Sari la conținut

Magnetofon Grundig TK 14

aureliann

Postări Recomandate

Salutare tuturor!

Am cumparat din Talcioc un exemplar din acest magnetofon cu lampi. Desi nu am mai postat nimic pe forum de un timp, incerc sa obtin o lamurire asupra unui fenomen legat de acest mag. 

La actionarea potentiometrului de volum, pe linga unele caraituri specifice potentiometrelor uzate, se mai produce o modificare a zonei luminoase a ochiului magic, suprafata acesteia pilpaie in ritmul zgomotelor, Nu e vorba de apropierea sectoarelor luminoase, ca la inregistrare. Multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dacă urmăriți schema cu atenție se observă că semnalul pentru tubul magic EM84 este luat din catotul triodei nr. 2 din ECC83 adică după potențiometrul de volum! ....faptul că acesta este defect generază această manifestare....reparați-l și nu veți mai avea probleme....

Link spre comentariu

De acord cu dvs. @flomar60, multumesc  mult , dar  sectoarele nu tind sa se  ,,pupe,, ci pilpaie luminozitatea tubului, Pe redare, ochiul magic se aprinde, dar nu indica nivelul. Este ceva asemanator cu modificarea dimensiunilor imaginii la TV cind obosea redresoarea de FIT, DY88.. Eu as suspecta si condensatorul C3 care aduce semnalul de la anodul primei triode. Poate am timp sa verific si pe inregistrare.

Link spre comentariu

Salutare!

Am incercat sa remediez potentiometrul, dar incercarea a fost incununata de .....esec. pista rezistiva, demontata, are pe multimetru aproape 20Mohmi...in loc de 500kilo...Asa ca ar trebui inlocuit..Mina de creion aplicata pe stratul rezistiv nu a ajutat.

Link spre comentariu

http://www.wiredwood.co.uk/wordpress/wp-content/uploads/2018/02/GrundigTK14-13.40.22.22.jpgNu am cu ce face poze, (telefon prost cu taste) dar am gasit o poza cu unul aproape identic.. este cel din dreapta ochiului magic.

Editat de aureliann
completare
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock