Sari la conținut

La un ceai despre om si tehnologoa informatiei & beyond

Postări Recomandate

Personal aprope am peirdut abilitatile lucrative, sau competentele digitale, cum spun unii, datorita schimbarilor de interfata umna si arhitectura sistemului, am pastrat doar latura filosofica referitor la acest domeniu, un nivel mai slab de integrare.

Sunt unii useri colegi pe aici si alte forumuri care se pot simti deranjati, de prea multa gargara si prea putina treaba, in cazul meu asta e realitatea, ritmul schimbarilor m-a facut sa pierd pasul.

Pe vremuri la banca puteai sa intri cu un browser obisnuit cu un sistem de operare oarecare, inclusiv cele free open source, acum nu mai este posibil, tebuie folosit software proprietar, din acest motiv am pierdut accesul, partea proasta este ca acel soft, sistem de operare nu faca parte din contractul cu banca, aplicatia posibil sa faca, sa fie furnizata de banca ca parte a contractului, dar sistemul de operare  este un soft proprietar si presupune contactul cu o a treia parte, fapt ce excede limitele legale ale contractului cu banca.

Un alt  aspect linuxurile vechi permiteau copierea oricaror informatii de pe orice suport fara restrictii, de exemplu track-urile audio de pe CD-uri, cele noi tin cont de ceve metadata de pe acel suport si nu te lasa, am o instalare veche de 20 ani de Ubuntu cu care pot face treaba asta, altfel informatia respectiva s-ar pierde.

Oamenii gestioneaza informatia la fel ca natura, informatia e greu de obtinut, din acest motiv e pastrata cu orce pret, asta duce la existenta multor copii, la fel ca la informatia genetica, in ADN exista o sumedenie de copii ale aceleiasi proteine, la fel si pe mediile de stocare exista o sumedenie de copii ale aceluiasi fisier.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7579-la-un-ceai-despre-om-si-tehnologoa-informatiei-beyond/
Distribuie pe alte site-uri

Am gasit telefoane cu linux, dar sunt scumpe sau au hardware slab, probabil se poate instala si pe alte dispozitive.

https://linuxstans.com/linux-phone/

Pe android e clutter de reclame, mai cu seama ca displayul are dimensiuni  reduse, pentru cei care nu mai vad bine, tot ce vad pe displayul acela sunt doar reclamele.

Daca vrei sa instalezi aplicatii free de regula nu merg, sau nu merg corect, sau te trimite cine stie unde la cu bani, sa faci plati din android e acelasi lucru cu a arunca portofelul in strada.

Din acest motiv migreaza lumea le IOS, doar ca acolo totul e mult mai scump.

Folosesc ubuntu de multa vreme, ubuntu touch e bun pentru mine deorece sunt familiarizat cu interfata grafica, la serviciu am aparate cu linux /gnome care e asemanator cu interfata grafica din ubuntu, distributiile mai vechi aveau gnomem cele mai noi au ceva derivat din gnome.

Editat de cavit

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock