Sari la conținut

potentiometre

Adrian_BBS

Postări Recomandate

salutare.....mai am o intrebare.....am auzit ca la un corector de ton conteaza foarte mult potentiometrele folosite.....puteti sa-mi dati un exemplu de acest tip de potentiometre.....un model, firma, producator etc....si care sunt cele mai bune

VA MULTUMESC

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 3 months later...

atunci era bine legat, din pacate nu va functiona nemaipomenit decat daca are valoare in jurul 500 ohmi.

ce tensiune aplici si cum sunt legate ledurile ? fa o schema repede.

R.

Link spre comentariu

Miron, hai ca am ametit omul cu potentiometrul asta...

Mihai schema ta e buna e legat bine asa cum e pe schema ta, probabil ca trebuie un pot de valoare mai mica.

o recomandare:

la schema ta ledurile inseriate au nevoie de ~ 1.3V x 3 = 3.9 (zic aproximativ pentru ca nu stiu exact de leduri ai) la un curent de maxim 20mA (sa zicem, depinde de tipul ledurilor)

deci rezistenta minima ar trebui sa fie R = Urez / Irez = (9-3.9) / 0.02A = 250 Ohm

(acest calcul trebuie ajustat in functie de ledurile folosite)

Deci ca sa fi sigur ca nu distrugi ledurile pune o rezistenta de 250 Ohm in serie cu circuitul, ea va proteja ledurile daca dai potentiometrul la unul din capete si rezistenta lui devine zero.

R.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock