Sari la conținut

Difuzoatre custom pe amplificator logitech z5500

george86

Postări Recomandate

Salutare.

As vrea sa construiesc niste "boxe" custom folosind exciter-ul Dayton Audio DAEX30HESF-4 (40W rms 4ohm) sau DAEX25X4-4 (40w rms 8ohm), iar ca amplificator as folosi un vechi sistem audio de la Logitech, modelul z5500. 

In specificatiile lui z5500, se regasesc valorile de 62W rms / 8 ohm, peste cei 40w suportati de exciter. Din cate am inteles, in discutii similare, folosind difuzoare de 4 ohm pe amplificator de 8 ohm, ar duce la arderea amplificatorului. Iar daca le pun in paralel, atunci risc sa ard difuzoarele. Deci DAEX30HESF-4 in paralel sau DAEX25X4-4 in serie nu prezinta solutia ideala. 

Am ales variantele aceasta de excitere, pentru ca nu am gasit alte modele, mai puternice. Si as tine sa folosec amplificatorul de la z5500, pentru Dolby Digital, THX si in special pentru intrarea optica.

Am sanse sa folosesc acest setup? Sau un amplificator specific pe 4 / 8 ohm si 40w rms ar fi mai putina bataie de cap? Poate aveti ceva sugestii de excitere mai potrivite.

Multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Logitech z5500 are TDA7294 ca finalii audio. Sunt supravoltate, gandite sa lucreze pe impedante de 8 Ohm.

Vezi ca a testat domnu Petru un final 7294 cat scoate in topicul urmator:

In cazul tau se potriveste versiunea pe 8 Ohm - DAEX25X4-4. 

Dar personal, eu as alege niste boxe ca lumea, ca difuzoarele astea de banda larga sunt... fix-pix. :ball:

Link spre comentariu

Multumesc @leo_electro . Cu aceste difuzoare, intentia este sa fac niste boxe tip tablou. Practic invizibile. Exista cateva exemple pe internet care par sa dea rezultate foarte bune. Dar as aprecia cateva exemple de boxe ca lumea daca poti sa-mi recomanzi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock