Sari la conținut

O METODA ELECTRICA SAU ELECTRONICA DE PROTECTIE A SURSEI UNUI P.C. !

Postări Recomandate

Majoritatea surselor de PC includ sau prevad un circuit de protectie. Problema e alta: in multe cazuri acest circuit este ineficient.

Inlaturarea acestui inconvenient se poate face cumparand surse PC de calitate (nu chinezisme de 45lei bucata). O sursa PC de buna calitate trece lejer de 100lei bucata.

Daca va ganditi la posibilitatea includerii sau imbunatarii circuitului de protectie, acest lucru nu isi are rostul deoarece munca depusa pentru realizarea acestui lucru depaseste diferenta de bani data pentru achitionarea unei surse de alimentare PC de buna calitate. Se poate pierde chiar si zile bune: in prima zi trebuie analizata schema de service a sursei, gasirea "minusurilor" si apoi stabilirea un strategii de "imbunatatire", imbunatatire care veti observa ca conduce chiar la modificare in anumite puncte a schemei, lucru total anevoios (datorita PCB-ului deja construit).

Apoi, daca ne-am gandi "financiar", salariul orar a unei persoane calificate in Romania, corespunzatoare salariului mediu, este de aprox. 6..7 lei. Dvs. ca sa faceti modificarile care le doriti (modificari, care atentie, s-ar putea sa nu va conduca 100% spre succes), poate sa va ia 3 sau 4 zile a cel putin 8 ore. Atunci 30*7 = 210lei. Acum o sursa made China costa chiar si 50-60lei. Una de calitate buna, cea mai ieftina in jur de 160lei. Deci, mai bine scoateti 100-120lei din buzunar decat sa pierdeti munca a 3 sau 4 zile care s-ar fi fructificat sigur intr-o leafa de 210lei. Situatia s-ar fi pus mai delicat daca salariu orar era raportat la cel minim pe economie, in acel caz banii pentru plata unei surse mai bune erau aprox. aceeasi cu munca depusa (munca care, repet, s-ar putea sa nu conduca spre succes ci doar sa mai imbunatateasca aria dvs. de experienta). :a1:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Majoritatea surselor de PC includ sau prevad un circuit de protectie. Problema e alta: in multe cazuri acest circuit este ineficient.

Inlaturarea acestui inconvenient se poate face cumparand surse PC de calitate (nu chinezisme de 45lei bucata). O sursa PC de buna calitate trece lejer de 100lei bucata.

Daca va ganditi la posibilitatea includerii sau imbunatarii circuitului de protectie, acest lucru nu isi are rostul deoarece munca depusa pentru realizarea acestui lucru depaseste diferenta de bani data pentru achitionarea unei surse de alimentare PC de buna calitate. Se poate pierde chiar si zile bune: in prima zi trebuie analizata schema de service a sursei, gasirea "minusurilor" si apoi stabilirea un strategii de "imbunatatire", imbunatatire care veti observa ca conduce chiar la modificare in anumite puncte a schemei, lucru total anevoios (datorita PCB-ului deja construit).

Apoi, daca ne-am gandi "financiar", salariul orar a unei persoane calificate in Romania, corespunzatoare salariului mediu, este de aprox. 6..7 lei. Dvs. ca sa faceti modificarile care le doriti (modificari, care atentie, s-ar putea sa nu va conduca 100% spre succes), poate sa va ia 3 sau 4 zile a cel putin 8 ore. Atunci 30*7 = 210lei. Acum o sursa made China costa chiar si 50-60lei. Una de calitate buna, cea mai ieftina in jur de 160lei. Deci, mai bine scoateti 100-120lei din buzunar decat sa pierdeti munca a 3 sau 4 zile care s-ar fi fructificat sigur intr-o leafa de 210lei. Situatia s-ar fi pus mai delicat daca salariu orar era raportat la cel minim pe economie, in acel caz banii pentru plata unei surse mai bune erau aprox. aceeasi cu munca depusa (munca care, repet, s-ar putea sa nu conduca spre succes ci doar sa mai imbunatateasca aria dvs. de experienta). :a1:

Initial m-am gandit la clasicul "" Stabilizator de tensiune alternativa "" de pe vremuri , folosit la T.V.-uri , cel cu transformator , conectat intre ""priza"" si ""sursa"" sa nu imi coboare Vac sub 220 V nici sa o urce peste 230 Vac, sa evite asemenea fluctuatii , merge oare sau nu ? !

In plus, sursele au un sistem (cam ineficient) care face sa se arda sursa, inaintea componentelor computerului...asa ca au si ele un avantaj.

Asta-i noua nu am mai auzit , detaliati va rog !

Link spre comentariu

Ai putea sa folosesti un stabilizator de tensiune alternativa din comert dar ala doar pastreaza in limite cat mai constante tensiunea de alimentare a sursei si decupleaza (asta nu sunt chiar sigur, depinde de exemplar) la supratensiuni venite de pe alimentarea generala. Lucru asta nu are nici o legatura cu faptul ca faci tu scurt la sursa PC. Sa spunem ca faci scurt, in cel mai fericit caz intra sursa in protectie iar daca protectia nu raspunde cade siguranta tubulara din sursa, de pe alimentarea ei. Idem daca pui sursa PC in suprasarcina. Deci, eu zic ca te complici aiurea.

Daca ai o configuratie PC ca lumea atunci cumparai o sursa PC zdravana. Alte moduri de rezolvare mai bune nu se gasesc si chiar daca s-ar gasi s-ar pierde timp de amorul artei.

p.s. :134:

Link spre comentariu

Eu am patit sa mi se arda sursa de la fluctuatiile retelei, care puteau trece de sigurante.

p.s. Sursa are in ea o siguranta (nu stiu de ce, pentru ca la un fulger mi s-a ars sursa, nu siguranta).

Link spre comentariu

Daca descarcarea electrica (fulgerul) se produce in apropiere nici "mama" protectiei nu te ajuta.

Chiar daca s-ar folosi sigurante ultrarapide.

Nu exista nici o protectie eficienta in asemenea situatii.

Link spre comentariu

Eu am patit sa mi se arda sursa de la fluctuatiile retelei, care puteau trece de sigurante.

p.s. Sursa are in ea o siguranta (nu stiu de ce, pentru ca la un fulger mi s-a ars sursa, nu siguranta).

Protectie la variatiile retelei sunt ,dar scumpe si se monteaza inaintea tabloului de sigurante.

Link spre comentariu

Dar simplute si in acelasi timp eficiente !

Poate aceasta ar fi ce va doriti,pentru protectie la supra tensiune.Pentru o eventuala temporizare,se poate cupla un condensator in poarta.

Asa arata corectata schema.Am gresit desenul,ideea este ca la depasirea tensiunii, tiristorul se amorseaza si scurtcircuiteaza reteaua,iar siguranta se intrerupe.

post-9-1207303810_thumb.jpg

Link spre comentariu

Nu comentez schema.Nu are rost.

Pentru punerea retelei in scurtcircuit (si arderea sigurantei generale de alimentare)

la crestera tensiunii s-au inventat varistoarele.

Sint pentru toate gamele de tensiuni.Timpul de raspuns de cateva microsecunde.

Si au numai 2 pini.Si costa 1,5RON marea majoritate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock