Sari la conținut

preamplificator cu NE5532

Adrian_BBS

Postări Recomandate

Salutare......am gasit prin niste documente o schema de preamplificator stereo cu NE5532.....ce parere aveti de ea?....este buna schema?.....se merita construita?

Caracteristici tehnice:

1) tensiune alimentare +-5Vcc - +-15Vcc

2)curent de alimentare 5mA

3)banda de frecventa 20Hz - 25KHz (3dB)

4)amplificare 40dB

5)U intrare max. 3V

6)distorsiuni la 600ohmi 12V 1KHz 0,03%

10KHz 0,08%

post-257-1206296040_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ce parere aveti de ea?....este buna schema?.....se merita construita?

Eu vad ca are o corectie de frecventa,este un montaj dedicat unei anumite surse de semnal?

Link spre comentariu

deci mai pe scurt nu poate fi folosit ca preamplificator in orice statie.......

LATER EDIT:.....am mai cautat prin cateva documente si am gasit din intamplare si "prospectul" la aceasta schema in care scrie, citez<<este un montaj cu circuitul NE5532N produs de firma TEXAS INSTRUMENTS. Circuitul lucreaza in clasa A si este un preamplificator stereo proiectat pentru aplicatii audio de inalta fidelitate. Performantele circuitului sunt date de gama larga de tensiuni de alimentare, de zgomotul redus al preamplificatorului. Avand in vedere proiectrea speciala a acestui circuit pentru preamplificatoare audio el necesita un numar redus de componente exterioare. Obtinerea unor rezultate foarte bune legate de utilizarea acestor preamplificatoare este legata de indeplinireaunor conditii privind utilizarea cablurilor ecranate pentru semnalul de intrare si iesire si utilizarea unor surse foaste bine filtrare si nu neaparat stabilizate. Avand in vedere amplificarea mare a montajului tensiunea de la iesire este suficient de mare pentru a putea comanda un amplificator de putere.>>

Deci, sa credem ce spun aici?..sau astea sunt doar de ochii lumii? first.gif

Link spre comentariu

Deci, sa credem ce spun aici?..sau astea sunt doar de ochii lumii? scratchchin.gif

Da,de ce nu?Eu am vazut condensatorul(100pF) pus in reactia negativa si acesta, creste ractia negativa pe frecvente inalte,nu am calculat,la ce frecventa incepe sa conteze.

Link spre comentariu

salutare....ca sa nu mai deschid alt topic am sa spun aici ce am de zis:......am citit pe un alt forum acum cateva zile despre operationalele de la preamplificatoare si am inteles ca cele mai bune ar fii: LM4562, OPA134, OPA2134 , OPA4134.......imi puteti da si mie o schema cu fiecare operational.....as vrea sa le incerc de curiozitate....ca sa ma conving....multam

Link spre comentariu

salutare....ca sa nu mai deschid alt topic am sa spun aici ce am de zis:......am citit pe un alt forum acum cateva zile despre operationalele de la preamplificatoare si am inteles ca cele mai bune ar fii: LM4562, OPA134, OPA2134 , OPA4134.......imi puteti da si mie o schema cu fiecare operational.....as vrea sa le incerc de curiozitate....ca sa ma conving....multam

Domnule home , cele mai bune A.O. utilizate in audio sunt cele care au unele caracteristici electrice specifice , mici ori mari , le veti descoperi citind deci documentandu-va !

Eliot Sound Products - 1

Eliot Sound Products - 2

Eliot Sound Product - 3

Multe despre amplificatoarele operationale !

OPA 134

Altceva interesant !

CEVA INTERESANT

Link spre comentariu

• 4 months later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock