Sari la conținut

DP0116 - 2x100W Hi-Fi Audio Amplifier

donpetru

Postări Recomandate

Precum va spuneam in alte subiecte, am inceput sa completez sectiunea asta cu proiecte PCB personale si de data asta a fost randul proiectului DP0116. In forma prezentata este un proiect prototip, destul de simplu si in acelasi timp robust construit in jurul perechi de tranzistoare "finale": MJ15022 si MJ15023. Este un amplificator stereo de 2x100W pe 4Ohm, Hi-Fi, unde am vrut in primul rand sa pun in evidenta un alt mod de realizare a circuitului superdioda. Bineinteles, un etaj de intrare diferentia cu un generator de curent constant, generator care are rolul de a stabiliza curentul de polarizare nu numai a circuitului de intrare ci si a etajului amplificator in tensiune, denumit succint "VAS".

Proiectul DP0116 are protectie inclusa la componenta continua pe iesirile amplificatorului, necesara pentru protectia incintelor acustice sau boxelor. De asemenea, circuitul conecteaza cu intarziere incintele acustice dupa punerea sub tensiune a montajului. Are si partea de redresare si filtrare robust construit, deci toate componentele necesare pentru realizarea unui amplificator audio de exceptie, care vrea sa imbine o constructie nu foarte costisitoare cu un nivel de performanta maxim care sa multumeasca pe cat mai multa lume.

Iata si proiectul:

DP0116 - 2x100W Hi-Fi Audio Amplifier.pdf

In documentatia proiectului o sa gasiti multe informatii necesare. Nefiind un proiect pay-per-view nu am inclus indicatii pentru punerea in functiunea, urmand ca aceasta parte sa fie discutata in acest topic.

Spor la construit si poate are cineva timp sa valideze practic si acest circuit. Unele le-am mai validat eu dar din pacate nu ma pot ocupa de toate proiectele.

Numai bine

• Like 2
  • Thanks 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock