Sari la conținut

DP0203 - Hi-Fi stereo audio preamplifier with NE5532

Postări Recomandate

Astazi a fost randul unui alt proiect audio din colectia personala de circuite imprimate/scheme electronice si daca tot am prezentat luna asta doua preamplificatoare audio cu tranzistoare, am zis sa continui tot pe aria de preamplificatoare audio si anume, de data asta este vorba de un preamplificator audio clasic cu un amplificator operational binecunoscut: NE5532. Schema electronica nu este foarte complexa asa cum o sa vedeti in fisierul atasat mai jos dar este foarte performanta cu distorsiuni armonice mai mici de 0,0001% in tot domeniul reglaj a iesirilor - reglaj situat intre 6dB si 28dB cu ajutorul semireglabilelor SR1 si SR2. Raspunsul in frecventa este liniar in tot spectrul audio.

Kitul electronic DP0203, care este subiectul acestui topic, se alimenteaza cu tensiune (nesimetrica, simpla) de numai 12Vdc. Pe cablajul imprimat a DP0203 am taiat circuitul de masa cu un jumper (J2) in cazul in care va hotarati sa alimentati preamplificatorul printr-un stabilizator de tensiune direct din ramura de "+" a amplificatorului audio. In acest caz, GND intrare va ajunge la masa principala a amplificatorului prin circuitul de intrare, tocmai pentru a evita bucla de masa. Daca veti folosi o alimentare separata galvanic de restul alimentarii amplificatorului va trebui sa conectati jumper-ul J2. Aspectul acesta de folosire a jumper-ului J2 il vom discuta in acest topic pe exemple concrete prezentate de voi, adica exemple unde doriti sa folositi proiectul DP0203.

DP0203 - Hi-Fi stereo audio preamplifier with NE5532.pdf

Spor la mesterit tuturor!

• Like 3
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7622-dp0203-hi-fi-stereo-audio-preamplifier-with-ne5532/
Distribuie pe alte site-uri

De mult vroiam sa va zic dar nici nu am vrut sa creez asa... postari offtopic... ca e superba colectia asta de scheme/cablaje imprimate - de abia astept sa vad ce mai postati, nu ca le-as realiza practic pe toate dar e starea de aia, nu stiu cum sa zic, dar sigur intelegeti ce vreau sa exprim si nu cred ca sunt sigurul utilizator care are starea asta de spirit.

Daca se aduna utilizatori pentru cablaje de fabrica la acest proiect, va rog sa ma treceti si pe mine in lista cu o bucata.

Inca o data, scuze, daca postarea nu a fost la locul ei si succes tuturor colegilor mesteri in ale electronicii si nu numai, eu fiind electrician de profesie. Noroc! :cheers2:

• Like 1
  • Thanks 1

@electricianu2010, multumesc pentru postare, e ok postarea. Nu toti utilizatorii au curajul de a exprima ce ati spus dvs. mai sus.

In ceea ce priveste eventuale "cablaje de fabrica", oricand sunt dispus sa dau comanda daca se achita min.5 bucati in avans.

Acum 36 minute, flomar60 a spus:

Salutări !

Dacă un cablaj nu sare de 20 lei/bucată vreau eu 5 bucăți !

Aștept să ”divulgați” prețul și fac transferul în seara asta....

Am calculat acum si un PCB costa 15 lei cu conditia sa comand mai mult de 5 bucati. O sa suport eu costul celor peste 5 bucati ca sa ne incadram in cei 15 lei per bucata. Deci, daca sunteti de acord, va rog sa faceti plata ca pana maine sa se confirme si cel tarziu, miercuri saptamana asta sa dau comanda.

@flomar60, confirm plata. O sa mai astept pana maine seara poate mai sunt utilizatori interesati de acest proiect si miercuri cel tarziu o sa dau comanda. Ca si la comenzile anterioare, o sa dureze cam 3 saptamani pana intrati in posesia PCB-urilor.

Acum 7 ore, gadrianno a spus:

Bună ziua. Ma înscriu și eu cu doua bucăți. Mulțumesc. 

Ok, mersi pt c-da. V-am adaugat in conversatia privata deschisa si cu ceilalti utilizatori. Va rog sa efectuati plata cat de repede posibil, cel tarziu saptamana viitoare, ca sa aveti PCB-urile rezervate.

Au mai ramas PCB-uri de fabrica pentru cine mai doreste, mai exact 14 bucati.

• 2 weeks later...

Astazi am intrat in posesia PCB-urilor. Maine le voi expedia celor care au comandat si le-au achitat in avans. Pentru cine mai doreste, au mai ramas PCB-uri DP0203 de vanzare la pretul unui PCB de 15 lei. Iata mai jos o imagine cu aceste PCB-uri:

DP0203_PCB.jpg

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock