Sari la conținut

Amplificator Sansui AU-117, canal stanga instabil.

Postări Recomandate

Buna ziua,

Amplificatorul din titlu primit anul trecut de la cineva cu mentiunea ca nu mai functioneaza si a ars boxele...etc

La prima vedere am gasit rezistentele din emitoarele prefinalilor, R45/47 si R46/48 intrerupte pe ambele canale.

Dupa inlocuire canalul drept si-a revenit si functioneaza bine, 4-5mV pe iesire.

Pe canalul stang am gasit si finalul NPN, 2SD313 intrerupt BE. Inlocuit ambii tranzistori cu BD241/242 daca mai tin minte bine de anul trecut...

Dupa inlocuire tensiunea la iesire fluctueaza foarte mult...de la 0mV la 50mV, 100mV...

N-am mai gasit ceva componente defecte la prima vedere, gen rezistente intrerupte, trz intrerupti...etc. Bias-ul se regleaza, am curatat semireglabilul cu spray de contact, superdioda pare ok...

L-am dat deoparte atunci dar vreau sa-l rezolv si am ramas in pana de idei. Ce as mai putea verifica?

Am atasat o imagine cu schema, las si un link de download ptr rezolutie mai buna(chiar daca e ptr modelul AU-117II).

https://elektrotanya.com/sansui_au-117-ll_sch.pdf/download.html

schema-AU-117.jpg

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7613-amplificator-sansui-au-117-canal-stanga-instabil/
Distribuie pe alte site-uri

Instabilitatea semnalui de DC offset pe iesirea amplificatorului atunci cand aceasta functioneaza in gol, fara semnal audio, denota probleme in circuitul diferential de pe intrarea acestuia (tranzistoare, rezistoare etc.). Deci, intr-o prima faza va recomand sa verificati cele doua tranzistoare de pe intrare (IC01, IC02) si cu piesele adiacente lor.

• 3 weeks later...

Ieri am avut ceva timp si am mai facut ceva masuratori. Deocamdata am gasit o singura diferenta(care probabil e si cauza instabilitatii offset-ului) si anume:

- pe rezistentele R11 si R12, rezistentele de pe intrare(la masa) am valori diferite(in circuit) si anume 3k pe canalul bun iar pe canalul cu probleme 18k

- masuratorile(facute pe cablaj) raman la fel chiar si cu rezistentele scoase din circuit, rezistentele sunt ok, masurate inafara circuitului

- am masurat componentele din apropiere si nu numai si sunt ok, valori identice pe ambele canale

Aici m-am blocat deocamdata, ptr ca nu am mai gasit alte diferente de valori.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock