Sari la conținut

DP0227 - Hi-Fi Mono Audio Preamplifier

donpetru

Postări Recomandate

Un alt proiect audio cu performante foarte bune este un preamplificator audio Hi-Fi cu zgomot redus, cod proiect DP0227. Schema preamplificatorului audio am conceput-o astfel incat zgomotul sa se reduca cu radical din 4 sau altfel spus, sa fie de doua ori mai mic decat la un preamplificator audio uzual. Pentru a obtine aceasta reducere am fost nevoit sa conectez in paralel 4 perechi de tranzistoare pe intrarea preamplificatorului. Din punct de vedere fizic, reducerea zgomotului prin aceasta metoda se bazeaza pe o lege a fizicii care mentioneaza ca tensiunile surselor de zgomot "non-corelative" legate in paralel se aduna geometric.

Circuitul DP0227 are un semireglabil cu ajutorul caruia se poate regla amplificarea circuitului intre 10dB si 20dB. Ca tranzistoare va recomand sa le folositi pe cele mentionate in schema electronica. Acest circuit l-am simulat cu BC-uri si acele BD-uri finale si functioneaza foarte bine, cu distorsiuni armonice cu trei zerouri. Cu alte cuvinte vorbim de o schema electronica foarte performanta.

Proiectul il puteti descarca de mai jos iar PCB-ul l-am construit astfel incat conectorii acestuia sa fie compatibili cu conectorii altor proiecte cum ar fi DP0217.

DP0227 - Hi-Fi Mono Audio Preamplifier.pdf

Asa cum o sa vedeti din schema electronica pentru un montaj stereo va trebui sa construiti doua asemenea PCB-uri. Alimentarea este la +/-15Vdc iar curentul consumat de un cablaj imprimat este aproximativ 18mA.

P.S. Daca doriti PCB-uri de fabrica, puteti mentiona lucrul asta aici urmand ca si in cazul altor proiecte sa dam curs comenzii daca se aduna min.10buc comandate si platite in avans (comenzi multiplu de 2 PCB-uri). Pretul unui PCB nu l-am calculat exact dar nu cred ca depaseste 18...20lei.

Numai bine si spor la mesterit tuturor.

• Thanks 2
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In acest moment sunt 10 buc comandate. Ca urmare am deschis conversatia privata cu utilizatori abonati astfel incat saptamana asta sa strangem banutii (18 lei bucata PCB) iar duminica asta, cel tarziu, sa dau comanda, ca pana in 15 decembrie a.c. sa intrati in posesia cablajelor. Bineinteles, pana vineri se mai pot abona/plati si alti utilizatori PCB-uri.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 weeks later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock