Sari la conținut

Volum digital

SIG

Postări Recomandate

In rezolvarea unei aplicatii am nevoie sa culeg semnal audio preamplificat imediat de la iesirea din digital volume dintr-o combina audio.

Cum nu prea am studiat cum e cu digital volume poate ma ajutati voi cu niste explicatii despre cum functioneaza volumul digital,eventual si niste scheme concrete ce gasiti pe net.

Mersi.

P.S.Ma gandeam la un moment dat sa iau semnal de la casti,dar problema este ca acolo mi-a dat o tensiune de 5V deci are amplificare si implicit distorsiuni incepand de la un anumit nivel al volumului.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 53
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

In rezolvarea unei aplicatii am nevoie sa culeg semnal audio preamplificat imediat de la iesirea din digital volume dintr-o combina audio.

La iesirea semnalului spre finali,indiferent care capat al firelor,la intrarea in finali sau la iesirea din montajul cu volumul.

Link spre comentariu

"digital volume" este o modalitate de control a nivelului semnalului de audiofrecventa amplicat circuitului de amplificare. Acest lucru se realizeaza de regula cu ajutorul unor potentiometre dedicate care poarta numele de "rotary encoder", potentiometre care controleaza factorul de umplere a semnalului aplicat unui "circuit de corectie in tensiune" a semnalului de audiofrecventa. Intre "rotary encoder" si acel circuit de corectie in tensiune se intercaleaza un microcontroler dedicat unor astfel de tipuri de aplicatii. Oricum, datele problemei sunt destul de complexe pentru a fi abordate intr-o chestiune de adaptare pentru cerinta dvs.

In cazul achizitionarii unui semnal de audiofrecventa din combina dvs. nu va ramane decat sa cautati circuitul integrat care realizeaza efectiv aceasta operatie (de fapt elementul de executie) si prin intermediul unui artificiu sa culegeti semnal de audio - de la iesirile stereo a acestui integrat. Sau ar mai fi o solutie sa preluati semnalul de la iesirea placii unde este acest potentiometru.

Spre exemplu, intr-o combina audio personala, un circuit dedicat stereo de corectie in tensiune volum, joase, inalte, efect sourround, mixer audio dual stereo canal etc este circuitul integrat TDA7429T. Bineinteles fara un microcontroler imprealabil programat si un rotay encoder nu o sa puteti comanda acest "mic DSP". De exemplu, in combina persoanala am cules semnal audio - de proba pt un circuit cand a fost pe standul de depanare combina muzicala - de la iesirile audio corespunzatoare care le puteti indetifica in scop informativ din datasheet-ul acestui integrat. Uitati si o legatura de download:

http://www.datasheetcatalog.com/datasheets.../TDA7429T.shtml

Link spre comentariu

Teoretic nu cred sa fie greu:

http://www.aaroncake.net/circuits/volume.asp

Problema este ca ,combina este pe module.Fata este un modul care este legat de celelalte module prin cabluri multifire.Un cablu are poate vre-o 10 fire,ptr. functii diverse,una dintre elefiind iesirea de volum catre finali. :roll:

Sper sa ma prind care sunt.

Am sa desfac intr-o zi combina si va fac niste poze cu cablurile.

Link spre comentariu

In datasheet-ul lui apare un tabel mai jos cu pin description.

Acolo zice ca 9 si 24 sunt ceva de output parca.

630cy9y.jpg

Nu se refera acesti pini la iesirea audio preamplificata?

Totusi mi se pare mult sa aiba 4 V sau ce scrie in dreptul lor.

Tensiunea de intrare in amplificator parca este cam de 200 mV.

Mersi.

Link spre comentariu

Da,aveti dreptate am descarcat alt integrat,sunt 9 si 24.

6bb9poz.jpg

Nu sunt 4V sunt 2V la 1% distorsiuni,deci nu trebuie sa ajungeti la nivelul asta.4V este tensiunea CC.pe pin,1/2 tensiunea de alimentare 8V,nu semnalul.

Link spre comentariu

OK,atunci am sa iau masa de la picorul 1,care este analog ground, si semnalul stereo de la picioarele 9 si 24.

(piciorul 16 este digital ground.Am masurat si e in scurt cu piciorul 1).

O ultima intrebare:

In exemplul de aplicatie din datasheet iesirile cad pe cate un condensator polarizat de 10 uF.Am verificat si la combina,tot asa este.Culeg semnalul din fata condensatorului sau de dupa el?

Mersi.

Link spre comentariu

Ma gandesc ca cel mai elegant mod de a face o iesire ptr. subwoofer activ este sa anulez rolul mufei ptr. casti si sa o adaptez ca iesire ptr. semnal preamplificat ptr. subwoofer-ul activ,conectand firele de la pinii 9 si 24,dupa cum am zis mai sus. .

Trebuie sa anulez insa cumva efectul cand bagi jack-ul in mufa ptr. casti ptr. ca atunci se intrerupe automat iesirea catre boxe.

Daca aveti vre-o schita cu principiul de decuplare la mufa ptr. casti a amplificatoarelor audio sau a combinelor muzicale sunteti invitatii mei sa postati aici.

Caut si eu pe net.

Mersi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock