Sari la conținut

Pentru cei ce se gandesc sa devina Ingineri Hardware

Postări Recomandate

Pentru cei ce se gandesc sa devina Ingineri Hardware am pus un Video pe Youtube - are traducere destul de buna in limba romana pentru cei ce nu stiu engleza.

Ca sa vedeti subtitrajul in limba romana trebuie sa activati "CC" (close caption) dupa care sa alegeti limba din meniul settings.

Vizionare placuta.

RR

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7591-pentru-cei-ce-se-gandesc-sa-devina-ingineri-hardware/
Distribuie pe alte site-uri

E buna prezentarea pentru incepatori ca sunt o gramada de tineri care se agata de domeniu asta al proiectarii si cand se lovesc de complexitatea ei si faptul ca trebuie sa stii si ceva fizica elementara de liceu. pur si simplu abandoneaza domeniu.

P.S. Pe viitor foloseste un microfon extern mai bun ca sunetul este foarte incet inregistrat.

Succes.

Acum 16 ore, prog a spus:

sunt o gramada de tineri care se agata de domeniu asta al proiectarii

@prog poti sa duci calul la apa dar nu poti sa-l faci sa bea.

Interesant feedback-ul tau legat de sunet. La inregistrare imi arata ca nivelul sonor e optim, cpot alege intre un microfon extern sau cel de pe Iphone mie personal mi se pare mai bun cel de Iphone. (subiectiv)

RR

Am dat sunetul la PC la maxim si pe youtube la fel si se aude incet (...si nu sunt surd! 🙂 )

Buna metafora cu calul. Asa e si in realitate. Toti tinerii alearga la 18 ani dupa zona IT si le mai explic si eu, le mai explica si alti colegi / prieteni care e treaba cu IT&C, ca sunt multe carari sau drumuri de urmat si cred ca de abia vreo 1...10% merg intens pe drumul invatarii unui limbaj de programare care sa aiba legatura si cu ingineria, nu numai web design sau baze de date. Bine, sunt sunt cam 25% care abandoneaza - chiar imi spunea un amic care e profesor universitar. Adica, drumul asta de inginer hardware inseamna un drum si cu sacrificii, cand iti vine o idee intr-o seara, si eviti sa mai iesi cu prietenii in oras, pentru ca vrei sa o duci pana la capat si sa o pui in aplicare, asta pe langa ceva sau mai multa teorie elementara de electricitate (invata prin cls.10 a fizicii din liceu) si dupa aceea multa multa autointruire. Cati din viitorii studenti fac asta ? Foarte... foarte putini.

Editat de prog

legat de cat vor sa invete unii fata de altii mi-a venit in cap alta zicala: "nu toti trebuie sa cante la pian, unii trebuie doar sa-l care"  

Cam la fel e in orice meserie daca analizezi ce au facut in viata un grup de studenti care au intrat la facultate o sa ajungi cam la aceleasi proportii mici de absolventi care lucreaza si devin buni in domeniul respectiv.

legat de ingineri hardware 

E interesant cum angajatorii (firmele) vad valoare in diverse "feluri de ingineri" si au problema asta cu retentia lor. Daca esti foarte bun tehnic (priceput) nu ai sanse mari sa ajungi manager pentru ca "te-ar pierde" facandu-te manager, asa ca cei buni devin frustrati ca un prost le devine manager si pleaca din companie. Tot ce pot sa faca e sa-l plateasca mai bine dar si asta are limite. De exemplu firmele mici nu-si permit sa angajeze un inginer hardware bun ca e prea scump, Singura sansa e sa fie unul din fondatorii firmei mici (Startup) si sa lucreze o perioada la inceput pe bani mai putini (sau sa-si vanda sufletul la investitori). O alta varianta e sa lucreze la Start-up in paralel cu jobul stabil si sa faca switch cand cred ca sunt pregatiti fininaciar sa-si asume riscul.

RR

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock