Sari la conținut

MPLAB IPE vs. MPLAB X IDE vs. Microchip Studio


dan_e

Postări Recomandate

Salut. Primul meu topic pe anul asta ! :smile:

 

Am instalat recent Microchip Studio si am vazut ca cei de la Microchip au si soft-urile MPLAB IPE si MPLAB X IDE.

Care e secretul de a dezvoltat Microchip trei soft-uri. Ce face fiecare din ele ? :scratchchin:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Un rezumat cam ce face fiecare soft:

 

MPLAB IPE - este o aplicație (un software) care oferă o interfață pentru programarea microcontrolerelor dezvoltate de Microchip. Acest program ne permite sa incarcam, sa programam si sa verificam cu usurinta programul dezvoltat.

 

MPLAB X IDE Integrated Development Environment (IDE) - este un program (software) extensibil, extrem de configurabil, care încorporează instrumente puternice pentru a vă ajuta să descoperiți, să configurați, să dezvoltați, să depanați și să calificați proiectele încorporate pentru majoritatea microcontrolerelor dezvoltate de Microchip.

MPLAB IDE lucreaza in doua moduri:

  1. un mod avansat, cand utilizatorul poate seta regiunile de memorie care urmeaza sa le programeze, mediul, setările SQTP (Serialized Quick-Turn Programming), permisiunile în modul de producție, accesul la caracteristica MPLAB PICkit™ 4 Programmer-to-Go și viteza de programare pentru MPLAB PICkit 4 și MPLAB ICD 4;
  2. un mod de productie, cand utilizatorul poate programa dispozitive setate in modul avansat de un alt utilizator, poate vizualiza setările de memorie și putere, poate citi ID-ul dispozitivului, poate importa fișiere hex., medii și fișiere SQTP etc.,

Microchip Studio - "este o platformă de dezvoltare integrată (IDP) pentru dezvoltarea și depanarea aplicațiilor de microcontroler AVR® și SAM. Acesta îmbină toate caracteristicile și funcționalitățile grozave ale Atmel Studio în portofoliul bine acceptat de instrumente de dezvoltare Microchip pentru a vă oferi un mediu perfect și ușor de utilizat pentru scrierea, construirea și depanarea aplicațiilor scrise în C/C++ sau cod de asamblare. De asemenea, Microchip Studio vă poate importa fără probleme schițele Arduino® ca proiecte C++ pentru a vă oferi o cale simplă de tranziție de la makerspace to marketplace".

  • Thanks 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock