Sari la conținut

Concurs de perspicacitate

Postări Recomandate

Concurs de perspicacitate si cultura generala.

Concursul se va desfasura astfel:

Pana pe data de 30 aprilie, urseri se vor inscrie, postand in acest topic.

Apoi, imi vor trimite pe PM adresa lor de e-mail, si vor primi un formular pe care vor trebui sa il completeze intr-un editor text.

In 15 zile (15 mai), imi vor trimite pe e-mail formularul completat.

Formularul are mai multe capitole.

1. Cultura generala:

a) electronica

b) tehnologie

c) PC

d) natura

2. Perspicacitate si Logica

Premiul este functia de moderator (cu acordul domnului Donpetru) timp de 2 saptamani si un toritual "spatial".

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/829-concurs-de-perspicacitate/
Distribuie pe alte site-uri

Vezi ca lumea este comoda si dezinteresata in general.(vezi votingul de la aria foto).

Asa ca,o mica sugestie.

Mai bine pui aici formularul test,sa il vada toti.

Cei care doresc, se inscriu tot aici si iti trimit raspunsurile pe PM.

Pe 15 Mai prezinti raspunsurile corecte si implicit castigatorul.

Vezi ca lumea este comoda si dezinteresata in general.(vezi votingul de la aria foto).

Succes.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/829-concurs-de-perspicacitate/#findComment-7827

M-am gandit si eu la asta, dar mi-am spus ca e mai confidential asa, dar se pare ca confideliantitatea nu da roade, asa ca concursul se va modifaca astfel:

Pana saptamana viitoare, voi posta aiaci formularul, moment din care concurentii vor avea timp pana pe 30 aprilie pentru a-l completa si posta aici. pe 1-2 mai voi posta raspunsurile corecte

Enjoy,

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/829-concurs-de-perspicacitate/#findComment-7830

• 1 month later...

Imi cer scuze de intarziere si de faptul ca nu am putut realiza tutorialul, asa ca remane ca premiu functia de moderator.

Subiectul (care a suferit niste modificari) e cam asa:

Cum se numea zei?a ?n?elepciunii la Greci?

C??i MB are un GB?

Care este cea mai ?nalt? c?dere de ap? din lume?

Care sunt primele firme constructoare de telefoane mobile (2)?

Care este cea mai mare viteza atinsa de un avion? (Match)

Care este cel mai rapid avion din lume?

RAM este abrevierea de la ….

Care este teoria (pentru care a primit si premiul Nobel) principal? a lui Einstein?

CCD este abrevierea de la ….

Care este viteza luminii?

Fiecare din intrebarile de mai sus valoreaza 3 puncte.

Dupa cum se stie, cositorul se topeste la temperatura de 230 grade, iar untdelemnul fierbe la 230 grade. De ce atunci cand intr-o tigaie cositorita prajim, de ex peste, nu se topeste totusi cositorul?

O femeie are 9 copii, dintre care jum?tate sunt b?ie?i. Cum este posibil?

Arde-un focu?or ?ntr-un pomu?or. Ce e?

De ce Marin Ion, domiciliat ?n Rom?nia, nu poate fi ?nmorm?ntat ?n Italia?

Un om cu capul t?iat ?ine pe unul muribund ?n bra?e. Cel cu capul t?iat spune mereu ca moare, iar cel cu capul muribund spune ca at?t c?t ?l va ?ine ?n bra?e, nu va muri. Cine este omul muribund?

Fiecare din intrebarile de mai sus valoreaza 12 puncte.

10 puncte sunt din oficiu.

Total=100 puncte

Raspunsurile se vor posta aici sau mi le trimiteti pe PM in 48 de ore, adica acest concurs se va inchide pe data de 11 mai 2008, ora 19:00.

Enjoy,

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/829-concurs-de-perspicacitate/#findComment-9244

Prima parte:

Cum se numea zei?a ?n?elepciunii la Greci?

Atena(greaca: Αθήνα, Athina,Τριτογėνεια, Tritogenia) era una dintre cele mai mari divinit??i ale mitologiei grecesti, identificat? de romani cu zei?a Minerva Era zei?a ?n?elepciunii, pe care grecii o mai numeau ?i Pallas Athena sau, pur ?i simplu, Pallas.

C??i MB are un GB?

1024.

There are 8 bits in a byte.

There are 1024 bytes in a kilobytes (KB).

There are 1024 KB in a megabyte (MB).

There are 1024 MB in a gigabyte (GB).

Care este cea mai ?nalt? c?dere de ap? din lume?

Angel Falls (indigenous name:Kerepakupai mer?) is the world's highest free-falling waterfall at 979 m (3,212 ft), with a cleardrop of 807 m(2,468 ft).It is located in the Canaima National Park, in the Gran Sabana region ofBolivar State, Venezuela at [show location on an interactive map] 5?58′03″N,62?32′08″WCoordinates: [show location on an interactive map] 5?58′03″N,62?32′08″W . The height of the falls is so great that before getting anywherenear the ground, the water is buffeted by the strong winds and turned into mist.

Care sunt primele firme constructoare de telefoane mobile (2)?

The first fully automatic mobile phone system, called MTA(Mobile Telephone system A), was developed by Ericsson and commerciallyreleased in Swedenin 1956

Care este cea mai mare viteza atinsa de un avion? (Match)

Care este cel mai rapid avion din lume?

Cercetatorii din SUA, impreuna cu omologii lor din Australia, au testat cu succes un motor cu reactie care ajunge la 11.000 de kilometri pe ora.

Una vion cu reactie experimental a doborit saptamina trecuta un record de viteza,zburind cu 11.000 de kilometri pe ora, adica de zece ori mai mult decit vitezasunetului, la 530 de kilometri inaltime, informeaza agentia de stiri Reuters.

Hipersonicul,cum este numit de jurnalistii americani si australieni, este dezvoltat decercetatorii Agentiei pentru Proiecte de Cercetare Avansata din SUA (DARPA) side cei ai Organizatiei de Stiinta si Tehnologie din Australia (DSTO).

RAM este abrevierea de la ….

Random access memory (usually known by its acronym, RAM)

Care este teoria (pentru care a primit si premiul Nobel) principal? a lui Einstein?

A primit numeroase premii ?i distinc?ii de la diferitesociet??i de fizic? de pe intreg globul, printre care ?i Premiul Nobel pentrufizic? ?n 1921, pentru explicarea efectului fotoelectric (deci nu pentru teoriarelativit??ii).

CCD este abrevierea de la ….

Charge–coupled device

Care este viteza luminii?

Speed of light in vacuum is defined to be exactly 299,792,458 metresper second

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/829-concurs-de-perspicacitate/#findComment-9346

Concursul s-a terminat. Se pare ca a fost asa cum am spus: prea putini concurenti. A participat doar dl. SIG. Acum sa va dau raspunsurile corecte si corectarea raspunsurilor d-lui SIG.

1. Atena (3 pct.)

2. 1024 (3 pct.)

3. Angel (3 pct)

4. AT&T si Motorola (nu sistem de telefonie, ci firme/companii, si trebuiau 2) (o pct.)

5. 3,5 M, dar va accept raspunsul, deoarece nu am specificat ca e avion de vanatoare, cu pilot, folosit in armata, nu pentru un experiment) (3 pct.)

6. Lockheed SR-71 (raspunsul este acceptat, din ,motivul de mai sus) (3 pct.)

7. Random Acess Memory (3 pct.)

8. Explicarea efectului fotoelectric (3 pct.)

9. Charge Coupled Device (3 pct.)

10. 229, 792, 458 m/s (3 pct)

11. Cand prajim un aliment, temperatura untdelemnului este departe de punctul sau de fierbere. daca am praji peste in untdelemn la temperatura de 320 grade el s-ar face repede scrum. De obicei, cand prajim alimente temperatura untdelemnului nu depaseste 150-160 grade, fiind cu mult sub cea de topire a cositorului

12. Sunt 9 baieti (nu am spus ca cealalta jumatate sunt fete)

13. Ardeiul

14. Pentru ca este viu

15. Altoiul

Total 30 pct., dar nu mai conteada, deoarece, fiind singurul concurent, Dl. SIG a castigat concursul

Felicitari.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/829-concurs-de-perspicacitate/#findComment-9360

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock