Sari la conținut

Amplificator cu TDA 7379

barsan

Postări Recomandate

Salutari!

Am achizitionat de curand , un kit (chinezesc) amplificator cu TDA 7379, impreuna cu un preamplif - corector ton (tot chinezesc). Alimentand ampliful acesta functioneaza corect  insa ''cuplat" cu preul incepe sa oscileze cu o frecventa joasa (pocnituri in difuzoare - cam 2-3 Hz) ,cu sau fara semnal pe intrare ; preampliful testat cu un alt final audio lucreaza ok. Intrebarea mea este: A mai intalnit cineva "fenomenul "acesta pentru tipul de IC prezentat? poate intra in clipping fara semnal aplicat pe intrare? Am alimentat corect , filtraj corespunzator..poate ma ajuta experienta dvs..

Cu multumiri image.png.4a9888b660a0bd97d32cbc5b6d3a1699.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am alimentat ambele kit-uri conectate in paralel  la o sursa de tensiune reglabila ( nu ma pricep la desenat in paint ) - sursa este stabilizata ,afiseaza tensiunea si curentul consumat ( in cazul de fata cam 0,15 A ampliful "in gol" , iar cand oscileaza - cu preul cuplat , sare la 0,45A) tensiunea fiind de 12v (recomandata de producatorul kit-urilor

Link spre comentariu

Ok. Deci ambele kituri le-ati alimentat de la o sursa reglabila de tensiune (presupun setata la 12VDC) si cand conectati cablu de semnal intre placile amplificator si corector, iesirea amplificatorului incepe sa oscileze ? Daca este asa haideti sa ne asiguram ca corectorul de ton se alimenteaza cu tensiune simpla si nu simetrica. Aveti vreo schema a corectorului?

Link spre comentariu

Da asa este , insa chinezii nu prea dau schema kit-urilor comercializate de ei, oricum nu se alimenteaza simetric ,are doar + si - ( 12-24v), cum se vede mai jos:

(cuplat cu alt amplif functioneaza f. bine - o sa gasesc un alt modul amplif cu TDA-ul respectiv- poate asta este "bolnavior"- am vazut ca exista si o varianta cu preamplif inclus , insa fara corector de ton..)

IMG_20231126_1111191.thumb.jpg.fd97752223540a56f043d90089775426.jpg

Link spre comentariu

Da , cupla este inversata, insa alimentarea am facut-o corect (chiar am pus pe firul negru un manson rosu si pe cel rosu un manson negru ca sa nu uit..).Am constatat insa ca masele cuplelor in / out nu sunt comune cu gnd alimentare , si nici macar intre ele..mai sondez..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock