Sari la conținut

detector metale


electricianul

Postări Recomandate

buna ziua

 

de la inceput vreau sa va asigur ca nu ma refer la cautatori de comori.

lucrind intr-o fabrica de prelcrare lemn(busteni,cherestea),mar interesa un detector de metale(resturi de gloante,cuie,alte bucati de metal),care sa ma avertizeze de prezenta lor in lemn,bustean.bobina ar trbui sa fie de aprox 1000mm in diametru.

 

cu stima electricianu

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

de la inceput vreau sa va asigur ca nu ma refer la cautatori de comori.

Puteti folosi,un"cautatori de comori"acesta detecteaza metale la adancimi mari,dar trebuie sa va asigurati ca nu aveti in perimetrul de detectie,materiale(metalice) care sa perturbe detectia,ma refer la batiuri de masini unelte,role de banda transportoare...

Schema.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

cu respect va aduc aminte ca bobina ar trebui sa fie de aprox.1metru in diametru! prin bobina ar trebui sa treaca bustenii

schema ar trebui sa sesizeze bucatile de metal din bustean si printr-o automatizare sa opreasca utilajul de taiere.

 

electricianu

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am gasit pe net niste detectoare industriale,sunt mari.asa cum le-am descris eu .cred ca >metal shark<

sunt rotunde.banuiesc ca adincimea de penetrare a cimpului electric sau magnetic? este mai mica

Princpiu de detectare,este modificare frecventei oscillatorului,datorita introducerii unui "miez"(obiectul metalic),in interiorul bobinei.

P.S.

Din ce am inteles e si sistemele mari industriale,folosesc aceleasi montaje,dar conectate in baterie,dispuse in jurul unui cadru.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pentru ca m-a preocupat si pe mine mai demult realizarea unui detector de metale, am facut atunci niste xerox-uri, le-am scanat acum ?i uita?i schemele:

post-4-1207341215_thumb.jpg post-4-1207341227_thumb.jpg post-4-1207341238_thumb.jpg post-4-1207341250_thumb.jpg

Acum, electricianu nu stiu care o sa-?i placa mai mult sau poate ai gasit una mai buna, dar zic eu, e mai bine cand sunt mai multe scheme si ai de unde s? alegi. rolleyes.gif

 

Editare ulterioara:

Totusi, am reciti mai bine topicul ?i de ce vrei sa faci bobina sa aiba diametru de un metru ???? eu zic ca nu trebuie asa mare ci mai degraba una cu directivitate mare sau cel putin 4 dispuse concentric.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

buna ziua

 

Prin interiorul bobinei(sau bobinelor) trebuie sa treaca busteanul.De asta cadrul cu bobine este asa mare ,aprox.1000mm

lemnul cel mai subtire ar fi de 300mm.o idee ar fi sa folosim 4 bobine,fiecare sa ocupe un sfert de cerc.Asta ar insemna 4 oscilatoare??,sau bobinele inseriate sau in paralel ?Cimpurile magnetice nu interfereaza,nu se anuleaza?

 

electricianu

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asta ar insemna 4 oscilatoare?

Da.

bobinele inseriate sau in paralel ?

Fiecare oscilator cu bobina lui.

Cimpurile magnetice nu interfereaza,nu se anuleaza?

Da,se influenteza reciproc,dar pa Dvs. va intereseaza cand una din ele este perturbata suplimentar(de corpul metalic).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • 3 years later...
  • 3 weeks later...

Detectoarele de metal industriale sunt echipamente foarte serioase si cu totul altceva decat cele portabile. Trebuie sa lucreze permanent, in aer liber, fara interventia omului si in cele mai grele conditii imaginabile (temperaturi extreme, socuri, vibratii, perturbatii electrice, piese metalice in miscare, deformari mecanice si termice, ploaie, zapada sau gheata pe traductor) precum si altele inimaginabile, cum ar fi tentative de vandalizare.

In anii 80 (si putin dupa) am proiectat, executat si instalat peste 100 de detectoare de metale industriale in diverse ramuri ale economiei (carbune, lemn, cauciuc, textile, mase plastice, zahar, argila, etc.). Costau destul de mult, cam cat doua Dacii, dar mult mai putin decat cele nemtesti sau americane pe care le-au eliminat, practic, de pe piata romaneasca. Multe merg, poate, si in prezent daca nu s-au furat.

Blocul electronic era comun, dar traductorul era facut la comanda (cele mai mari erau pentru benzi transportoare late de trei metri, iar cele mai mici pentru tuburi de 150 mm). Principiul de functionare era cel al puntii echilibrate in curent alternativ (in jur de 3300 Hz). Echilibrarea puntii era permanenta si automata. Echilibrarea in faza era instantanee, iar cea in amplitudine era lenta, functie de viteza materialului prin traductor. Un circuit de recunoastere a formei semnalului elimina semnalele date de parazitii atmosferici, industriali sau de piese metalice in miscare, alta decat prin traductor si in sensul normal de deplasare a materialului. Traductoarele erau foarte robuste, din teava de cupru de 50 - 60 mm cu intarituri. Puterea aparenta a semnalului de excitatie in traductor era intre 100 si 150 VA. Sensibilitatea, foarte mare, era limitata de posibilitatea actionarilor false. Detectoarele pentru busteni trebuiau sa opreasca benzile la trecerta unei monede de un leu (de pe vremea aceea). Pe atunci nu se puteau folosi componente din import, nu era voie. Pentru o mai buna fiabilitate foloseam si componente de la Fabrica de Aparatura Nucleara.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock