Sari la conținut

Misterele FPGA-urilor


cavit

Postări Recomandate

Am un aparat analizor de biochime la serviciu, pe baza de FPGA, care prezinta o anomalie, aplicatia intializeaza o parte din FPGA la fiecare pornire, dar se initializeaza aleator, in doua moduri, difera felul de functionare si viteza de lucru, problema este comuna pentru acel tip de aparat, si chiar si pentru alte modele inrudite, cu FPGA.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ca principiu de baza FPGA-urile se configureaza dintr-o memorie externa flash (exista si tipuri mai mici de FPGA care au flash-ul in aceeasi capsula dar sunt exceptii)

In memoria externa care stocheaza configuratia pot fi mai multe partitii si exista un mecanism care decide care partitie se incarca. Mecanismul poate fi in FPGA de exemplu daca detecteaza o eroare la o partitie incearca automat cu alta, sau mecanismul poate fi extern si incarca diverse patitii pentru a face altceva cu FPGA-ul respectiv, de exemplu versiuni diferite ale produsului etc.

Am asamblat luna trecuta cateva placi pentru un client care produce exact tipul asta de masini (ar fi mare coincidenta sa fie acelasi producator de aici din Irlanda)

RR

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca aparatele alea au o configuratie intiala mai lenta si una de upgrade mai rapida, nu stiu din ce motiv au pastrat si configuratia initiala, cu aia lucreaza de 3 ori mai lent, cate o analiza o data, adica o pipetare pe ciclu,  cu cealalta le pipeteza si le citeste intercalat, principiul este urmatorul, are un ciclu de 30s in care citeste un rotor intreg, si face cate o citire pentru fiecare celula la fiecare ciclu, numarul total de citiri, se seteaza din aplicatie, timpul de incubare fiind un multiplu al unui ciclu, este afisat in cicluri si in secunde.

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Probali acel criteriu tine de fail-ul de a incarca configuratia ugradata, probabil e ca o versiune de rezerva, deoarece in aplicatie, nu are nici o intrefata cu utilizatorul cu referire la acele configuratii.

Daca a incarcat configuratia lenta, si il repornenesc de regula o incarca pe cea rapida.

Si flashurile se pot scrie sau citi cu erori.

 

Asta patesc cu un stik usb de 256 GB, am scris pe el si unele fisiere au erori, primesc mesaje de genul not used header for a JPEG file, sau deschid fisiere text cu erori.

Nu sunt sigur care e cauza, fie memoria e de proasta calitate, fie, faptul ca scriu din linux pe o partitie exfat, poate ca driverul nu e tocmai ok, ar fi o cale de verificat, sa mai iau un stik din ala si sa il formatez ext4, sa incerc sa sciu acelasi lucru.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock