Sari la conținut

forward punte vs pushpull aspect neinteles


cavit

Postări Recomandate

Folosind un transformator cu infasurari duble. se poate construi o sursa punte sau  push-pull utilizand acelasi transformator si 2 sau 4 tranzistoare identice, la punte primarele se pun in paralel la push pull in serie.

 

Un lucu nu inteleg, cele doua variante realizate cu acelesi piese si exploatate in acelesi conditii, puntea se incalzeste mai putin ca push pull desi teoretic ar fi invers deorece la punte sunt cate 2 tranzistoare in serie, rezistenta in conductie e dublu comparativ cu push-pull, in cazul push -pull nu intra in regim de avalansa deoarece sunt mosfet-uri cu carbura la 1200v pe 120v alimentare, are si dc clamp.

Puntea cu 4 mosfet 1200v 20 miliohm duce fara probleme 3 kw alimntat la 120v, pushpull nu prea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca nu am citit de trei ori ce ai vrut sa scrii si chiar nu inteleg unde vrei sa ajungi. Comparatia asta de care spui trebuie detaliata putin, cu detalii cum ar fi: daca in punte si pushpull s-a folosit acelasi miez, daca avea aceeasi sectiune, cu ce tip de conductoare sunt bobinate cele doua tipuri de surse (punte vs pushpull) etc. etc. De abia dupa aia poti sa spui cum se comporta una sau alta, in rest e mult subiectivism care nu duce nicaieri, daca astepti sa duca (din postarea de mai sus!)!

Editat de leo_electro
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Toate piesele sunt aceleasi, (nu duplicate) transformator, inductor, condensatoare, driveri, tranzistori, circuitul din secundar, controller pwm frecventa, sarcina, tensiune de alimentare, lasate pe loc, la push pull leg cele 2 primare in serie pentru a obtine priza mediana, la punte le leg in paralel, la push pull folosesc 2 tranzistoare, la punte 4.

Problema nu e recenta e de ani de zile, banuiesc ca are legatura cu functinarea transformatorului, la push pull doar cate o jumate din primar e activa, probabil cuplajul e mai slab si puterea reflectata pe tranzistoare e mai mare, comportamentul se degradeaza la sarcina mare.

Lumea foloseste in general punte la invertoare chiar si la 48v, desi circuitul de comanda de mai complicat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock