Sari la conținut

Schema sumator cu AO ptr. subwoofer.

SIG

Postări Recomandate

• Răspunsuri 46
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Cred ca sunt ceva erori la realizarea cablajului imprimant:

5zog87r.jpg

In plus, traseul de masa "e subtire" si nici nu este rutat corespunzator. De regula se evita trasarea GND-ului sub circuitele integrate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salutare!

am proiectat ceea ce a cerut SIG pe baza de AO NE5532, alimentare 12V, taiere 230hz.

aveti in fisierul atasat schema, cablajul scara 1:1, cu mirror si fara, si amplasarea pieselor.

o zi buna tuturor!

http://www.fileshare.ro/392011200.08

Mersi,

am sa tin cont si de aceasta schema.

P.S. Apreciez bunavointa tuturor care m-au ajutat in aceasta problema.

Link spre comentariu

@donpetru masa nu este intrerupta ci decuplata cu o rez de 1 ohm, idem si pentru intrare. in schema nu apar acele 2 rezistente.

vizavi de trecerea traseelor pe sub AO, garantez ca nu are nici o influenta. amplificarea circuitului este subunitare, deci sanse de osiclatii sunt f mici.

stima!

Link spre comentariu

donpetru masa nu este intrerupta ci decuplata cu o rez de 1 ohm, idem si pentru intrare. in schema nu apar acele 2 rezistente.

Trebuia precizat in PCB.

amplificarea circuitului este subunitare, deci sanse de osiclatii sunt f mici.

Foarte adevarat.

Link spre comentariu

Lipseste polarizarea cu 1/2 din tensiune.

In exemplu de fata nu este necesar. Totusi, recomand alimentarea NE-ului la o sursa simetrica de tensiune. Se pare ca din acest punct de vedere s-a strecurat o "mica greseala". Functionarea la tensiune de alim. simpla a AO NE5532 nu este tocmai potrivita intr-o astfel de aplicatie. Este doar un punct de vedere.

Link spre comentariu

In exemplu de fata nu este necesar. Totusi, recomand alimentarea NE-ului la o sursa simetrica de tensiune. Se pare ca din acest punct de vedere s-a strecurat o "mica greseala". Functionarea la tensiune de alim. simpla a AO NE5532 nu este tocmai potrivita intr-o astfel de aplicatie. Este doar un punct de vedere.

Adevarat, cu o singura modificare: in schema nu s-a strecurat nici o greseala.

Asta s-a cerut, asta am facut. Am ales NE5532 pentru ca este singurul pe care-l stiu sa lucreze la +/-6V, si are si performante bune. Bineinteles, ca sa storci tot ce poate un AO il alimentezi la +/-15, insa asta nu este singura conditie. Mai trebuie respectate: corelatia fazei semnalului, nivelul de zgomot al sursei, gradul de stabilizare al sursei, topologia circuitului, limite in alegerea valorilor rezistentelor samd.

Pe post de teorie recomand articolele de pe http://sound.westhost.com .

Link spre comentariu

In exemplu de fata nu este necesar.

Daca stiti o schema cu sursa unica unde lipseste polarizarea,va rog sa-mi dati si mie informatia,eventulal unde scrie si de ce nu mai este nevoie.Ma intereseaza deoarece simplifica desenarea cablajului.

LATER EDIT Apropo de internet,cei din site-ul acesta pare ca nu au aflat de pe internet ce spuneti Dvs. de se complica asa.

http://homepages.internet.lu/absolute3/tronic/single1.gif

http://homepages.internet.lu/absolute3/tronic/defaulte.htm

Link spre comentariu

Daca stiti o schema cu sursa unica unde lipseste polarizarea,va rog sa-mi dati si mie informatia,eventulal unde scrie si de ce nu mai este nevoie.Ma intereseaza deoarece simplifica desenarea cablajului.

internetul e o carte cu foarte multe infor&&&&&&&!

polarizarea nu lipseste, doar ca nu o vede oricine.

exista doua reguli de baza care se aplica AO-urilor:

1. Un AO va incerca sa aduca la exact aceeasi valoare ambele intrari, prin feedback

2. daca regula unu nu poate fi aplicata, atunci iesirea va avea valoarea celei mai pozitive intrari.

in cazul de fata avem doua buffere de intrare, ambele polarizate printr-o retea de divizare rezistiva. la iesirile din aceste doua buffere va fi prezenta o tensiune continua EGALA cu tensiunea de pe intrarea neinversoare. aceasta tensiune continua este purtatoarea semnalului audio(aka masa virtuala). de aici pleaca o recurenta pana la ultimul AO. acea tensiune continua va fi prezenta pana la borna pozitiva a condensatorului de iesire.

nu voi detalia problema. exista destule resurse de infor&&&&&&& in domeniu.

toti avem un prieten comun pe nume Gogu. personal, nu m-a refuzat niciodata cand l-am rugat sa caute cate ceva. lol.gif

Link spre comentariu

Pentru a inceta disputa legata de functionarea schemei postata de piglett am sa fac si eu o simulare. In plus, pentru ca totusi domnului miron1947 trebuie sa-i raspund la o intrebare:

Daca stiti o schema cu sursa unica unde lipseste polarizarea,va rog sa-mi dati si mie informatia,eventulal unde scrie si de ce nu mai este nevoie. Ma intereseaza deoarece simplifica desenarea cablajului.

si tinand cont de afirmatiile dumnealui din postul Trimis: 28 Aug 2007 01:48 pm pe care il citez: "Lipseste polarizarea cu 1/2 din tensiune", afirm urmatoarele: polarizarea AO filtru cu jumate din tensiunea de alimentare se realizeaza prin intermediul celorlalte amplificatoare operational (U1A si U1B), deoarece datorita alimentarii montajului cu tensiune simpla nesimetrica automat pe iesirea fiecarui amplificator operational vom avea jumatate din tensiunea de alimentare, tensiune care se foloseste la polarizarea pin 3 U2A din schema. Acest lucru l-am redat in simularea de mai jos pe care va recomand sa o rasfoiti - tensiunea masurata de voltmetre este tensiune continua.

http://www.zshare.net/download/34071192106b94/

Link spre comentariu

polarizarea AO filtru cu jumate din tensiunea de alimentare se realizeaza prin intermediul celorlalte amplificatoare operational (U1A si U1B), deoarece datorita alimentarii montajului cu tensiune simpla nesimetrica automat pe iesirea fiecarui amplificator operational vom avea jumatate din tensiunea de alimentare, tensiune care se foloseste la polarizarea pin 3 U2A din schema. Acest lucru l-am redat in simularea de mai jos pe care va recomand sa o rasfoiti - tensiunea masurata de voltmetre este tensiune continua

asta am spus si eu!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock