meniul placii video sau a softului din windows !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock