Sari la conținut

DP0116 - 2x100W Hi-Fi Audio Amplifier

Postări Recomandate

Bună ziua,

În legătură cu nefuncționarea parții de protectie, cred că s-a strecurat o greșeală de desenare. Este vorba de conectarea rezistenței R48 (R11 în schema postată de mine), din desenul original DP0116.
Joncțiunea B/C a tranzistorului Q20/(Q11), BD140 nu este polarizată corect, iar Q18 și Q19 sunt fară alimentare de colector Q18/Q5), respectiv emitor, Q19/(Q6).
La conectarea alimentării, în situație normală Q20 se saturează după temporizarea dată de C32/C7, rămânând în conducție pană la detectarea unei alte stări, cum ar fi detectarea unei tensiuni pozitive sau negative pe linia de conectare a difuzoarelor tensiune dată de divizorul rezistiv, 150K/33K când acesta se blochează și nu mai furnizează tensiune releului K1 protejând difuzoarele.
Eu mi-am permis sa adaug 2 diode LED pentru monitorizare.
Cred că ar trebui să se prevadă și o protecție la scurcircuit pe ieșirea difuzoarelor, pentru ca protecția acestui amplificator, să fie completă.
Se poate face pe o placă separat.
Numai bine!

REV-DC Speaker.Prot.-ProJect DP0116-_page-0001.jpg

Bună ziua,
Postez o schemă de protecție la scurt circuit pe ieșirea amplificatorului.
Este probată și funcționează perfect.
Pentru puteri mai mari se recalculează rezistențele din bazele BC546/BC556 și cele în serie cu diodele de comutație.

Mărind nr. de tranzistori pentru obținerea unei puteri mai mari, acționând și asupra alimentării, este bine să se echilibreze curentii prin finali, suplimentar în afara de sortare, prin divizarea rezistentelor de putere din emitter.

SHORT CIRCUIT PROT AMP.png

Acum 16 ore, msg2941 a spus:

Bună ziua,

În legătură cu nefuncționarea parții de protectie, cred că s-a strecurat o greșeală de desenare. Este vorba de conectarea rezistenței R48 (R11 în schema postată de mine), din desenul original DP0116.
Joncțiunea B/C a tranzistorului Q20/(Q11), BD140 nu este polarizată corect, iar Q18 și Q19 sunt fară alimentare de colector Q18/Q5), respectiv emitor, Q19/(Q6).
La conectarea alimentării, în situație normală Q20 se saturează după temporizarea dată de C32/C7, rămânând în conducție pană la detectarea unei alte stări, cum ar fi detectarea unei tensiuni pozitive sau negative pe linia de conectare a difuzoarelor tensiune dată de divizorul rezistiv, 150K/33K când acesta se blochează și nu mai furnizează tensiune releului K1 protejând difuzoarele.
Eu mi-am permis sa adaug 2 diode LED pentru monitorizare.
Cred că ar trebui să se prevadă și o protecție la scurcircuit pe ieșirea difuzoarelor, pentru ca protecția acestui amplificator, să fie completă.
Se poate face pe o placă separat.
Numai bine!

REV-DC Speaker.Prot.-ProJect DP0116-_page-0001.jpg

Ai desenat-o gresit. R11 vine prins de baza lui Q6 in schema ta. 

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock