Sari la conținut

Fuziunea prin cavitatie


Postări Recomandate

Fuziunea prin cavitatie este deja bine documentata.

Diferit de alte abordari cavitatia e diferita, cei mai stabili nuclei cu este fierul sunt cei mai poriviti pentru reactii nucleare prin cavitatie, se pot produce elemente radioactive pornind de la cei mai stabili nuclei.

O carte utila in acest sens.

 

https://books.google.ro/books?id=wicWCl-kgicC&pg=PA243&lpg=PA243&dq=spacetime+cavitation&source=bl&ots=9T2qp6bSmL&sig=ACfU3U0PlPQ9WxsHYHvtQqKI__YWzm8Adw&hl=ro&sa=X&ved=2ahUKEwjlj4Wj4u74AhWJnaQKHSRQDEoQ6AF6BAgCEAM#v=onepage&q=spacetime cavitation&f=false

 

Google ne face accesibile astfel de informatii utile, cine cauta gaseste.

 

Un exemplu dovedit sinteza europiului prin fuziunea zirconiului cu vanadiul, diferit de alte metode nucleul rezultat este la nivele de excitatie scazute, nu se produc radiatii intense.

 

Spatiul timp e deformat reactia nucleara nu se produce in conditii de metrica Minkowskiana in care nucleul rezultat are nivel de excitatie ridicat si are probabilitate mare de fisiune spontana.

 

 

 

 

Editat de cavit
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Am fost interesat de fenomenologia fizicii pana aproximativ la absolvirea studiilor tehnice superioare. Am fixat cat am putut eu de bine bazele fizice ale fenomenelor intalnite in profesia mea. Nu sunt reticent la noutati, insa aria de acoperire a fizicii, si mai ales mijloacele sale specifice de investigare s-au largit in mod considerabil. Ultima forma a fizicii pe care am utilizat-o si la care (din pacate am ramas conectat) este cuprinsa in Compendiul de Fizica aparut la Editura Stiintifica Bucuresti 1972. Dar nu pentru asata am intervenit in topic.

La 11.07.2022 la 8:31, cavit a spus:

Cartea pe care initiatorul topicului o recomanda ca referinta, este gazduita (ca text) pe saitul linkat in citat, doar partial si anume aproximativ jumatate. Cine este intr-adevar interesat de studiul problemei in cauza, nu poate decat sa o cumpere de la adresa web respectiva. Ceea ce contine textul previzualizat este probabil (aproape sigur) insuficient pentru a documenta miezul problemei avuta in vedere. Din pacate, internetul este din ce in ce mai utilizat pentru afaceri de tipul vanzare / cumparare si din ce in ce mai inaccesibil celor saraci, dar foarte dornici de studiu, asa dupa cum era odata la inceputuri. Inca mai circula liber pe Internet lucrari de referinta (in special in format pdf) lucrari pe care oameni binevoitori (cu cei dornici de studiu) s-au ostenit sa le scaneze si sa le puna pe google la dispozitia oricui in mod gratuit. Le recomand tuturor sa mai piarda, din cand in cand putin timp cu navigarea pe google, in cautarea acestor materiale bibliografice din ce in ce mai rare. Intr-un viitor nu prea indepartat, accesul liber la documentatie de orice fel va deveni prohibitiv pe internet si singurele surse de informatii vor deveni opiniile mai mult sau mai putin avizate ale diferitilor postanti pe diferitele forumuri tematice.

Editat de ola_nicolas
  • Thanks 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pe vremuri putaei cumpara din librarii, totusi google a scanat si documente virtual inaccesibile altfel, de exemplu dezvoltarera magnetilor pentru acceleratoare de particule, din pacate nu mai stiu unde am gasit si daca mai e accesibil.

 

Pentru cei care lucreaza cu anumita tehnologie nu este necesar tot documentul pentru a avea informatia necesara, personal nu ma intereseaza setupul lor experimental partea de ultrasunete ci doar ce au pus acolo sa reactioneze.

 

Mai stiu si alte reactii de fuziune prin cavitatie, acetona deuterata, fuziunea deuteriului.

 

 

Editat de cavit
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 24.07.2022 la 15:50, cavit a spus:

... de exemplu dezvoltarera magnetilor pentru acceleratoare de particule ...

https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=2ahUKEwjRy7LXtZn5AhXAh_0HHT8uDi4QFnoECBMQAQ&url=https%3A%2F%2Fcds.cern.ch%2Frecord%2F865932%2Ffiles%2Fp118.pdf&usg=AOvVaw0AUGFtHOi0NNmUo_D3EmXF

Documentul de la adresa de mai sus se poate utiliza de sine statator la proiectarea magnetilor pentru acceleratoare de particule, desi este doar un fragment dintr-o lucrare mai larga. Textul contine zona de la pagina 118 la pagina 153. Ar putea fi si un articol, dintr-o suita de articole aparute centralizat, prezentate la o seziune de comunicari stiintifice.

Iata si un alt document pdf - lucrare de sine statatoare: https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=2ahUKEwjRy7LXtZn5AhXAh_0HHT8uDi4QFnoECAIQAQ&url=https%3A%2F%2Fwww.wiley-vch.de%2Fbooks%2Fsample%2F3527407693_c01.pdf&usg=AOvVaw2-f1yc6-3elezm5HoMG0aB

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock