Sari la conținut

CSC9803

donpetru

Postări Recomandate

Dupa curatenia din luna august, timp in care am demontat plafoniera cu senzor de miscare de pe hol (modelul acesta luat acum 8 ani in urma de la dedeman), acum cateva zile in urma am incercat sa o montez din nou cand am constatat ca nu mai functioneaza.

Am desfacut senzorul de miscare din cadrul plafonierei unde am constatat ca este defect condensatorul (330nF-630V) care are rolul de a cobori tensiunea de alimentare de la 230Vac la cca 24Vdc cu ajutorul unei punti redresoare. Am masurat acest condesator si imi indica 100nF. Ramane zilele urmatoare sa achizitionez un asemenea capacitor de tensiune mare pentru ca prin sertare aveam doar versiuni de tensiuni mai mici. Circuitul integrat pare OK deoarece comanda trazistorul care actioneaza releul, dar releul nu functioneaza deoarece pe bobina sa se gaseste numai 8Vdc in loc de 24Vdc.

Totusi, am deschis topicul deoarece am vazut pe unul din cele doua cablaje imprimate ale senzorului de miscare un circuit integrat de tipul CSC9803 (vedeti si imaginea de mai jos). Cei drept nu mai desfacusem de mult timp un asemenea senzor care stiu ca aveau la baza un banal LM324. Acum, am constatat cu totul alt integrat, a carui datasheet l-am gasit doar in limba chineza, nu se da prea multe detalii, dar tare ma tem ca in spatele acestui "CSC" sa fie tot un LM324  !!! Voi ce pareri aveti ? E posibil asta?

CSC9803.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acea foaie de catalog am gasit-o si eu. Daca analizam datasheet-ul, intr-adevar, din numerotarea pinilor si mai ales dispunerea/destinatia pinilor, cu siguranta este un circuit integrat specializat pentru senzori piroelectrici. Dar ma gandeam ca daca nu i-o fi trecut prin cap chinezului sa ia un LM324 sau orice alt CI cu amplificatoare operationale si sa-l marcheze ca CSC9803 !!! Avand in vedere pe ce pinii se alimenteaza LM324 si comparand cu alimentarea CSC9803, nu prea merge asta. Nu merge si din cauza ca LM324 are 14 pini iar CSC-ul are 16 pini.

CSC9803_CrystalSource.pdf

P.S. Pe ebay si aliexpress se gaseste doar la cate un magazin din ce am observat la o simpla cautare, pretul unei bucati CSC9803 fiind putin peste 10lei dar numai ca trebui cumparate 10 bucati. Nu intentionez acum sa cumpar - intai vreau sa inlocuiesc acel capacitor de care spuneam in prima postare - dar ca sa cumpar 10 bucati cu peste 100lei, nu prea se merita, cu bani astia cumperi 2 plafoniere !!!  :smile:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock