Sari la conținut

Postări Recomandate

Am nevoie de un sistem alarma in gospodarie cu 12 canale. Sistemul va avea 12 emitatoare (module TX433) fiecare cu senzorul sau iar receptorul (RX433mhz) sa fie singular capabil sa receptioneze cele 12 canale. Intrebarea este daca ar functiona 3 decodoare (configurate corespunzator) cu acelasi semnal de la receptor, fiecare decodor da 4 semnale decodificate. Desigur ca la emisie HT12E va fi configurat corespunzator pentru cele 3 decodificatoare din receptor (cu o matrice de diode pentru 12 canale). multumesc.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7671-ht12e-si-ht12d/
Distribuie pe alte site-uri

Sa inteleg ca ai gasit sistemul l-ai cumparat si nu esti sigur daca functioneaza cu 3 decodoare cu acelasi semnal de la receptor!!! Dar despre ce model de sistem antiefractie e vorba ? Sau vrei sa cumperi sistemul care sa functioneze cu 12 emitatoare ? :scratchchin:

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7671-ht12e-si-ht12d/#findComment-84984

Am cumparat modulele de emisie si receptie si acele perechi de decodoare HT12 E+D. In aplicatii am vazut cum un emitator deservea mai multe receptoare nu invers. Cum 2 sau mai multe receptoare nu functioneaza corect in acelasi montaj, fiind superreactie, am cautat o modalitate analogica. Am vazut ca la un rx nu ai mai mult de 4 canale. Am nevoie de 12 canale si ma gandeam ca ar merge inseriate 3 decodoare la receptor si 3 codoare la tx. Semnalul de la rx sa fie preluat de fiecare decodor printr-un repetor simplu cu un tranzistor pentru a separa intr-un fel intrarile in decodor. La tx la fel, aici ar fi ca un circuit „si”, adica „adun” semnalele de la cele 3 codoare si le trimit la modulatie. Bineintele ca decodoarele si codoarele vor fi „imperecheate” prin adresele respective. Nu am vazut acest sistem, aceasta schema.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7671-ht12e-si-ht12d/#findComment-84986

Update. Am reflectat si supun spre discutie o alta strategie, adica sa am 3 module in 3 camere supravegheate. Fiecare modul va avea un singur tx cu pana la 4 senzori. As rezolva si alimentarea fiecarui modul, deci fara baterii sau acu. Senzorii vor fi conectati la fiecare modul prin IR sau conductoare. Am cumparat senzori de temperatura, PIR, dopler (de prezenta cu microunde), inundatie, intruziune (cu senzor hall), miscare cu ultrasunete, sunt foarte ieftine. Acum sa vad cum le implementez, toate vor avea iesire „1” iar cu inversor simplu sa activeze respectivul canal din cele 4 al fiecarui din cele 3 module. Deci fiecare din aceste module va avea codificatorul sau (potrivite adresele cu rx) si transmitatorul sau. Acum ma gandesc care din alarme sa fie numai cu semnalizare si care sa fie cu alarma sonora. Pentru a reduce alarmele false ma gandesc, spre exemplu, ca alarma de miscare PIR sa fie impreuna cu cea de intruziune fereastra (magnet+senzor hall), adica sa activeze tx-ul  printr-un circuit simplu „si”.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7671-ht12e-si-ht12d/#findComment-84987

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock