Sari la conținut

Cardurile = un stres in plus?

SIG

Postări Recomandate

Deunazi a trebuit sa fug repede pana in centru sa cumpar ceva de la un magazin,care inchidea la ora 17h00.

Cu 10 minute inainte de inchidere am ajuns la sediul bancii unde am salarul pe card si dau sa scot de la bancomat niscaiva bani.

Dupa ce rumega bancomatul comenzile mele,imi afiseaza mesajul ca are problema tehnica si nu poate sa-mi elibereze banii si sa fac bine sa scot cardul.

Scot cardul,isi revine bancomatul din indigestia care i-a cauzat problema tehnica si bag cardul inapoi.Dau sa verific soldul si raman masca cand descopar ca soldul e diminuat cu exact suma ce am dorit sa o scot.

Iau bonul cu noul sold tiparit pe el si intru in "respectabila" banca care mi-a sutit artistic niscaiva banuti.

Ii explic la doamna acolo ca sa-l ia dracu' de aparat,ca tocmai am venit pana in centru ptr. ceva cumparaturi,dar ei m-au rezolvat,deja era dupa ora 17h00,si ca ce e de facut.

Doamna scoate un formular,mi-l completaeaza si imi explica ca doar Bucuresti-ul,adica acolo e sediul central,

poate sa-mi restituie banii.Deci sa astept,termenul legal 30 zile.

Iau un exemplar cu mine,le "multumesc" inca odata ptr. serviciile acordate,oricum erau cyborgi ptr. ca nu schitau nici un gest facial,mimica adica,si ies.

Doi ghinionisti au mai incercat sa scoata niste bani dupa mine,dar fara rezultat.Pe al doilea am apucat sa-l avertizez sa mearga in banca sa ceara socoteala ca si lui i-a papat suma ce au dorit sa o scoata,dar bani pauza,nu i-a eliberat bancomatul.

Cel dintai s-a indepartat resemnat ca nu i-a dat bancomatul banii,nu a mai apucat avertizarea mea,si nu a mai intrat sa vada ce si cum e cu noul sold.Probabil nici in ziua de azi el nu viseaza ca soldul lui e mai mic cu suma ce a dorit sa o scoata.

Mi-am pus intrebarea cum de e posibil,daca nu chiar ilegal,sa nu eliberezi fizic banii dar tranzactia sa se desfasoare in programele lor.Eu zic ca e chiar ilegal pana la urma.

Am sunat la Bucuresti sa vad ce parere au ei de faptul ca omul poate pati asa ceva si daca nu isi reverifica omul contul dupa o intamplare ca aceasta poate dormi linistit ca banca i-a furat banii cu ajutorul softului.

Doamna cu care am vorbit a spus ca stie de problema si ca banii se returneaza automat,fara cerere sau reclamatie, in contul celui care pateste asa ceva.I s-a parut ceva normal am dedus eu. :biggrin: blink.gif blink.gif

In concluzie, vreau sa va zic ca platim comisioane de scoatere din cont,platim comision anual ptr. gestionarea cardului,etc. ptr. un mare shit pana la urma.

Ca sa nu va spun ca aceste carduri de salarii nici nu cred ca sunt bune ptr. ceva plati online sau pe la magazine.Trebuie,ma lamurea alta doamna tot de la aceasta banca,niste carduri embosate,care au insa alte comisioane,mai mari decat cele ptr. salarii.Deci un nou mare shit.

Ce parere aveti?

Ptr. consolare/informare cetateneasca blink.gif va pun la dispozitie un site cu termeni ptr. carduri :

http://www.carduridecredit.ro/dictionar-de...-financiari.php

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mda... interesant subiect. :biggrin:

Si cand ma gandesc ca ultima oara era cat pe ce "sa dea rateuri" bancomatul cand am vrut sa transfer bani din cont curent in cel virtual !!!!!! Ce se putea intampla ? Sa nu pot sa mai platesc hosting-ul la timp si sa ramanem fara forum vreo 2 ..3 saptamani. Sa mai ai incredere in "bancomate"? blink.gif blink.gif

Link spre comentariu

SIG, stai linistit ca nu esti primul care pateste lucru asta.

Totusi, nici sa ne primim bani cum era pe vremuri de la caserie si mai miroseau si a peste cateodata (imi povestea taicamiu). Deci, e mai bine asa (adica direct de la bancomat)! :b1:

Link spre comentariu

eu nu am patit-o dar cam mult cer astia comision la banci cu cardurile (cat scoti bani, iti mai opresc ceva, bani de o paine, pai e corect ?) huh.gif

ps: am vazut doua emoticoane de acelasi tip in lista, cred ca ar trebui eliminat unul sau facuta putin curatenie acolo!

Link spre comentariu

Releu,

Am vrut sa evidentiez doua lucruri.

Primul:

Degeaba este tehnologie in cardurile astea ca te pi*si pe ele cateodata cand ai nevoie ca mine sa te misti rapid.

Mai erau 10 minute pana se inchidea magazinul aflat la 50 m distanta de bancomat si degeaba.M-a lucrat bancomatul.

Al doilea si cel mai grav lucru:

Sa nu iti dea banii dar sa faca operatiunea in programul bancii de extragere din cont.

Repet unul a plecat de acolo bucuros ca si-a recuperat cardul dar nici nu a visat baiatul,poate nici azi nu realizeaza,ca aparatul i-a sters din cont suma care a solicitat-o.Chiar daca se fac regularizari la sediul central,chipurile automat, si se repun banii in cont in termen de 30 zile.Apropo,se vor fi facand chiar toate?

Putem privi asa senin problema?

Unde e calitatea servicilor?Doar iau ceva comisioane de la noi.

Link spre comentariu

Treaba cu cardurile e cam ca tot ce e prin Romanica noastra: profit cat mai mare, servicii de cat mai proasta calitite.

Eu personal cred ca, daca dl. SIG nu se ducea sa le ceara socoteala, nu-si mai vedea banii nici peste 30 de ani...

Link spre comentariu

Bancomatele,din pacate, au inceput sa devina un rau necesar. Totusi, nici sa ne intoarcem la vechile metode de remuneratie nu e bine. Numai ganditi-va Dl.SIG, ce se intampla daca nu era bancomatul si nu puteati cumpara un Kg de portocale deoarece, la servici, casiera nu a mai fost deoarece a a vut o problema in familie iar dvs. trebuie sa va dea bani tocmai maine. Tin minte si din ce mi-au spus parinti, inainte de '89, prin ani 80, portocale erau cam o data pe luna. Masina venea intr-o data stabilita stiuta doar de unii iar daca data respectiva era zi de salar si casiera nu venea, trebuia sa te imprumuti pe la prieteni, vecini, daca aveau....dar daca nu aveau bani ?

Deci, repet: "Bancomatele,din pacate, au inceput sa devina un rau necesar".

Chiar astazi, facand o scurta vizita la banca si intreband "casierita" de ce mai da "rateuri" bancomatele, mi-a spus senin: " e devina softul si cei putem face, mai da si el rateuri din cand in cand".

Restul sau raspunsul...vine de la sine si chiar va rog sa-l formulati.

ps: am vazut doua emoticoane de acelasi tip in lista, cred ca ar trebui eliminat unul sau facuta putin curatenie acolo!

Dl.titi, am sa-mi fac timp saptamana asta sa fac putina "curatenie" cu emoticonale. Multumesc pt. observatie.

Link spre comentariu

Nu sunt fan cash.

Recunosc avantajele unui card.

Eu ma refeream la bancomatele jalnice,si implicit la servicile jalnice ale bancilor.

Dobanda e insa dobanda si comisioanele sunt comisioane,aici nu fac rabat bancile.

Ca sa va mai exemplific "grija" bancilor ptr. bunastarea romanilor va pot spune ca de exemplu ,prin 2003 parca, aveam un credit in USD la BCR cu 11% dobanda anuala.

La inceput am crezut ca dobanda e maricica datorita inflatiei dar cu micsorarea inflatiei v-a scadea si la mine dobanda anuala.

Ulterior am descoperit care e soparla.

Aceasta dobanda anuala era formata din :

3% nivelul/cotatia Euribor.

si

8% dobanda bancii BCR.(beneficiul ei).

Acum,cautand pe net ,Euribor este definit astfel:

Euribor® (Euro Interbank Offered Rate) is the rate at which euro interbank term deposits within the euro zone are offered by one prime bank to another prime bank.

Deci BCR s-a imprumutat pe piata interbancara cu 3%,a mai adaugat un 8% si m-a incaltat pe mine cu o rata calculata la frumoasa dobanda de 11%.

Asa e usor de trait frate.

Dupa mine asta a fost camatarie nu servicii respectabile.

Oricum i-am lasat in 2006 si m-am refinantat la alta banca unde dobanda e de 4.99%.

Banca aceasta a venit de afara,odata cu integrarea.

Uite inca un lucru bun al inntegrarii (asta ptr. eurosceptici).

Astea sunt bancile donpetru.

Cand vad reclamele bancilor la TV sau in media imi vine sa vomit de greata pe care o am fata de ele,stiind cat au jupuit de pe spatele romanilor fara rusine,cu tupeu maxim..

Link spre comentariu

• 1 month later...

Un rau necesar. Pentru cei de pe acest forum nu am de ales (pentru ai ajuta) sa verifice singuri daca nu ma cred acum la banc post (scuze ptr.reclama) se dau caduri la care banii de pe card primesc dobanda. 11.05.2008.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock