Sari la conținut

modulator sinus pwm pe ESP32


cavit

Postări Recomandate

Sunt diferite placi cu ESP32. ESP-WROOM-32 are PWM-uri se poate folosi pentru comanda unor circuite in comutatie.

Ma va ajuta cineva, programator, lucreaza la clubul elevilor, am donat cate ceva, laptopuri, electronice, omul e de varsta mea si fuge de treaba grea, daca exista biblioteci, ok daca nu nu se baga, i-am dat ceva displayuri oled 2x16 paralel putin diferite, nu s-a bagat, mai trebuia configurat un registru. neavand biblioteci nu le-a folosit.

In cazul meu trebuie sa fac lucrurile simple, un flow chart si cateva linii de cod ma descurc, dar la treburi complexe nu.

Pentru acest modulator aleg varianta minimalista, generarea semnalelor, in parametri prredefiniti fara nici un alt output sau input gen, afisare, comunicatii, protectii am gasit esp 32 foarte ieftin, in caz ca se srica scriu altu, altfel un Invertor complet nu e chiar ieftin in plus e greu de altoit comanda pe alt circuit de forta.

Adevarat fara protectii nu poate fi utilizat, am nevoie doar de o protectie analogica la supracurent, eventual la temperatura crude simple cu un termocontact. Deja folosesc protectii latch la curent. am pus pe toate modulele, dc/dc-uri, modulatoare.

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@cavit Eu vad lucrurile foarte simplu, vrei sa faci un invertor echivalent cu unul comercial nestiind sa programezi (nu stiu daca te pricepi la electronica sa nu) si vrei sa te ajute un programator care fuge de treaba grea. Mai mult vrei sa folosesti un MCU cu care nu esti familiar si tool-uri cu care nu esti familiar doar pentru ca e ieftin? 

Timpul ca sa devii un familiar cu MCU respectiv nu conteaza? Cine face schema cu protectii si schema puntii? PCB-ul? cine acopera costurile astea? toate puntile care le veti arde in experimente? tu crezi ca costul unui MCU (care e probabil cea mai robusta componenta din invertor) reprezinta asa de mult pe lista de materiale.

 

Ca sa pun lucrurile in perspectiva, un MCU costa aproximativ cat o bere,  schema, cablajul, software, teste sunt cel putin 2 saptamani de munca (80 de ore) inmulteste orele astea cu salariul mediu din Romania (sincer habar n-am cat e) adauga costul componentelor si riscul sa nu meraga la sfarsit. Cat costa un invertor care probabil o sa fie mai bun decat ce o sa construiesti tu acolo?

RR 

 

PS - In 2023, the average salary in Romania is 8,980 RON (Romanian leu, the Romanian national currency) per month or 108,000 RON per year. That’s approximately 2,008 USD per month, according to the exchange rates in May 2023.

 

Salariul minim 3300 Ron - taxe = 2000 Ron - deci daca lucrezi la Lidl 2 saptamani cumperi un Invertor cu 400 Euro? Invertorul asta are carcasa are toate ceritificarile etc.

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Invertoarele le am deja facute si functionez pe ele offgrid de peste 10 ani, pentru dc/dc folosesc controllere PWM analogice gen uc 3525, TL494 si similare, pentru modulator folosesc EGS002 cu ASIC EG8010 am schimbat circuitul driverelor in sensul ca am pus peste tot drivere izolate optocompatibile cu camanda in curent compatibile cu orice platforma pe 5v sau 3,3v.

Sistemul meu e modular, are cateva dc/dc izolate legate la un bus de 350v la care sunt legate cateva modulatoare, chargerul si diverterul sunt tot un dc/dc izolat deorece circuitul exterior este legat la priza de pamant cu plusul pentru protectie la descarcari atmosferice si limitarea coroziunii electrochimice, circuitele interioare sunt toate izolate inclusiv bateriile de acumulatoare care sunt la 120vdc adica 55s2p LTO si 40 s LFP.

 

Pentru experimentul cu ESP32 nu am decat sa conectez placuta la drivere si sa o alimentez eventual sa modific rezistentele care definesc curentul de comanda deoarece trec de la 5 la 3.3, dar nu e musai deorece curentul la acele drivere este de la 2-10 ma, cu rezistentele deja montate merge si cu 5 si cu 3,3v.

foto: modulator mai vechi cu EGS002 cativa ani pe vremea aia avea dc/dc inclus, functioneaza si acum, barbecue solar offgrid, una din bateriile LTO 55s acum cativa ani, de un an am pus bride de aluminiu chinezul mi-a dat cupru.

DSCN2821.JPG

DSCN2903.JPG

DSCN2649.JPG

Editat de cavit
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pui facut la resou nu e BBQ dar sa lasam asta.

Pai daca ai toate astea oentru ce mai cauti un fraier sa scrie software gratis pentru tine? din ce ai pus mai sus probelema apare rezolvata cu success. (nu pricep de ce prajesti pui cu sinus ca se putea direct cu DC)

RR

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock