Sari la conținut

DP0160 - Mosfet Hight-end Audio Amplifier (pay-per-view)

donpetru

Postări Recomandate

A venit timpul sa prezint un alt proiect de amplificator audio din colectia de proiecte personale, cu niste performante foarte bune care folosit cu niste incinte acustice de calitate va oferi o experienta audio deosebita. Este vorba de proiectul DP0160, i-am spus eu, poate putin pompos "Mosfet Hight-end Audio Amplifier" dar o sa va las pe voi sa validati aceasta denumire dupa ce veti vedea si construi acest amplificator audio. Acesta este un proiect "pay-per-view" adica veti putea avea acces la documentatia proiectului cu conditia sa efectuati o donatie de cel putin 15 Euro folosind formularul de donatie de pe site-ul tehnium-azi.ro.

Asa cum veti vedea si din videoclipul postat pe canalul youtube a site-ului Tehnium Azi, postat de mine putin mai jos, proiectul DP0160 are la baza o schema de amplificator audio, putin clasica dintr-un anume punct de vedere dar foarte performanta in ceea ce priveste raspunsul in frecventa cat si din pct de vedere audio. Din pacate, in cadrul clipului nu am putut sa adaug o filmare cu muzica din cauza ca orice material audio - melodie - are drepturi de autor, asa ca, in ultimii ani, nu mai merge adaugat pe youtube. Oricum, testul acesta cu diverse melodii, adaugate de mine in proiectele mai vechi, nu este foarte important deoarece nu poate reflecta in totalitate experienta sonora de la fiecare acasa. 

Dar, sa revin la subiectul acestui topic. Proiectul DP0160 are pe intrare un dublu J-FET dar se poate folosi si J-FET ch-N separate. Etajul VAS este unul in clasa A, diferential iar etajul de iesire realizat cu MOSFET-uri ch-N si P. Schema o sa o vedeti in documentatia in format PDF care contine si pagini care va pot ajuta sa reproduceti prin metoda PnP PCB-ul amplificatorului. Ca radiator am folosit modelul urmator pe care l-am taiat in doua (deci, un singur asemenea radiator este suficient pt doua canale audio):

https://www.tme.eu/ro/details/rad-a6023_300/radiatoare/stonecold/

Acest proiect il am in derulare de aproximativ un an, am realizat mai multe versiuni de scheme ca sa ajung la forma prezentata in imaginile de mai jos.  Pe la finele anului trecut am comandat 10 buc. cablaje de fabrica, deci in total 5 seturi de PCB-uri. Un set l-am ansamblat eu, ceea ce vedeti in clipul postat mai jos. 

Din cauza ca as vrea sa continui ansamblarea unui amplificator audio pe tuburi m-am hotarat sa vand cele doua amplificatoare DP0160 asamblate cu tot cu transformatorul INDEL la pretul de 2000 lei (transport inclus pe teritoriul Romaniei cu Posta Romana). Daca doriti si cablajul cu TA1000PSv2, folosit in cadrul testarii DP0160, va pot face o oferta separata. Trebuie sa mai adaug pe PCB microcontrolerul si bineinteles, senzorii de temperatura. Atentie, transformatorul INDEL nu are toate infasurarile auxiliare necesare proiectului TA1000PS dar se pot adauga peste infasurarea existenta 2x40V nu cu foarte mult efort.

Daca doriti PCB-uri de fabrica DP0160. Mai am 4 seturi de vanzare la pretul de 150lei cu documentatie inclusa. Dupa epuizarea celor 4 seturi, sunt dispus sa mai comand PCB-uri de fabrica cu conditia achitarii in avans a PCB-urilor. Atunci, va trebui sa achitati si documentatia separat indiferent de numarul de PCB-uri comandate.

Daca doriti PCB-uri pt. protectii tip DP0801B, un set de PCB-uri de acest fel (compus din 2 buc.) costa 25lei. Documentatia DP0801 este gratuita si o gasiti in forum. 

Numai bine

Editare ulterioara - un PCB DP0160 are 260 x 84mm

Editare ulterioara 2: - Proiectul in format PDF DP0160 costa 20 euro.

• Like 2
  • Thanks 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Va salut D-nul Petru, un set DP0160 doresc sa îl achiziționez eu + un set de protecții DP0801B.

Imediat ce îmi confirmați disponibilitatea pcb-urilor voi vira și bănuții în contul dumneavoastră.

PS: Multă sănătate cu bucurii și realizări în noul an, va doresc.

Editat de mducu
Link spre comentariu

Salut,

Ok, un set de PCB-uri l-am rezervat pt dvs. Puteti efectua plata. Si va rog sa-mi trimiteti un mesaj privat cu adresa de livrare. Transportul il puteti achita dvs. la curier. Deci, e suficient sa-mi trimiteti doar cei 175lei.

Multumesc pt c-da.

Link spre comentariu

Acum 8 ore, ilie501 a spus:

si eu doresc un set   

ok. Mersi.

O sa deschid o conversatie privata cu cei trei utilizatori de mai sus unde o sa doresc sa-mi trimiteti acolo adresele de livrare. Tot acolo, voi posta si contul unde sa efectuati plata PCB-urilor, urmand ca documentatia in format PDF sa o postez dupa confirmarea platii. 

!!! A mai ramas un singur set de PCB-uri de vanzare si kiturile asamblate cu tot cu transformator.

!!!  Am omis in prima postare sa mentionez faptul ca am si niste dublu J-FET-uri de vanzare la pretul de 20lei bucata. Pentru un set format din 2 PCB-uri este nevoie de 2 dublu J-FET-uri. Am dublu J-FET-uri doar pentru 3 seturi de PCB-uri, deci doar 6 bucati.

Link spre comentariu

• 3 months later...

Seara buna,va prezint si eu cateva magini cu ce am reusit sa construiesc pana acum la acest proiect!Mai am de procutat CI-urile si tranzistorii finali!

DP1.jpg

DP2.jpg

DP3.jpg

• Like 1
Link spre comentariu

• donpetru changed the title to DP0160 - Mosfet Hight-end Audio Amplifier (pay-per-view)

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock