Sari la conținut

Cum facem o subtitrare (tutorial) ?

Postări Recomandate

In primul rand, cand are timp dl. Petru, as dori sa-l rog să facă acest topic Important.

Reproduc mai jos o solutie la generarea si traducerea subtitrarilor incluse in filmele cu extensia .mkv gasite pe diverse site-uri de sharing. Am spus-o si intr-un alt topic si o reproduc si aici:

Se ia un fisier MKV care are subtitrare inclusa, spre exemplu in limba engleza care se extrage in format .srt cu programul: Inviska MKV Extract. Acest program se gaseste gratuit pe net dar ca sa functioneze trebuie imprealabil instalat programul mkvtoolnix-64-bit-70.0.0-setup. Deci, ambele programe se gasesc pe net, sunt gratuite si se gasesc usor cu google. Dupa ce s-a extras subtitrarea in engleza, de regula in format .srt, ca să o traducem în limba romană avem două solutii (pentru asta recomand Subtitle Edit - un soft gratuit pe net, se gaseste usor la o căutare cu Google):

1) traducere manuala linie cu linie.

2) traducere automată cu Google Translate, Daca apelezi la Subtitle edit nu merge ca lumea subtitrarea automată și vei fi nevoit să corectezi manual fiecare linie sau aproape fiecare.

Cam asta e in mare.

In topicul asta va rog sa NU postati cereri de subtitrari deoarece nu cred ca va face nimeni asta, fiecare posteaza ce doreste si cand doreste.

Ma gandesc sa mai creez un topic important cu utilizarea programului Subtitle Edit. Daca doreste administratorul, pot creea si un topic Important cu cereri de subtitrari.

Mult noroc tuturor @elco

• Thanks 2
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7443-cum-facem-o-subtitrare-tutorial/
Distribuie pe alte site-uri

@elco, felicitari, conform solicitarii tale si avand in vedere si activitatea pe acest forum, incepand cu data de astazi esti moderator al sectiunii "Pasiuni comune", implicit, "Filme" - "Subtitrari".

In ceea ce priveste deschiderea unui topic despre utilizarea programului Subtitle Edit, nu am nimic impotriva. Cat priveste un topic dedicat de cereri de subtitrari, avand in vedere ca la ora actuala suntem doar 3 utilizatori care au postat subtitrari si cel putin pentru mine nu reprezinta activitatea principala si nici sectiunea nu a crescut foarte mult, postarea unui asemenea topic in acest moment mi se pare usor prematura, dar daca consideri si vrei sa testezi audienta, si in acest caz nu am nimic impotriva.

Succes!!

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7443-cum-facem-o-subtitrare-tutorial/#findComment-83048
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock