Sari la conținut

DP0106 - 10W Hi-Fi Audio Amplifier

donpetru

Postări Recomandate

Asa cum va spuneam in alte subiecte ale forumului, o sa accelerez anul asta si nu numai anul asta, prezentarea a cat mai multor proiecte (macar unul pe luna) si o sa ma axez in principal pe audio deoarece as vrea sa completez proiectele care nu au fost publicate pana in prezent in aceasta arie. O data cu prezentarea DP0106 inchei primele zece proiecte din rubrica proiectelor care incep cu indicativul 01, dedicat amplificatoarelor audio. Bineinteles, ca urmeaza sa completez si urmatoarele 10 si tot asa.

DP0106 este un proiect inspirat dintr-un kit IPRS unde am venit cu o contributie in ceea ce priveste reglarea curentului de mers in gol, implicit prezenta acelor MJ340 care vor trebui sa faca contact cu capsula fiecarui 2N3055. De fapt, am creeat "layout-ul PCB" astfel incat acest lucru sa fie realizat cu usurinta. Este un amplificator audio simplu cu performante modeste dar inca de actualitate si care este destinat in special incepatorilor.

In documentatia atasata mai jos o sa vedeti si pagini cu doua cablaje imprimate. Le-am creeat special pentru cei care doresc sa realizeze un montaj stereo.

De asemenea, in cadrul acestui proiect nu am creeat un conector SM asa cum v-am obisnuit la alte proiecte deoarece atasarea unui corector de ton se va face alimentandu-l din aceeasi ramura de alimentare ca a amplificatorului, dupa modelul de cablare practicat in amplificatoarele audio romanesti mai vechi care nu foloseau tensiune simetrica pentru alimentare. O sa detaliez aceasta problema pe masura ce vor apare intrebari de la utilizatorii care vor incepe sa construiasca acest proiect cu un corector de ton audio anume.

Iata si proiectul DP0106:

DP0106 - 10W Hi-Fi Audio Amplifier.pdf

Acest proiect a fost testat de mine cu ani buni in urma, a functionat foarte bine, deci nu ar trebui sa intampinati probleme in constructia lui. Va recomand sa imperecheati in functie de beta cat mai bine BD-urile si 2N3055.

Spor la mesterit !!!

Numai bine

• Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock