Sari la conținut

Intrebare despre un proiect din Tehnium anii '80-'90

Postări Recomandate

Am o intrebare pentru cei cu memorie mai buna ca si mine: Isi aminteste cineva de un proiect publicat in Tehnium prin anii '80-90, un generator de subtitrari?

Prin anii aia eram in liceu, si am construit proiectul asta, tin minte ca a trebuit sa modific schema din greu, dar chiar a mers.

Din pacate nu am pastrat schema si nici nu mai am revistele. Am cautat pe archive.org dar nu am reusit sa gasesc schema.

Multumesc in avans!

Tudor

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7673-intrebare-despre-un-proiect-din-tehnium-anii-80-90/
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc mult pentru raspuns! 

Nu cred sa fie din alta sursa, pentru ca pe vremea aia Tehnium era singura revista la care aveam acces. 

Tot ce tin minte e ca schema era gresita, a trebuit sa fac modificari din greu ca sa mearga.

Schema era destul de complexa din cate imi aduc aminte: un generator de pixeli de 8MHz, care dadea 32 caractere pe linie la 8 pixeli fiecare. Era urmat de niste divizori TTL, si cumva adresam un EPROM care genera caractere pe care le mixam cu semnalul video. Evident, semnalul pentru text era generat doar dupa un anumit numar de linii pe fiecare semicadru. 

L-am folosit ca sa treduc un film din 1984, Firestarter, tin minte ca am scris un un fisier cu toate dialogurile in calculatorul meu de pe vremea aia, un Tim-S (ZX Spectrum) si am copiat filmul de pe o caseta pe alta avansand cu tastatura de la o linie de text la alta pe toata durata filmului. 🙂

Scuze ca am luat-o pe aratura, m-a apucat nostalgia si voiam sa revad schema, dar se pare ca nu am noroc.... deocamdata.

Multumesc inca o data!

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock