Sari la conținut

OrCAD sau MultiSIM

titi

Postări Recomandate

am incercat MultiSim acum mai bine de 3 luni si vreau sa va spun ca am observat ca mai da niste erori. Acum eu nu sunt as in programul asta dar am mai auzit si am mai citit si prin alte parti ca daca nu lucram ca lumea cu programul normal ca acesta sa ne arate niste bazaconii.

am mai rasfoit paginile net si am aflat si de ORCAD dar e prea subtil, din ce am auzit cam toate schemele care sunt simulate ies foarte bine ceea ce nu este tocmai normal.

Asadar, as dori sa citesc cateva puncte de vedere si daca putem avea incredere 100% in simulari

multumesc anticipat tuturor, orice parere, cat de mica, este binevenita. first.gif

a si inca o completare: ati auzit de programul de simulare Schematic sau Schematics ? Exista asa ceva ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

MultiSIM este un program de simulare scheme electronice foarte bun cu conditia sa stim sa utilizam facilitatile programului. OrCAD este un program Spice care utilizeaza modele matematice ideale de circuit, de aici si rezultatele, in multe cazuri "prea bune". MultiSIM are avantajul ca putem modela componentele dupa caracteristicile reale, ceea ce ne poate da rezultate mai aproape sau prea departe de cele reale.

Am vazut in biblioteca MultiSim si multe modele de circuit a unor componente care prezentau buguri, influentand negativ rezultatele simularii. Oricum, rezultatele cele mai apropiate de realitate tot programul MultiSIM le da.

a si inca o completare: ati auzit de programul de simulare Schematic sau Schematics ?

Am auzit de acest program si mai tin minte ca il utilizam la facultate la cursurile (laboratoarele) de Electronica de putere. Modulul de simulare a acestui program era foarte apropiat de cel al programului OrCAD iar rezultatele obtinute erau destul de bine definite si exacte. Interfata nu mi s-a parut asa...prietenoasa.

Link spre comentariu

• 1 year later...

MultiSim spun si eu, e cel mai practic program pe care l-am intalnit, cu multe facilitati mai ales atunci cand vrem sa desenam schema. MultiSIm poate sa reprezinte o rezistenta dupa norma europeana si americana, deci in doua moduri distincte, pe cand alte programe, cu greutate, nu pot asta.

Cel mai mult mai impresionat in MultiSIm osciloscopul ala cu 4 canale, modifici cursorul unui potentiometru si vezi cum sinusoida se modifica in amplitudine, super, nu am cuvinte. Pentru amatori si semiprofesionisti, impreuna cu Ultiboard, e un pachet CAE imbatabil.

Cu stima,

dan

Editat de dan_e
Link spre comentariu

Dan,

orice program de CAD (din cele discutate aici) pot reprezneta restoarele in mai multe moduri, depinde cum e definit in biblioteca, poti sa redefinesti simbolul cu vrei tu sa arate.

RR

Donpetru,

imi cer scuze ca uitat sa-ti raspund la intrebarea cu convertorul de biblioteci, se numeste library convertor si vine cu PADS2007 (am atasat o imagine)

post-1482-1258447292_thumb.jpg

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock