Sari la conținut

Statie 2.1 din 2.0

NAVRAS

Postări Recomandate

Am 2 kituri av400.... si ma gandeam sa fac si un subwoffer.... si automat imi trebuie inca un amplif cu radiator..etc...

Am vazut ca pot sa leg simplu subu la bornele pozitive de la fiecare amplif .... si o sa imi mearga si ca 2.1.... dar sa pun pe o intrare un defazor....

Am incercat o singura boxe, am pus-o la aceste bornele pozitive si am vazut ca basul nu se auzea deloc... si sunetul era parca... dublat... avea un fel de ecou..

Cu acel defazor pe intrare... o sa se piarda cumva spatialitatea... adica satelitii nu or sa mai fie stereo???

Spuneti-mi va rog... ce avantaje si dezavantaje am....

Pot sa pun la sub corector de ton sa dau mai tare sau mai incet... sau sa pun crossover????

O sa imi mearga la fel de bine ( ca fidelitate ) ca si cum as avea separat inca un amplif pt woffer??? sau o sa se auda mai nasol....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

NAVRAS, am inteles eu bine: vrei sa faci un amplificator stereo ale carui canale vrei sa le configurezi sa lucreze si in punte ??? Am facut un desen:

post-4-1206300563_thumb.jpg

In cazul asta nu poti sa te folosesti de un semnal stereo. first.gif

Sau... e vorba de alt scenariu ? unsure.gif

Link spre comentariu

Asa arata schema....

amplificator A si B sunt kiturile de av400... iar inaintea fiecarui satelit si sub erau puse pe schema vazuta de mine cate o bobina si o rezistenta sau un condensator... cred ca alea erau filtrele pasive care taiau frecventele....

eu nu le-am pus in schema mea

Defazorul era pus pe un singur canal.... nu pe amandoua... acel individ a zis ca el momentan folosea un program pe post de defazor si ii mergea bine... ca fara nu se auzea basul....

Am facut si eu aceasta incercare cu ampliful de 70W... si.. sunetul in sub era parca dublat... avea ceva ecou....

Din cauza ca nu aveam defazor nu se auzea basul.. cel putin asta am inteles de pe schema aceea si idicatiile de sub schema...

Si in legatura cu spatialitatea..... nu am 3 boxe... am doar 2... si am cuplat o boxa cum e conectat subu acolo si cealalta pe un canal... si cand dadeam spre satelit(adica balansul... stanga sau dreapta...) se auzea si subu fara sa fie sunetu atenuat sau amplificat si cand dadeam in cealalta parte... se oprea satelitu dar subu mergea la fel( in partea asta nu aveam a treia boxa).....

Singura chestie naspa era ca.... sunetul in boxa de sub era ciudat.... se auzea acelasi sunet de 2 ori, intr-un fel, la o distanta de cateva milisecunde...

Probabil ca cu un defazor se scapa de acest fenomen.... nu stiu ce sa zic....

O sa caut si eu un program ca acela si mai incerc....

post-681-1206303063_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am facut si eu aceasta incercare cu ampliful de 70W... si.. sunetul in sub era parca dublat... avea ceva ecou....

Pai ecoul ala se auzea deoarece era vorba de doua semnale care nu lucrau perfect in antifaza, chiar daca ai utilizat defazorul. Ai grija, ca s-ar putea sa strici etajul final al AV-urilor. Cel mai sigur, aplica metoda corectata care am expus-o in schema de mai jos:

post-4-1206303546_thumb.jpg

Marele dezavantaj al schemei de mai sus este acela ca semnalul cules separat nu este stereofonic. Deci, pana la urma tot trebuie sa mai faci un modul de amplificare, ca sa faci un sistem 2.1 bun, care sa aiba iesirile pe sateliti stereo, si deci......spatialitate. first.gif

Link spre comentariu

Spuneti-mi va rog o metoda prin care pot sa folosesc configuratia mea:D.... dar fara sa distug finalii sau sa existe ceva probleme.....

In caz ca exista.....

Adica... Pot sa folosesc sa zicem.... pe la 150W pe 8 ohmi si 200W pe 4 ohmi??? sau mai putin...

SAU.... cu cat e mai putina putere pe iesire cu atat mai bine:D...... si facand o limita,, cel mai bine e cand e pe "0" :D

Atunci cand folosesc acea configuratie sa pun si un limitator de putere... sau.... un potentiometru pe intrarea la amplificator... adica pe la

preamplificator si... comut preamplificatoru pe off cumava sa am semnal mic

Ce ziceti????

Link spre comentariu

Spuneti-mi va rog o metoda prin care pot sa folosesc configuratia mea:

Metoda ta, chiar si in cazul in care ai limita puterea de iesire a amplificatoarelor (putere de iesire mai mica decat duce un AV400 in mod obisnuit), tot nu este indicata a se folosi deoarece, pe frecvente joase aplicate in speta subwoofer-ului, orice semnal care nu este perfect in antifaza imbatraneste usor sau mai repede finali AV-ului plus un regim de sarcina mult mai greoi, te-ai gandit ce impedanta vad amplificatoarele ? Deci risti ca mai tarziu (o luna, doua probabil) sa strici modulele, din aceasta cauza ti-am modificat schema propusa si nici nu iti pot spune (cu mana pe inima) sa incerci varianta ta dar cu putere de iesire mai redusa.

Deci, cel mai sigur si cel mai sigur, e sa-ti mai construiesti, ori un AV800 sau 1000 care sa-l pui pe subwoofer (stiu, e cam scump dar asta e), iar cele doua module AV400 pe sateliti. Acum nu stiu ce boxe ai dar iti trebuie ceva serios, ma refer la subwoofer, ca sa nu mai vorbesc de alimentarea amplificatoarelor.

Link spre comentariu

Multumesc... o las balta... fac amplif pentru sub separat:D

O sa fie ciudat dar pun ca subwoffer un amplif de 200W:D

Subu o sa il fol doar in camera... si daca vreau sa ascult ceva in aer liber ascult doar la sateliti.... fullrange defapt...

Asta e amplifu pentru la tara.... ca la bucuresti o sa raman cu td-urile astea.... sau poate imi fac tot pe mosfet de 100W daca imi place cum se aude acel av400

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock