Sari la conținut

Cea mai simpla schema de frecventmetru

releu

Postări Recomandate

As dori sa ma ajutati sa gasim cea mai simpla (si ieftina) schema de frecventmetru pe care sa o propunem pt. realizare unui kit.

In ceea ce priveste caracteristicile frecventmetrului va rog sa va dati cu parerea. Ma gandeam la un domeniu max. de 1Mhz sau 10Mhz sau e cam mult... ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 31
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Cea mai simpla schema de frecventmetru, propunere kit

Schema... sa presupunem ca o gasim, dar ca sa iasa sub forma de kit la un pret accesibil trebuie sa avem cel putin 10 cumparatori care sa accepte pretul si sa cumpere kitul. Nu stiu de ce am impresia ca "treaba" cu indeplinirea conditiei nr. de cumparatori e mai greu de realizat. first.gif

In ceea ce priveste schema, cred ca cea mai simpla e cea cu un microcontroller. Vazusem candva prin revista Elecktor un exemplu dar nu mai tin minte exact numarul si anul aparitiei revistei. Dar am sa caut...sa vedem!

P.S. LA MULTI ANI, "releu" !

Link spre comentariu

P.S. LA MULTI ANI, "releu" !

multumesc si tie donpetru, un an plin de bucurii, multa multa sanatate (ca e cea mai importanta in lume) si sa vedem portalul si revista finalizate.

Dl.miron, ma gandeam la o schema simpla digitala dar daca aveti si una analogica, ar fi bine sa postam. Cu cat sunt mai multe scheme, cu atat mai mult avem de unde sa alegem.

PS Ia sa beau o bere... :h6: :a9:

Link spre comentariu

dl. miron m-ati dat gata, e chiar misto schema de frecventmetru !!! Cool. first.gif

Stiti pe cineva care a facut-o, asa ca un fel de "history", adica ca sa stim 100% daca o facem sub forma de kit. E misto ca merge si ca voltmetru.

Apropo, ce caracteristici tehnice are ?

Link spre comentariu

Stiti pe cineva care a facut-o, asa ca un fel de "history", adica ca sa stim 100% daca o facem sub forma de kit.

Nu,este luata pe internet.

Apropo, ce caracteristici tehnice are ?

Nu stiu mai mult decat scrie pe schema, 10Hz-2MHz si 10mV - 200V,am apreciat ca foloseste un quartz de ceas digital,usor de procurat si mai scurt de divizat.

Link spre comentariu

releu, schema domnului miron nu iese chiar asa de ieftina precum se doreste sau precum se pare la prima vedere. Cea mai scumpa componenta de acolo ramane 74C928 care, din cate stiu, este echivalent cu 74C926. In magazinele de specialitate am gasit doar 74C926 sau MM74C926, care costa, fara TVA, 56 lei. Daca mai adaogam si afisajul si PCB-ul dar si celalalte componente, kitul va ajunge la un pret de cca. 200lei, acum depinde si in cate exemplare se va produce.

Link spre comentariu

Daca 100 KHz este suficient,aceasta este simpla.

Dl. miron1947, schema este simpla dar ce precizie are ? In al doilea rand, mai trebuie sa gradam si scara aparatului de masura (ex. a miliampermetrului sau milivoltmetrului in Hz sau kHz), lucru care nu este tocmai usor si care presupune existenta "unui frecventmetru etalon". Apoi, pretul de achizitie a unui milivoltmetru analogic de precizie nu este chiar atat de mic, poate putin mai mic decat a circuitului integrat 74C926. Dupa aceasta analiza, recomand sa mergem tot pe varianta "digitala". Dar, mai inainte de toate, sa vedem si ...posibili cumparatori, altfel intentia de realizarea a acestui kit ramane doar pe hartie.

Link spre comentariu

Multumim dl.miron1947 pt. schema, dar eu raman tot la ideea realizarii variantei digitale (fara circuitul de intrare care permite functionarea montajului ca "voltmetru"). Si chiar ma bate gandul sa incerc schema anul asta. scratchchin.gif

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock