Sari la conținut

Punct transformare 20/0.4KV alipit de blocul de locuinte

aleandru14

Postări Recomandate

Buna tututor. Vreau sa adreses o intrebare celor care lucreaza in domeniul electrotehnic/energetic. 

Context: Langa camera de zi al blocului unde m-am mutat in chirie se afla alipit un punct de transformare 20/ 0.4 kV care produce un zgomot destul de puternic chiar daca este inchis intr-o cladire din beton armat cu usi de metal. Transformatorul este pozitiont chiar pe peretele adiacent apartamentului(am vazut la o interventie), iar punctul de control se afla in afara acestuia. Blocul este contruit in perioada 1989-1990 si cred ca proiectat conform cu standardele de atunci.

Intrebari: 

-> Normele din ziua de azi mai permit instalarea acestor puncte de transformare in proximitatea(<1m) de zonele rezidentiale? Care sunt aceste norme?

-> Campul magnetic/electric produs de acest transformator sunt nocive pentru corpul uman?

-> Sunt pe piata firme autorizate ANRE care pot masura si compara valorile capurilor masurate cu aparatura de specialitate cu standardele europene?

-> Ce instrumente de masura se folosesc pentru masurarea campurilor magnetice/electrice in zonele rezidentiale?

-> Se poate face ceva legat de sunetul prea puternic(deranjant) produs de transformator? 

Nu vreau sa par paranoic dar nu sunt singurul care se plange de aceasta situatie de pe scara blocului si as dori sa aflu care sunt solutiile pentru posibila solutionare a problemei. Multumesc anticipat! 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@aleandru14

Viata e prea scurta ca sa te lupti cu problemele astea - chiar daca o sa descoperi ca ceva nu e in regula cu amplasamentul transformatorului ala, sansele ca cineva sa-l mute sunt foarte reduse, cred ca e timpul sa-ti cauti alt loc pe care sa-l inchiriezi si sa-l lasi pe proprietar sa poarte batalia asta cu autoritatile.

Cum am spus: viata e prea scurta, nu merita sa porti bataliile altora.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Despre campul electromagnetic cunosc pe cineva caruia ii provoca probleme de sanatate, un cablu subteran prin gradina la cativa metri de casa, se poate masura cu magnetometre, omul a masurat si a gasit valori de zeci de ori peste norme.

Optiunea numarul 1 mutatul, exact cum sugereaza colegul.

https://insp.gov.ro/cnmrmc/expunerea-la-campurile-electromagnetice/

Link spre comentariu

Câmpurile electromagnetice cu frecvențe atât de joase nu influențează în nici un fel organismele de pe planeta asta. 

Abia de la aproximativ 1EHz (e1xahertz, 1000terahertz, ~300nm) undele electromagnetice încep să pună probleme chestiilor vii. 

Cât privește zgomotul... ține de fiecare. 

Personal, privind în urmă la viața la bloc, am găst găsit tropăiala vecinilor mult mai deranjantă decât orice altceva. Pe locul urmâtor fiind cursele de mașini. 

• Thanks 1
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock