Sari la conținut

lansarea unei reviste in format electronic despre...electronica

donpetru

Revista in format electronic despre electronica  

114 membri au votat

1. 1. Ati dori sa lansam intr-o pagina web "o revista" despre electronica (teorie si practica) ?

• DA
      114
    • NU
      0
  2. 2. Ce v-ar placea sa gasiti in aceasta revista ?

• Notiuni teoretice despre anumite capitole a electronici
      94
    • Proiecte practice in domeniu audio
      91
    • Electronica digitala (proiecte cu microcontrolere etc.)
      78
    • Alimentatoare (aspecte practice)
      82
    • Radioamatorism
      50
    • Comunicatii
      53
    • Automatizarii industriale si in gospodarie
      84
    • Diverse stirii din domeniu
      65
    • Altele (va rog sa le consemnati in post)
      18
  3. 3. Cum v-ar place sa se numeasca aceasta revista (mai jos sunt redate cateva exemple) ?

• TEHNIUM AZI
      51
    • ELECTRONICA de la A la Z
      28
    • TEHNIK AWARD
      3
    • TEHNIC DESIGN
      3
    • ELEKTOR AZI
      0
    • ELECTRONICA APLICATA
      11
    • ELECTRONICA PRACTICA
      18

Postări Recomandate

Sau s-ar' putea denumi :

TEHNIUM - AZi

TECHNIK AWARD

TEHNIC DESIGN

etc.

Citind raspunsul dat de Dl.SIG intr-unul din topicurile acestei sectiuni, cu referire la posibilitatea lansarii unei reviste in format electronic destinata tanarului electronist amator, am considerat necesar deschiderea unui nou topic unde sa dezbatem mai pe larg denumirea revistei dar si continutul ei. Initiativa demararii acestei actiunii a avut-o Dl.RADU, dar cum nu am vrut sa modific sondajul dumnealui (trebuie sa recunoastem, putin cam ambiguu), din sectiunea bine cunoscuta, am creat aici un sondaj cu posibile denumiri ale revistei. Sondajul il voi lasa deschis pana la data de 15.04.2008. Dupa aceea, daca se vor aduna suficiente articole si se va vota in sondaj, vom alege denumirea "revistei" si implicit a subdomeniului web.

Deci: sa votam si sa ne exprimam parerea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 199
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Cred ca cel mai potrivit nume este TEHNIUM AZI. Mi se pare cel mai potrivit si ca drept urmare l-am votat.

Nu am avut timp sa urmaresc discutia din celalalt topic dar ca sa putem face aceasta revista ne trebuie cel putin cam vreo 10 autori de articole. Acum nu stiu daca acestii autorii ar dispusii sa creeze acele articole fara nici un ban, asa ca ma cam indoiesc, zic eu... dar cine stie ?

In fine, asa cum la kiturile acele donpetru nu prea s-a inghesuit lumea (poate ca nu prea au aflat) dar sunt sigur ca multi nici nu au bani. E simplu, majoritatea "clientilor" sunt studenti sau elevi care depind in primul rand de ce le da parinti si ce mai scot ei, daca scot. Cum banii obtinuti pe acestei cai sunt putini, cumpararea unor kituri sau a unei perechi (daca ma refer la ampurile alea) devine imposibila si ca drept cauza, lumea nu se inghesuie. Daca stau bine sa ma gandesc chiar si pentru un salariat doua kituri de alea solicita bine buzunarul, dapa-i la un student sau elev! Cam acelasi lucru, prevad (bine sa ma insel ca sa iasa mai repede primul nr. al revistei), e si cu autorii. Am inteles, citind chiar acum printre randuri topicul celalalt, ca RADu si ADRY ar fi dispusi sa faca ceva. Ma alatur si eu acestei actiuni. Din pacate nu prea am timp sa fac un articol ca lumea dar de unul mic pana la urma imi fac timp si cel tarziu pana la Paste (parca pe 27apr. 2008 este ?) iti trimit micul articolul. Ma gandeam sa fie despre functionarea si constructia unui simplu variator de c.a. ?

Link spre comentariu

ADRY, documentatia inca nu o am, mai sus spuneam ca o sa incerc zilele care urmeaza, cel tarziu pana la Paste, sa fac un articol mic despre un variator de tensiune, asa de jumate de pagina cu tot cu schema. Totusi, pana la urma cine aduna informatiile sau articolele ?

Link spre comentariu

Electronica de la a la z am votat , Tehnium si Elector sunt originale si nu isi au rostul ( ca titlu ) sunt deja 2 web sites tehnium !

Cand am venit cu idea eram axat strict pe audio , nu am renuntat la idee si de acea voi continua cu ea ! Va voi ajuta cu tot ce pot la revista ( in audio si conexele audio )

Pana cand mai pot trimite articole ? Imi voi primi " " protectia " " asupra muncii mele , aici ma refer la respect si nu bani ?

Link spre comentariu

In primul rand denumirile de genul "Tehnium", "Tehnik" sau "Elektor" induc in eroare. Incercati "Electonica" dar nu "azi", are nume de revista in care sunt prezentate noile tipuri de uC sau integrate specializate, iar revista se vrea una cu constructii practice, deci ceva sugestiv gen "Electronica practica" sau "Electronica aplicata".

Link spre comentariu

Electronica de la a la z am votat , Tehnium si Elector sunt originale si nu isi au rostul ( ca titlu ) sunt deja 2 web sites tehnium !

Cand am venit cu idea eram axat strict pe audio , nu am renuntat la idee si de acea voi continua cu ea ! Va voi ajuta cu tot ce pot la revista ( in audio si conexele audio )

Pana cand mai pot trimite articole ? Imi voi primi " " protectia " " asupra muncii mele , aici ma refer la respect si nu bani ?

Dl. RADU, puteti sa-mi trimiteti articolele la adresa de e-mail donpetru2003@yahoo.com. Repet, revista as dori sa o lansez cel tarziu pana pe data de 1 mai 2008, de aceea am rugamintea sa-mi trimiteti articolele cel tarziu pana la data de 20 aprilie. In pagina web, la finele fiecarui articol, voi preciza autorul articolului si ID-ul de forum.

Dl. Adry, am primit articolul dvs. despre condensatoare. Este foarte bun dar parca i-ar mai fi trebuit un paragraf cu tipurile de condensatoare (imaginea aferenta) plus domeniu indicat de utilizare. Am vazut ca in articol ati facut referire la acest aspect, dar este prea putin. Ati putea sa va inspirati din cartea "Practica electronistului amator", este acolo un capitol interesant despre condensatoare dar va trebui updatat. Eventual daca mai puteti adaoga ceva in aces sens este foarte bine. Era bine daca aveati si niste formule despre conectarea in paralel si serie a condensatoarelor. Daca credeti ca mai puteti aduce aceste imbunatatiri ale articolului pana pe data de 20-04-2008 este foarte bine si chiar va rog sa-mi spuneti.

Mai fac observatia includerii obligatorie a unei bibliografii, lucru care am vazut ca lipseste si la articolul trimis de Dl.adry. Deci, va rog sa-mi trimiteti articolele cu bibliografia aferenta (fie ca sunt site-uri web sau carti). De acee, il rog pe Dl. adry, daca crede ca poate face completarile mentionate in paragraful anterior sa mentioneze la sfarsitul articolului si bibliografia si sa mai trimita inca o data articolul.

Momentan avem un singur articol.

releu a spus ca poate sa-mi trimita inca un articol despre "alimentatoare". Acum Dl. RADU, nu stiu ce tema poate pregati in articolele pe care vrea sa le trimita dar ar mai fi util niste articole despre microcontrolere, pe partea de automatizari, ceva radioamatorism si alte articole care s-ar putea incadra in profilul "revistei".

LATER EDIT:

In primul rand denumirile de genul "Tehnium", "Tehnik" sau "Elektor" induc in eroare. Incercati "Electonica" dar nu "azi", are nume de revista in care sunt prezentate noile tipuri de uC sau integrate specializate, iar revista se vrea una cu constructii practice, deci ceva sugestiv gen "Electronica practica" sau "Electronica aplicata".

Dl. edy_wheazel, am sa includ in sondaj si aceste denumiri. Chiar si eu ma gandeam ca nu prea sunt potrivite cele care includ Tehnium sau Elektor, de aceea, o denumire de genul "Electronica aplicata" este chiar foarte potrivita.

Link spre comentariu

Dl. RADU,

Acum Dl. RADU, nu stiu ce tema poate pregati in articolele pe care vrea sa le trimita dar ar mai fi util niste articole despre microcontrolere, pe partea de automatizari, ceva radioamatorism si alte articole care s-ar putea incadra in profilul "revistei".

Cred ca am fost destul de explicit in ce domeniu vreau sa public , va mai intereseaza ceva su voi lucra degeaba , ca sa stiu ? !

Link spre comentariu

Am sa revin. Am documentatia necesara, dar m-am gandit ca pentru primul numar e destul. Uitati cu va propun sa facem. Mai adaug cate ceva la el (si bibliografia), apoi v-il trimit, iar pentru numarul urmator fac unul mai complex cu toate formulele de calcul si efectele condensatorilor. Este bine asa?

Si inca ceva. Prin "bibliograbie" intelegeti toate sursele de informare?

Link spre comentariu

Am sa revin. Am documentatia necesara, dar m-am gandit ca pentru primul numar e destul. Uitati cu va propun sa facem. Mai adaug cate ceva la el (si bibliografia), apoi v-il trimit, iar pentru numarul urmator fac unul mai complex cu toate formulele de calcul si efectele condensatorilor. Este bine asa?

Si inca ceva. Prin "bibliograbie" intelegeti toate sursele de informare?

Atunci imi trimiteti materialul cu bibliografia inclusa. Celelalte aspecte de care vorbeam eu mai sus si care va indicam sa le includeti in material, le puteti cuprinde intr-un alt articol pe care sa-l publicam in numarul 2 al revistei.

Prin bibliografie se intelege toate sursele de informare folosite la conceperea articolului.

Link spre comentariu

V-am trimis materialul modificat. Am facut niste modificari, pentru a reduce complexitatea articolului din numarul urmator, cre oricum va fi mult mai complex decat acesta.

Dl. adry, materialul l-am primit si intre timp am incercat sa conturez si pagina web. Momentan nu este finalizata, urmeaza sa includ articolele. Subdomeniu l-am denumit general www.revista.tehnium-azi.ro iar denumirea site-ului (denumirea nu este batuta in cuie): Revista Electronica Aplicata. Adresa este aceasta:

http://www.revista.tehnium-azi.ro

As dori sa stiu daca este vreun utilizator a forumului dispus sa conceapa articolele de la sectiunea stiri. Un numar de 3 sau 4 articole, fiecare articol de preferat sa aiba cel mult 3 imagini si 3 sau 4 paragrafe. Deci, as dori putin "Help"!. :d2:

Totodata, as dori sa va intreb: ce ar putea contine sectiunea Download (adica ce programe free) ? Cateva idei ?

Link spre comentariu

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock