Sari la conținut

Ajutor reparare aparat sudare TIG WIGGI 150G

Postări Recomandate

De curând am achiziționat un aparat de sudare TIG (salvat de la topit) și aș avea nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru al repune în funcțiune.

Comanda era făcuta în secundar printr-o punte formata din 2 diode si 2 tiristori comandați în fază de un circuit integrat TCA 785. Din păcate TCA ul nu se mai fabrica si placa de comanda a fost devastată de foștii proprietari

As vrea sa ii confecționez o comanda cu triac, în primarul transformatorului, după o schema postata pe net de domnul Emil Matei dar mă lovesc de alta problemă, nu găsesc tranzistorul TUJ 2n2646, poate are careva dintre dumneavoastră de vânzare.,,,SAU poate îmi recomandați o schema simpla pentru comanda acelei punți?

Cum ar trebui sa conectez cei 2 tiristori  pentru a putea funcționa ca simple diode?

Am văzut pe net scheme de redresoare făcute din punți de diode de 50 amperi conectate în paralel, ce părere aveți, rezistă?

Ce rol are circuitul marcat cu verde în schemă? O tensiune (identica cu cea de lucru - 37 v)   produsa de o înfășurare separata de înfășurarea de lucru, trece printr-un transformator auxiliar, este redresată și printr-o rezistență  de sarcina se pune în paralel pe ieșirile aparatului. Pentru ce este trecut circuitul prin acel transformator auxiliar (TR2)? Trans TR2 produce o tensiune de câțiva volți în momentul sudării.

Inițial primarul transformatorului a fost bobinat pentru 500 v. Am împărțit înfășurarea primara în doua și am pus-o în paralel pentru a o putea alimenta la 230v. Pentru a creste tensiunea în secundar (nu se aprinde bine electrodul și curentul de sudare este mic) ar trebui sa mai scot spire din primar ca sa ajung la nr de spire pentru 230 v, cam câte spire ar trebui scoase?

Mai este necesar circuitul de protecție (marcat cu portocaliu în schemă) dacă folosesc comanda cu triac în primar? Ce circuit de protecție a triacului ar trebui pentru triac?

Mulțumesc anticipat, sărbători fericite!

d6ba3ed3-4d71-48d7-a092-834375860f39.jpg

d6ba3ed3-4d71-48d7-a092-834375860f39.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7660-ajutor-reparare-aparat-sudare-tig-wiggi-150g/
Distribuie pe alte site-uri

Acum 9 ore, XXXL a spus:

Cum ar trebui sa conectez cei 2 tiristori  pentru a putea funcționa ca simple diode?

Pai nu este mai simplu sa folosesti diode in locul tiristorilor ?

Acum 9 ore, XXXL a spus:

Ce rol are circuitul marcat cu verde în schemă? O tensiune (identica cu cea de lucru - 37 v)   produsa de o înfășurare separata de înfășurarea de lucru, trece printr-un transformator auxiliar, este redresată și printr-o rezistență  de sarcina se pune în paralel pe ieșirile aparatului. Pentru ce este trecut circuitul prin acel transformator auxiliar (TR2)? Trans TR2 produce o tensiune de câțiva volți în momentul sudării.  

Cred ca mareste tensiunea de sudura, o dubleaza cand e setat regimul MMA unde tensiunea pe iesirea invertorului de sudura e mare (peste 60V in gol).

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock